Connect with us

Érdekességek

A Browns több pénzt pazarolt el idén, mint a Pats-Broncos-Bucs-Raiders-Bengals ötös

Vannak csapatok, akik tudnak gazdálkodni a pénzzel, és vannak olyanok, akik nem. Példának okáért a Patriots, a Broncos, a Bucs, a Raiders és a Bengals remek szerződéseket kötött az utóbbi időkben, így alig-alig ragadt be halott pénz náluk egy-egy játékos elküldéséért. Ellenben a Browns, a 49ers vagy éppen a Bills elég bénán igazolt és hosszabbítgatott, aminek most ihatják a levét.

 

A legkevesebb halott pénze az idei szezonban a Bengalsnak van, bár ez náluk már-már hagyományosan így megy. Mindössze 2,3 millió dollárjuk ragadt be, egy elküldött játékosuk sem kóstált többet 400 ezer dollárnál. 2,7 millióval a Raiders a második a sorban, de ők is csak azért, mert a jobboldali tackle Austin Howardtól meg kellett szabadulni, és maradt utána 1,5 millió dollár. A harmadik-negyedik helyen a Broncos és a Bucs  áll 3,1 és 4,1 millió dollár körüli összegekkel. Előbbinél TJ Ward elküldése dobja meg a számlát, amin azóta is csodálkozunk. A Bucsnál pedig sok kicsi sokra megy alapon működik a dolog: J.J. Wilcox, Austin Seferian-Jenkins, Jacquies Smith és
Roberto Aguayo cutolása is viszonylag sokba került.

 

Az 5. helyen a Patriots áll 5 millió dollár körüli összeggel, de nagyon hasonló a helyzet a Cardinalsszal és a Giantsszel is. A Cardsnál két játékos, Daryl Washington (LB, 1,875 millió) és Jarvis Jones (OLB, 1,3 millió) fájt sokba, a Patriotsnál pedig Jimmy Garoppolo elcserélése (600 ezer) és Rob Ninkovich visszavonulása (1 millió) után maradt halott pénz. A Giants pedig továbbra is szív Victor Cruz miatt, aki még mindig 1,9 milliót vesz el a fizetési plafonból.

 

A lista másik végén a Browns, a 49ers, a Colts, a Bills, a Saints és a Cowboys áll. A Browns és a 49ers is 39 millió dollárnyi halott pénzt volt kénytelen elkönyvelni idén, ami egyébként több, mint a lista első öt helyezettjéé összesen, sőt, még a Cardinals és a Giants is beleférne. A Browns mindezt tudatosan csinálta, hisz csak Brock Osweiler és egy második kör miatt benyelt 16 millió dollárt! De nézzük meg pontokban a legnagyobb baklövéseket:

  • Joe Haden, CB, 7,3 millió dollár – parádézik a Steelersben,
  • Gary Barnidge, TE, 2,3 millió – nem olyan rég még Pro Bowler volt, most már nincs csapata
  • Justin Gilbert, CB, 1,9 millió – első körös bust,
  • Robert Griffin III, QB, 1,75 mill – nem jött be, bár a jelenlegieknél rosszabb nem lehetne,
  • John Hughes, DT, 1,5 millió – a Saintsnél van bagóért, de nem jött be,
  • Cameron Erving, C, 1,2 millió  – első körös bust,
  • Paul Kruger, LB, 1,2 millió – nincs csapata,
  • Josh McCown, QB, 666 ezer – jelenleg hasít vele a Jets.

 

A 49ers 39 millióját NaVorro Bowman (ILB, 9,6 millió), Brian Hoyer (QB, 8,2 millió), Torrey Smith (WR, 4,8 millió) és Colin Kaeperncik (QB, 2,4 millió) adja. Bowman kiöregedett, a többiek szerződtetése pedig már akkor is túlságosan optimista volt.

 

A Colts, Bills, Cowboys hármas egyaránt 25 millió dollár körül mozog halott pénz tekintetében, de náluk egy bukott/visszavonult sztár miatt történt mindez. A Coltsnál Vontae Davis kivágása, a Billsnél Marcell Dareus elcserélése, a Cowboysnál Tony Romo visszavonulása okozott 10+ millió dolláros kvázi veszteséget. Persze a Billsnél ott van még például a Sammy Watkins elcserélése miatta 5,5 millió dollár, a Coltsnak Dwayne Allen elcserélése miatt kellett 3 millió dollárnyi halott pénzt elkönyvelnie, Cedric Thornton kivágása (4,3 millió dollár) fájhatott jobbak a kelleténél.

 

(Az adatok többek között az OverTheCapről származnak)

 

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!