Connect with us

Beharangozó

Monday Nightmare Football

Houston Texans – Baltimore Ravens meccsel zárul az NFL alapszakaszának 12. játékhete, és legyünk őszinték, nem vagyunk ettől boldogok. Deshaun Watsonnal és a többi sérült játékossal a pályán ez egy tök jó meccs lehetne, de jelen formájában nem egy nézőcsalogató párosítás elé nézünk. A védőfoci szerelmeseinek viszont jó napja lehet.

 

 

Múlt héten a Ravens védelme lenullázta a Packerst a Lambeau Fielden, ami akkor is megsüvegelendő, ha Brett Hundley irányít a Green Bayben. Ráadásul ez volt a harmadik nullázásuk a szezonban és könnyen összejöhet a negyedik. A Texans ugyanis Deshaun Watson nélkül messze nem olyan jó mint az újonc irányítóval, és ezen még az sem változtat, hogy Nuk Hopkins ihletett formában játszik. Joe Flacco sem éppen élete szezonját futja, de a gyenge védelmek ellen hozni tudja magát. Márpedig a Texans védelme gyenge.

 

Mindkét csapat egy valag sérültet tud felmutatni, ami rányomja bélyegét az idei szezonjukra. A Texans esetében a labda mindkét oldalán, hiszen Watt és Mercilus nélkül még az elképesztő pass rush sincs meg, ami talán ellensúlyozná a gyengébb secondaryt. A legutóbbi öt meccsen legalább 3 passzolt TD-t engedtek, ez a legtöbb az NFL-ben, vagyis Maclinék már biztos begyakorolták a TD ünneplésüket. Vagy mégsem? Nehéz mit mondani erre olyan számokat látva, mint hogy Flacco 14 meccse nem dobott 3 TD-t egy meccsen, ami a jelenlegi leghosszabb sorozat a ligában, vagy hogy a támadósor mindössze 24 yardot átlagol támadásonként, amivel ligautolsók. Hogy mégis a wild card álmok mámorában élnek, az a védelemnek köszönhető, ami majdnem ugyanennyi yardot enged az ellenfeleknek támadásonként (24,7 yardot).

 

A meccs legjobban várt párharcában is főszerepet játszanak, hiszen a Jimmy Smith vs Nuk Hopkins csörtét élmény lesz nézni. Will Fuller ismét csak az oldalvonal mellől szemlélheti az eseményeket, így lényegében csak Hopkinson fog múlni a passzjátékok sikeressége, amit a liga egyik legjobb formájában lévő cornerbackje készül megtrollkodni. Bill O’Brien végre megtanulta használni őt a tavalyi csalódást keltő év után, és szórja a yardokat meg a TD-ket még Savage irányításával is. Jimmy Smithre pedig nincsenek szavak idén, mindössze 25,7-es passer ratinget engedett az irányítóknak ha felé dobták a labdát, vagyis jobban járnak, ha inkább a földhöz vágják a disznóbőrt mintsem felé hajítják azt. 153 yardot engedett eddig 17 elkapásból, amiből 0 TD született, valamint 3 INT-t is lehalászott.

 

 

Természetesen nem csak rájuk lesz kihegyezve a meccs, de őket jó lesz nézni. A Ravensnek figyelnie kell arra, hogy Jadeveon Clowney-t kivegyék az egyenletből, és akkor Flaccónak egy nyugodt estéje lehet. Az olasz csődör érdekes módon elég pontos nyomás alatt, passzainak ~67%-a találja meg csapattársát ha éppen az életére törnek a védők, ellenben a passer ratingje az egyik legalacsonyabb ugyanilyen szituációkban, révén 4 INT-t is dobott már ilyenkor, TD-t viszont egyet sem. Hogy ezeket a számokat feljavítsa, arra Danny Woodhead lehet a tökéletes fegyver, aki a rövid passzos szituációknál bármikor Flacco segítségére lehet ha szorul a hurok.

 

Savage mellől a belendülni látszo D’Onta Foreman kiesett, de Andre Ellington személyében kapott egy pass catching RB-t. Mivel csak a héten érkezett, nem valószínű, hogy ő vinné el a show-t, de Lamar Millerre már több figyelem hárulhat. A tavaly a Dolphinstól szerződtetett futó idén elég nagy csalódás, hiszen a normális futás elleni védelmek ellen szenvedett. Három meccsén is 3-as yard/carry átlag alatt maradt, és mindössze egyszer jutott 100 scrimmage yard fölé a szezonban. Ráadásul most a Brandon Williams vezette front sevennel nézhet farkasszemet, akinél hatékonyabban csak kevesen ölik a futást.

 

 

Akármennyire is tűnik vérszegénynek a Ravens, ezen a meccsen toronymagas esélyesek a védelmüknek hála, és erősen meglepődnénk, ha Tom Savage-nek sikerülne feltörnie a baltimore-i reteszt. Igazából Harbaughéknak csak annyit kell csinálniuk mint múlt héten és nyernek, de ez a Texansra is igaz. Nem ez lesz vélhetően az év legszínvonalasabb MNF-je, de a SNF-re sem gondoltuk hogy szoros lehet. Hátha most is izgalmakkal teli éjszakánk lesz – már ha a meccset nézzük, persze.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!