Connect with us

Összefoglaló

Az a bizonyos végjáték…

Ha valaki esetleg hiányolta az utolsó másodperces fordításokat és az ezzel járó feszültséggel mit kezdeni nem tudó játékosokat…nos böjtjének ezennel vége!

Bengals @ Titans

A Titans 2009 óta nem tudott legalább négy meccsből álló győzelmi szériát produkálni. Most ez sikerült nekik. Végül Murray nyújtózott be az end zone-ba az utolsó fél percben, amivel sikerült megszakítania ezt a sorozatot. 

Mariotának megérte annyit gyakorolni

Úgy hírlik, hogy az irányító minden edzés végén Henryvel és Deckerrel 20 percet külön a red zone támadásokra gyakorolnak. Ez pedig igencsak kifizetődőnek látszik, ugyanis háromszor jutott el a csapat a Bengals 20 yardos vonaláig és mindegyik alkalommal TD lett a végeredmény. Természetesen odáig el is kellett jutniuk, ami alapvetően sok rövid passz és futás egyensúlyban tartásával értek el. Mariotának a 25 sikeres passzából 19 is 10 yardnál vagy annál közelebbi célpontnál kötött ki. A három fejű futószörny támadógépezet lelkét ugyanakkor még mindig a futás adja. Mariota mobilitása illetve a két futó stílusa nagyszerű alapot ad, amire fel lehet húzni az egész támadósort. 

Meddig tartható Burfict viselkedése?

Dalton most kivételesen nem eladta, hanem elejtette a labdát…ráadásul kétszer is…plusz mind a kettőt az ellenfél gyűjtötte be. Úgy tűnik, hogy most éppen arra hajt, hogy megdöntse azt a sztereotípiát, hogy az irányító labdára való vigyázása alatt az interceptionok elkerülését kell érteni. De ez a mérkőzés nem (csak) rajta ment el. Ugyanis 6 darab first downt is sikerült ajándékozni csupán büntetésekből. Ha már büntetések, beszéljünk egy kicsit Burfictről. Ugyanis sikeresen kiállíttatta magát ez az intelligens fiatalember. Az első szabálytalansága egy késői ütés volt, a másik pedig, hogy kontaktba lépett a bíróval. Nos ez utóbbi jogossága elég véleményes szerintem, itt a videó, mindenki döntse el maga, hogy ez vétkes kontakt volt-e, vagy nem.

 

Végeredmény: 20 – 24


Jets @ Buccaneers

Adott két csapat öreg, egész életében vándor csereirányítóval, így ezen a mérkőzésen nem az ő tündöklésüket vártuk. Azonban a Fitzpatrick-ciklus szerint most, hogy a kezdőbe került, sikerült győzelemre vezetnie (éppen aktuális) csapatát.

Még nem kell féltenie Winstonnak a helyét

Fitzpatrick utolsó, még a Jetsben eltöltött néhány mérkőzésén egy valóságos labdaeladó géppé változott. Így most is aktuális volt a kérdés: sikerül egy átlagos teljesítményt hoznia, vagy csak extrémen hátráltató tényező lesz. A pontatlanságával voltak gondok bőven (50%), amiből az eladott labdája is született. A passzmélység sem volt igazán lenyűgöző, de mindez aligha zavar bárkit is, ugyanis önmagához képes kitűnően vigyázott a labdára. Ez pedig megnyitotta a lehetőséget a speciális csapatrész számára. Tampa Bayben ugyan az elmúlt időszakban sok rúgó kopott ki, most Murray tökéletes munkát végzett, amivel a csapata pontjainak több mint felét szerezte meg. A védelem pedig nagyszerűen állította meg a Forte nélkül felálló Jets támadóit.

 

Lassul a tank a pihenő hét előtt

Fél perccel a mérkőzés vége előtt szerezte a Jets az egyetlen TD-jét, 12 pontos hátrányban. Ez pedig egészen magától értetődően nem jelen semmi jót. A futójáték ugyan nem volt teljesen megölve, de pont annyira működött csak, hogy ne sikerüljön haladni. Összesen 15 harmadik kísérletük volt, ebből mindössze 3 lett sikeres (+1 negyedik kísérlet). Lehet, hogy ez csak egy rosszul kijövő mérkőzés volt, de most nem jöttek össze számukra a nagy játékok… illetve gyakorlatilag semmi sem. Jól fog jönni számukra a pihenő hét.

 

Végeredmény: 10 – 15


Chargers @ Jaguars

Ez a mérkőzés olyan szélsőséges volt, hogy ehhez képest egy nyílt tengeri vihar viszonylag csendes eseménynek mondható. Egészen magától értetődő módon nem a roppant precíz szakmai munka miatt…sokkal inkább az emberi ostobaság magas szintű művelése miatt.

Mindenki emlékszik az előszezonban a fake puntra?

Nos igen, EZ egy nagyon pozitív pontja volt a Jaguars támadósorának. Illetve egészen sokáig úgy nézett ki, hogy nem lesz itt gond, hogy Fournette-et alig használják. Ennek ékes bizonyítéka, hogy Bortles csak passzolva (11 sikeres átadás) vezetett egy szinte tökéletes TD drive-ot. Lee pedig megcsinálta mind a TD elkapást, mind az utána jövő két pontos kísérletet…aztán ezek ketten a már említett oktatási intézmény mintadiákjai lettek. Ugyanis egy szabálytalanság után (erről majd kicsit később lesz szó) volt még idő a győzelemért támadni. Egészen szépen haladtak…már majdnem TD közelben voltak, amikor az end zone-ban szabálytalanul tartották fel Lee-t. Erre ő azon kívül, hogy felháborodott, elkezdett valamiféle táncot lejteni, amire pedig szintén ment a büntetés. Utána a biztonság kedvéért Bortles dobott egy teljesen homály INT-et. Végül hosszabbításban sikerült behúzniuk, de egy csöppnyi ésszel ez lehetett volna sokkal, de sokkal simább is.

A Chargers még mindig Chargers

Akadémiai szintű önszívatást láthattunk. Hiába játszott zseniálisan a másodéves Bosa és gyűjtött két INT-et Boston, ha képesek az utolsó percekben elveszíteni a találkozót. Az imént említett Bosa szabálytalansága volt az oka, hogy a mérkőzés végén életben maradt a Jaguars támadása. De ezen kívül is volt ám őrület rendesen. A Chargers elhagyott egy labdát, amit összegyűjtött és visszavitt TD-re a Jaguars szinte közvetlenül a vége előtt. Szerencséjükre végül ugyan nem lett TD (amikor a védő a földön összegyűjtötte a labdát, kontakt alatt volt). Hiába a néhány kiugróan jó teljesítmény, a lánc csupán olyan erős, mint annak a leggyengébb szeme.

 

Végeredmény: 17 – 20 (OT)


Steelers @ Colts

Erről a meccsről mindent elárul, hogy a félidő utolsó fél percében szerezte a győztes csapat az első pontját. Az is egy árva mezőnygól volt. Végül a liga egyik leggyengébb védelmét sikerült legyőznie Big Ben alakulatának egy utolsó másodperces mezőnygóllal.

Akik majdnem megállították a három B-t

Brissett fejlődésében nagyon sokat segíthetnek neki elkapói, akik nagyszerűen tudtak szeparálódni…már csak a pontosságon kell dolgozni és nem lesz ez olyan rossz. Érdekesség: három hosszú (tehát 20+ yardos) passzt eresztett el, amiből kettő is sikeres lett összesen 121 yardért és 2 TD-ért. A futással viszont kell valamit kezdeni, ugyanis 2,4 yardot átlagolnak futásonként. Ha pedig egy védelemnek nem kell félnie a futásoktól, akkor több ember marad a passzsiettetésre vagy hátul zónázni. Egyik lehetőség sem tölt el túl sok örömmel egy tapasztalatlan irányítót. Pedig ebben a szezonban még mindenképpen vele kell kihúzni. A védelem pedig számomra egészen váratlanul jól helytállt. Igaz, hogy ehhez kellett a Steelers bénázása is, de ahogyan kommunikáltak és megfogták Bellt számomra nagyon szimpatikus volt. Valószínűleg a Pagano után jövő edzőnek majd nem a nulláról kell kezdenie mindent.

Jó az öreg a háznál

A hét győzelem az hét győzelem, ezen nem kell mit magyarázni…ugyanakkor érdemes elgondolkozni egy percig azon, hogy az egyik legrosszabb védelem ellen ez megfelelő teljesítmény-e? Ugyanis Smith-Schuster néhány megvillanásán kívül a többiek csak önmaguk árnyékát mutatták. A jó hír, hogy Big Bennek azért mentek mind a rövid, mind a közepes passzok. A rossz, hogy a futást ki lehetett dobni az ablakon. Ez mondjuk különösen fájó lehet Bell számára, aki most éppen az RB1+WR2 fizetésért küzd…de ha ezt sikerül is valahol kiharcolnia, nem a mai teljesítményével fog rászolgálni erre.

A védelem ugyan az első félidőben nem volt igazán karcos, de a másodikra felszívták magukat, aminek nagy szerepe volt a győzelemben.

 

Végeredmény: 20 – 17

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!