Connect with us

Érdekességek

Sose kapott még ki olyan jó csapat, mint a Lions most hétvégén

A Lions szurkolóinak még mindig ökölbe szorult a keze a Steelers elleni 20-15-es vereségüket követően, nem véletlenül. Ha a statisztikákat nézzük, akkor ugyanis sose volt még a történelemben olyan, hogy ilyen számokat produkáló támadósor ne nyert volna meccset. De a foci pontra játsszák, ugyebár.

 

 

Staffordékra a számok alapján nem lehet panasz, 482 total yardot hoztak össze, minimum egyszer vesztettek labdát, mégsem tudtak nyerni – ez utóbbi rekord, ráadásul úgy, hogy a sok yard ellenére 20 pont alatt maradtak. A megaláztatások azonban nem értek még véget, ezzel a performansszal a második csapat lettek a történelemben, akik 480 yardnál többet szereztek, 21 pont alatt tartották az ellenfelüket, mégis kikaptak, illetve a harmadik olyan, akik ennyi yard mellett egy darab TD-t sem hoztak össze.

 

 

De hiába a sok yard, pontok nélkül nem lehet nyerni, a folyamatos mezőnygól zápor meg csak kevés esetben elég a győzelemhez. Pedig lett volna esély több pont szerzésére is, hiszen ötször is elértek a red zone-ba, csak ott megállt a tudomány. Pedig sokszor elmentek a végletekig, kétszer is nekimentek a 4. kísérletnek a Steelers 10 yardosán belül, de mindkettőnél kudarcot vallottak. A vörös zónán belüli kipukkanás nem egyedi eset idén a detroiti offense-ben, nem egyszer maradtak csak mezőnygólon a TD helyett ilyen rövid távolságról.

 

A forduló nem csak a Lions csapatával babrált ki, de a Texansszal is. Watsonék ugyanúgy 450+ yardot szereztek, ráadásul 38 pontot is, mégis kikaptak egy elképesztő találkozón. És hogy miért is volt pechük? Mert 2017-ben eddig 15-2 azon csapatok mérlege, akik 450+ total yardot szereztek – az a kettő vasárnap született. A körülmények viszont különbözőek, amíg a Texans a védelme, a Lions a támadósora miatt bukott el.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!