Connect with us

Összefoglaló

Így láttátok ti a tegnapi meccseket

Viszonylag unalmas forduló van mögöttünk, az esélyesek nagy része simán nyert, a mérkőzések nagy része pedig már az elején eldőlt. Így úgy gondoltam jobb ha a szurkolók mondják el, hogy miként látták kedvenc csapataikat. Az igazságosság kedvéért minden vérmérsékletű szurkolót igyekeztem megszólaltatni.

 

Chicago Bears 3 @ Philadelphia Eagles 31

 

Philadelphia Eagles szurkolók

 

Optimista

 

Wentz MVP, a négyfejű futószörny jobb, mint a Patriots egysége, Ertz konzisztensebb mint Gronk, a defense pedig elit. Az első perctől kezdve uraltuk a mérkőzést, amiben egy pillanatnyi megingás sem volt. A harmadik kísérletek még mindig gyerekjátéknak tűnnek, az elkapók végre megbízhatóak, a védelem pedig 2012 óta nem látott rekordot állított fel azzal, hogy nem engedtek first downt az első félidőben. Mellesleg Wentz már most csatlakozott Hall Of Famerekhez azzal, hogy hét egymást követő meccsen is egynél több TD passzt osztott ki.

 

Pesszimista

 

Ez a Bears nem volt igazi erőfelmérő. Trubisky 5 yardnál messzebb nem látott, elég volt a futójátékot megölni és vigyázni a labdára. Mellesleg egy contender csapat ellen nem fog beleférni a 4 fumble sem. Kár azért a három pontért is és miután lejöttek Wentzék már nem volt meg az előrehaladás sem.

 

Realista

 

Nagyon egyben van ez a csapat, de jobb ha nem bízzák el magukat. A futásvédelem kétségtelenül az egyik legjobb a ligában, a hat engedett futott yard nagyon beszédes. Darby visszatérésével pedig a passzvédekezés is fejlődik. A támadóknál továbbra is tökéletes a gameplan, de ez azt jelenti, hogy Wentz passzainak a 70%-a például most nem haladta meg a 10 yardot. A fiatal irányító nagyon szépen vigyáz a labdára és jól menedzseli az offfense-t, de azon kívül, hogy fontos harmadik kísérleteket csinál meg (ami nem elhanyagolható), semmi extrát nem látunk tőle.

 

 

Chicago Bears szurkolók

 

Optimista

 

A liga legjobb mérlegével álló csapatának offense-ét az elején még bírta tartani a védelem. Négy fumble-t is sikerült kiharcolni, más kérdés, hogy nem szedtük össze mindet. Ez a csapat a jövőnek épül. Szereztünk három pontot, pedig egy sem volt a meccsben.

 

Pesszimista

 

Tulajdonképpen a pályán sem voltunk. Hat futott yard és 147 passzolt yard. Nagy részük ráadásul már garbrage time-ban. Trubisky még az ultrakonzervatív hívások ellenére is négyszer hagyta/adta el a labdát. Ha a futójáték nem működik akkor a támadók nem képesek érdemi dolgokra. A védelem javul-javul, de még mindig nem tartozik a nagyon meghatározó egységek közé.

 

Realista

 

Számunkra nem ezt a meccset kellett hozni és közünk sem volt hozzá. Az Eagles pont azt ölte meg a támadójátékunkban, ami egy sikeres recept lenne (futójáték), B terv meg egyelőre nincs. Elkapók nélkül mondjuk nem is könnyű. A védelemnek voltak jobb pillanatai, de összességében most ők sem voltak a topon.

 

Denver Broncos 14 @ Oakland Raiders 21

 

Oakland Raiders szurkolók

 

Optimista

 

Beledöngöltük a csoportriválist a földbe. 21-0 után már játszani se akartunk, így kicsit hagytuk visszajönni őket. Megvan az idei első interception is a védelemtől és két irányítónak összesen engedtünk 190 yardot, ami messze az idei legjobb. Lynch 100 yard fölé jutott scrimmage-ből és a két legjobb elkapónk nélkül is működött passzjáték. Mellesleg a bunyóban is mi nyertünk.

 

Pesszimista

 

Cooper megsérült, Crabtree pedig gyorsan kiállítatta magát. A passzjáték az első félidőben elég hitehagyott volt, a futást pedig hiába erőltettük, Lynch 2.5-ös átlaga elég gyenge. Ez ellen a Broncos offense ellen pedig csak egyetlen labdát szereztünk pedig 29. a turnover mutatóban.

 

Realista

 

Egy fontos csoportmeccset húzott be a csapat, de egyáltalán nem meggyőző játékkal. Szerencse hogy az ellenfél olyan gyenge, hogy nem kellett ennél több. Autry karrierje egyik legjobb meccsét játszotta a két sackjével, de Irvin két sack+forced fumble kombója is szép. A playoff nem reális cél, de talán nem reménytelen a helyzet.

 

Denver Broncos szurkolók

 

Optimista

 

A mérkőzés végén szépen jöttünk vissza, Siemian kiosztott két szép TD passzt is. A védelemben voltak jó teljesítmények, Barrett végre újra jól játszott, amit a hat pressure is mutat. Összességében jól fogtuk a futást, Lyncht zúzatták középen, de teljesen eredménytelenül. Mellesleg a bunyót is mi nyertük.

 

Pesszimista

 

Borzasztó az egész. Tök mindegy ki irányít, Siemian, Osweiler vagy Lynch. Egyszerűen még három ilyen gyenge irányító nincs a ligában. Még ez a szerencsétlen Oakland defense is interceptiont szerzett. A támadófal továbbra is maximum közepes, de mit csináljanak, ha Lynch például tiszta zsebből is 37 yardra képes a liga egyik legrosszabb passzvédekezése ellen. Elküldtük McCoyt, a futójátékra kéne építenünk erre a legjobb futónk, Anderson 12 yardot szerez. Gratulálok a futóknak és a gameplan megalkotóinak is. A védelem egyre frusztráltabb, ami hibákban és agresszióban mutatkozik meg, ezzel sehova se jutunk. Le kell adni a hátralévő meccseket.

 

Realista

 

Amíg nincs egy olyan irányító a csapatnál, akiben egy szikrányi esély is van arra, hogy franchise QB legyen, addig ez a szenvedés várható. A legnagyobb gond, hogy az edzői gárda is teljesen alkalmatlan a feladatra. Mindenkit el lehetne zavarni. Joseph nem csak motiválni nem tud, de a playbook kialakításhoz sincs semmi köze. A védelemben meglehetne a potenciál, de amíg két offense játszik ellenük egyszerre, addig nagyon nehéz és egyre frusztráltabbak lesznek. Ennek a szezonnak már rég vége, de arra lehetne használni, hogy a rotációban résztvevő játékosokat próbálgassák.

 

Carolina Panthers 35 @ New York Jets 27

 

New York Jets szurkolók

 

Optimista

 

A vereség ellenére büszke vagyok a csapatra. McCown elképesztő. Ha van igazság, az MVP szavazáson is kap egy voksot. A harmadik legpontosabb irányító, nyomás alatt az ötödik (most a meccsen 117.8-as rating), 20 yardot meghaladó labdáknál pedig a negyedik legjobb (most 50%, két touchdown). A legjobb elkapója pedig Robby Anderson. Anderson mellesleg hat elkapásból 115 yard, két touchdown. A védelem teljesen leszedte a Panthers wide receivereket, nüanszokon múlott a meglepetés.

 

Pesszimista

 

Hiába vagyunk ott a tűz közelben, már harmadszor kaptunk ki úgy, hogy szinte a kezünkben volt a siker. Meg kell tanulnunk befejezni a mérkőzéseket. A bírok pedig másodszor vesznek el egy elég egyértelmű TD-t tőlünk.

 

Realista

 

Sokkal jobb a csapat, mint gondoltuk. Az igazi nagyvadakkal is felveszi a versenyt. A Panthers kombinatív támadójátéka túl sok volt alapvetően, de mivel a támadósorunk tudta tartani a tempót, csak a csúnya special team TD-n múlott a dolog. Ha van egy kis esze a vezetőségnek, akkor folytatják ezt az utat és jövőre még az sem elképzelhetetlen, hogy a rájátszásért harcolunk.

 

Carolina Panthers szurkolók

 

Optimista

 

A győzelmet nem kell magyarázni. Végig jól haladtunk, csak pár nagy játéknak köszönhettük, hogy nem zártuk le korábban. Kuechly újra régi önmaga, azaz a legjobb linebacker a ligában. Egyetlen elkapást sem engedett, négyszer állította meg a futást first down előtt és végül eldöntötte a mérkőzést. McCaffrey továbbra is csodálatos, egyre többet használjuk slot receiverként is, a liga egyik csillaga lehet.

 

Pesszimista

 

Egy korábban 1/1-re várt csapattól sikerült majdnem kikapni. A tippmixelők vérmérsékletével játszottunk végig. Newton borzasztó volt, ha nincs a futott touchdown akkor az egyik legrosszabb meccse idén (így is). Mindössze négy passza ment 10 yardon túl. Funchess kivételével pedig nincs egyetlen jó elkapónk se. Olsent meg túl korán hoztuk vissza, így rásérült a lábára.

 

Realista

 

Nagyon kínkeserves, de sokat érő győzelem volt ez számunkra. A pohár félig tele, mert igaz, hogy a támadósor szenvedett, de olyan playmakereink vannak, hogy így is képesek vagyunk pontokat feltenni. A védelem ellenben zseniális. A Kuechly, Short, Butler, Addsion négyes összesen 16 pressure-t tudott felmutatni a meccsen, ami félelmetes, de a secondary gyenge teljesítménye miatt nem látszott teljesen annak. A cél továbbra is a csoportgyőzelem.

 

 

Jacksonville Jaguars 24 @ Arizona Cardinals 27

 

Jacksonville Jaguars szurkolók

 

Optimista

 

A védelem egy-két kisebb megingástól eltekintve megint tökéletes volt. Ramsey tiszteletteljesen -2 yardon tartotta Fitzgeraldot, Campbell a sackjeit nem gyarapította, de a nyomásai számát igen és összességében is jó volt a defense. A támadóknál meg kell dicsérni, hogy felismerték, hogy a Cardinals tökéletes gameplannel jött, így változtatni kell, Bortles pár option játéka, többek közt a két futott touchdownja is ebből jött ki.

 

Pesszimista

 

Ilyen az ha az ellenfél felkészül belőlünk. Ebből látszik, hogy még nem vagyunk kész csapat. Overcoacholtak minket a labda mindkét oldalán. A futójátékunkat megölték, máshogy pedig nem tudunk haladni. A ligaelit nyomásgyakorlásunkat pedig kikerülték, gyors, átlagosan 2.25 mp alatt elengedett passzokkal. Egy olyan irányítóval vertek meg minket, aki nem tudná kiszorítani a jelenlegi QB-nkat se, pedig ha tisztán a passzstatisztikákat nézzük, akkor aligha volt ismét gyengébb nála. Nem passzolt sikereset 10 yardon túl és amikor nyomás alatt volt, akkor összesen 26 yardot ért el.

 

Realista

 

Tudtuk, hogy nem hozhat minden meccset a csapat az alapszakasz végéig, pedig akár az is lehetséges lett volna a sorsolás erősségét nézve. Egyelőre azonban koncentráljunk arra, hogy jobban összeérjen az egység. Nagy probléma van, ha Fournette csak 25 yardot tud futni és a leghosszabb futása nyolc yard. A mérkőzés vége felé Bortles option játékai félig megoldások az ilyen meccsekre, de ennél jobb passzjáték kell. A védelemmel nincs probléma továbbra sem, de azért ne ájuljunk el attól, hogy egy Gabbertet viszonylag jól kontrolláltak.

 

Arizona Cardinals szurkolók

 

Optimista

 

Olyan csapatot vertünk, akit sokan a Super Bowlba várnak. Gabberttel. Tökéletes volt az edzői felkészültségünk, a labda mindkét oldalán tudtuk, hogy mit fog csinálni a Jaguars és meg is valósítottuk az elképzeléseinket. Mathieu az egyik legjobb meccsét játszotta, szépen olvasta a játékot, két yardot engedett, nyomást is helyezett az irányítójára és végül az interceptionnel megnyerte a meccset. Végre olyan sokoldalú volt, amit vártunk tőle. A támadóktól ez volt a maximum, amit várhattunk. Aránylag jól vigyáztak a labdára a liga egyik legjobb védelme ellen, jól kerülték ki a félelmetes corner párost és a nyomást is kezelték a gyors passzokra épülő játékkal.

 

Pesszimista

 

Gabbert azért feltúrta az avart a négylevelű lóheréért. Volt vagy három interceptiont érő dobása, a végén pedig majdnem visszaengedte a Jaguarst a meccsbe. A támadóknál továbbra sincs túl sok jó teljesítmény, igazából nem látszik a koncepció. A védelem korrekt volt, de Blake Bortles ellen illik is, meg aztán jól beszoptuk a két futott TD-jét is.

 

Realista

 

Ennyi sérülttel a támadóknál nehéz produktív gameplant kigondolni az év közepén, de ahhoz képest jól működött nagyjából. Ennek ellenére bele kell törődni, hogy nincs kezdő irányító és kezdő futó se a csapatnál idén. Előre félek, mi lesz ha Larry se lesz. A védelemben még ennél is nagyobb potenciál lakozik, de Jones nélkül a pressure nulla, Peterson másik oldalán pedig továbbra sincs potens corner. Az AFC-ben még akár rájátszás esély is lehetne.

 

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!