Connect with us

Összefoglaló

Dolphin is kill. Much regret.

A héten nem történtek meglepetések, némely győzelem szenvedősebb volt a kelleténél, de alapesetben a papírformákat hozták. 

 

Titans – Colts 20-16

A Titans nagyon kétségbeesettnek tűnt az első félidőben, de később összekapták magukat. Mularkey szokásától nagyon eltérően playhívó lapot szorongatott, és a mikrofonba is mormogott, amiből egyből kész az összeesküvés-elmélet: már nem Robiskie hívja a playeket, innen kinullázzák a szezont, irány a Super Bowl. Ezt még ugyan nem tudjuk biztosra, de annyit látni, hogy elég komoly kiigazítás volt a félidőben, és ez kellett is, hiszen a Colts potensnek tűnt ellenük az elején. Egyre nagyobbnak tűnik a szezon eleji, Jaguars feletti győzelem, mivel így most hozzák a csoportot, és az utolsó héten találkoznak majd, ameddig még sok víz lefolyik a Mississippin. Mariota nagyon gyengén muzsikált, Derrick Henry egyértelműen átvette a scatback szerepét, Murray-nek csak a passzok maradtak jóformán. A védelem 8 sacket csinált Brissetten, ebből hatot az első félidőben, ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy kritikus pillanatokban megbicsakoljon a Colts.

 

 

Ha már Colts: Pagano ezt is elszalasztotta, a Coltsnak kilencéves győzelmi sorozata szakadt meg a Titans ellen a Lucas Oil Fielden. De ennek a szurkolók örülhetnek, végül sérülés nélkül, a draftpozíciót javítva, és Pagano állását egyre jobban veszélyeztetve zárták a hetet. Jack Doyle ugyan felszántotta a pályát, de ez sem volt elég, annak ellenére, hogy a Coltsnak ez a sokadik veresége, ahol a második félidőben omlottak össze. 8 mérkőzésen volt eddig negyedik negyedbeli vezetése a csapatnak. (Hiába, tavaly Irsay megmondta, hogy a ligát is verhetné a csapat, ha néha máshogy pattog a labda.) A Titans védelmére pedig nem lett volna nehéz felpakolni kétszer ennyit. Mindent elmond jelenleg a csapatról, hogy valahogy sikerült büntetést szerezniük a Titans térdelésénél is.

 

Dolphins – Patriots 17-35

Simázás volt a meccs a Patriots részéről, bár mást nem is vártunk. Mindehhez viszont elég sok sérülést is összeszedtek, a fél védelem/speciális egység a földön maradt a játék valamely pontján. Ami látszik, hogy senki nem kell ide Brady, Gronk, és Cooks mellé, ők hárman megoldják, hogy majdnem minden drive-on pont szülessen, a többit meg intézze a védelem. Utóbbi kezd összeállni, Gilmore a harmadik meccsét nyomja le nagyon jól, látszik, hogy beleszokott a rendszerbe, és hozza az árát. Dion Lewis megállíthatatlan, egészen elképesztő, amit csinál, pláne a korábbi visszaesése után, és úgy, hogy Josh McDaniels egyre botrányosabban hívja a playeket.

 

Tom Vader – Star Wars gif. (Spoiler?)

 

Most még viccesebbnek tűnik Landry nagy szája, hogy idén jól elverik a New Englandet. A csapat tele van hibákkal, Gase nem tudja kezelni őket. Nem csupán a kivitelezéssel van gond (például Parker puhasága, egész egyszerűen nem küzd), de sok esetben még agresszíven is viselkednek. A védelemben számtalan rontott szerelés van, Suh-n kívül gyakorlatilag senki sem képes a földre vonni a labdavivőt. A Phins jelenleg húzza-halasztja az elkerülhetetlent, de ezen a franchise-on is le kell kapcsolni mindent, és elölről kezdeni. Ryan “Na Majd Jövőre” Tannehill egy középszerű, idősödő, sérült QB, akiben szemernyit se látni, hogy tudna fejlődni. Gase nem fogja elengedni a kezét, hiszen Philbin menesztésének is nagy szerepe volt abban, hogy nem jött ki a QB-val jól, de ez jelenleg tarthatatlan, pedig egy-két darab kéne, hogy a helyére kerüljön egy jó csapathoz – kezdve a QB-val.

 

Seahawks – 49ers 24-13

Lassan indult be a Seattle játéka, de utána már pörgött. Wilson 120%-a kellett megint ahhoz, hogy nyerjenek, és ahogy a múlt héten is érintettük ezt, ha ez kell a haladáshoz, akkor a PO-ban gondok lesznek. A backfield tovább homályosodik, Lacy 46 yardot futott, McKissic pedig 22-t, és mindketten részt vettek a passzjátékban is. A védelem nem néz ki valami átütőnek a kulcsjátékosok kiesésével, bár ez azért várható volt, csak ugye pont arról szól a fáma hetek óta, hogy néhány ingatag lábon áll a csapat sikere idén (is), és ezekből az egyik a védelem volt Russ parádézása mellett. A rúgókérdés viszont elképesztő, nem létezik, hogy ennyire nincsenek vállalható, legalább középszerű játékosok a poszton szabadon. Walsh megint kihagyott egyet, ami önmagában nem újdonság, de hogy még mindig a keret része, az sokkal inkább az utánpótlás kritikája, mint Walshé. Most a lehetetlennel határos 4-1 kell hozzá, hogy meglegyen a divízió, és ebből hozni kell a Rams ellenit is. 5-0 kéne ahhoz, hogy egyáltalán imákkal együtt meglehessen a második kiemelés a pihenőhéthez, de jelenleg elképzelhetetlen, hogy ezért ne az Eagles/Vikes/Saints/Panthers kvartettből menjen valaki.

 

 

Garoppolo közel tökéletes passer rating a Seahawks ellen! Úgy látszik, mégsem olyan egyszerű franchise taget tenni egy ismeretlen QB-ra, csak bedobják őt is játszani, bár a garbage time után a végén még Bortles-szindrómásak leszünk. Két passzt láttunk csak ugyan, de azért már ez is valami. Azon a két passzon ügyesen mozgott a zsebben, jár a keksz mindenképpen, úgy fejeződött be a meccs, mint mikor egy sorozatrész cliffhangerrel csábítja a nézőket. A védelem a második félidőben túl sokat engedett a Seahawksnak, pedig ad absurdum hozható meccs lehetett volna. Külön dicséret jár Fosternek, aki a harmadik meccsét hozta le zsinórban sérülés nélkül. Ha Shanahannek sikerülne megszerezni Hyde helyett Barkleyt a drafton, jézi mi lenne itt.

 

Saints – Rams 20-26

A Rams a győzelemmel egy W-vel a Hawks előtt tudott maradni a divízióban. A kiemelésekért folytatott küzdelemben ez nagyon jól jött, de valójában az Eagles elleni fogja eldönteni, hogy van-e esélye McVay fiainak a pihenőre a rájátszásban. Elképesztően szerencsések a sérülésekkel, Robey-Coleman és Woods a komoly hiányzók, és még őket is lehet pótolni. A Saints védelmének bicsaklása nagyon jól jött hozzá, hogy a nyolcmeccses győzelmi szériájukat megtörjék, Goff messze túlszárnyalta Brees játékát. Ami probléma, és ki kell emelni, hogy ennél meggyőzőbb passzjáték kellett volna a Saints két kezdő CB kiesése mellé. Nem volt szép győzelem, de fontos győzelem volt. Kamara 74 yardos futása után kiigazított a futásvédekezés, és 2.8 YPC-t engedtek.

 

Nem volt ez rossz meccs a Saints részéről sem, csak nem volt jó sem. Nem tudták feltörni a Rams védelmét eléggé (az utolsó TD az már erősen garbage time volt), és sérüléseket is összeszedtek (Okafor egész szezonra off). A sérülések ellenére a védelem nem engedett annyit, amennyit vártunk. Az időmenedzsment borzasztó volt az edzők részéről, ami párosítva a gyenge mezőnypozíciókkal igazi recept a katasztrófához. Na nem kell megijedni, irány tovább előre, ez egy NFC-döntős csapat lehet így még mindig. Ehhez viszont kelleni fog egy stabil harmadik elkapó, lejjebb kell csavarni a buta büntetéseken, és kitalálni valamit Breesnek, hogy a bombákat is konzisztensen megdobja. Mindkét csapatnak nagyon jó lesz ez a szezon, nem kell félni.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!