Connect with us

Beharangozó

Ismétli magát a történelem? – Packers@Steelers beharangozó

Mivel a Steelers AFC-s csapat, míg a Packers NFC-s, így értelemszerűen csak négyévente találkoznak felek. Egyik oldalon ott az Amerikai Főcsoport egyik legmeghatározóbb csapata, egy kétszeres Super Bowl győztes, jövőbeli Hall of Famer irányítójával, a másikon pedig az Nemzeti Főcsoport kvázi dinasztiája minden idők egyik legnagyszerűbb irányítójával. Ki ne lenne kíváncsi egy ilyen ritka párharcra? A szomorú helyzet az, hogy a rajongók megint hoppon maradtak: 2013-hoz hasonlóan 2017-ben is megsérült Aaron Rodgers a Steelers elleni meccs előtt. Négy éve azonban a Packers rendesen megizzasztotta a Steelerst, érdekes lesz látni, hogy ez idén is összejön-e.

 

A Steelers 2013-ban egy nagyon izgalmas, ráadásul havas meccsen 38-31-re győzött a Packers ellen úgy, hogy az utolsó másodpercekben a Green Bay a 10 yardos vonalon belül járt már és reális esélye volt az egyenlítésre. Azon a meccsen Le’Veon Bell 124 yardot és 1 TD-t, Antonio Brown 105 yardot szerzett, Eddie Lacy 84 yardot és két TD-t, illetve a Packers csereirányítója Matt Flynn volt. A jelenlegi Steelers nem lett gyengébb, sőt, továbbra is a Brown-Bell párossal hasít és pusztítja az ellenfeleket, a Green Baynél viszont nincs jelenleg az akkori Lacyhez fogható futó, ráadásul a védelem sem olyan, ami képes 10 harmadik kísérletből hármat megfogni. Ettől függetlenül még bármi lehet, hisz a Steelers pont a simának tűnő meccseken szokott igazán szenvedni.

 

Most Brown lesz a hős

 

A Packers balszerencséjére pont ott a leggyengébbek, ahol a Steelers a legerősebb: a passzjátékban. Ez mindkét oldalra igaz, de kezdjük az offense-szel. Damarious Randall és Davon House sem ellenfél Antonio Brownak, így hiába nem lesz JuJu Smith-Schuster, Martavis Bryant is bőven elég lesz ahhoz, hogy szétkapják a Packers secondaryt. Brown amúgy is jó formában van, a Titans ellen 144 yardot és három TD-t szerzett, illetve Big Ben is kezdi lassan a jobbik arcát mutatni, így hiába viszonylag gyenge (legalábbis önmagához képest) a Steelers támadófal, hiába viszonylag jó a Green Bay front7, hacsak nem harcolnak ki 2-3 turnovert Big Benen, nem hiszem, hogy komoly fejtörést okoznának az Acélosoknak.

 

Ráadásul Le’Veon Bellről még nem is beszéltem, aki bár megérzi a fal hiányosságait (a 3,8-as átlaga ezt jól mutatja), még mindig a liga legjobb futója, a 10 meccsen szerzett 1100 total yardot pedig nem kell magyarázni. A Packers futás elleni védelme egyébként közel van a top5-öshöz annak ellenére is, hogy rengeteget futnak ellenük, tehát tényleg jó esély van egy légi parádéra.

 

Hundley nem egy Flynn

 

Matt Flynn egy életművész, de vele nem volt teljesen homály a Packers, legalábbis a Steelers ellen biztosan nem. Persze kellett hozzá a védelem, Lacy és az elkapók is, de összességében képes volt vele haladni az offense. Az aktuális Rodgers-helyettes, Brett Hundley azonban nem ilyen, ezt jól mutatja a Ravens elleni nullázása is. Egyáltalán nem érzi a zsebet, nem tudja olvasni a védelmeket, két TD mellett pedig már hét INT-je van. Persze lábon jó, futkározni tud, de ez nem opció, ezzel nem lehet meccset nyerni. Főleg, hogy a Steelers védelem idén kifejezetten jó: a Heyward-Hargrave-Tuitt védőfal olyan, mint a fénykorában lévő Jetsé, gyakorlatilag hibátlan és bármilyen támadófalat képes szétszedni. Arról nem is beszélve, hogy a két pass rusher, TJ Watt és Bud Dupree is ott van pluszban, bár utóbbitól azért nehéz elájulni.

 

Ehhez jön hozzá, hogy a passz elleni egység is rendben van, egyedül a másodéves safety Sean Davisszel vannak gondok, de hát ennyi belefér, a Steelers így is csak 190 passzolt yardot enged meccsenként, illetve a 9 benyelt TD mellé 12 INT-t szereztek. Ha a Packers védelem meg is tudja fogni a Steelers offense-t valahogy, sehogy sem látom, hogyan tudna haladni Hundley ezen védelem ellen. A támadófal nem egészséges előtte, a top futói sérültek, a Steelers ellen pedig nehéz futni és szinte lehetetlen passzolni. Kétszer biztos nem fog nullázni vele az offense, de jelenleg a 15 pont is csak álomhatárnak tűnik, nemhogy a 31.

 

Összegzés

 

Már az elején elhúz a Steelers Brown révén 14-17 pontra, utána pedig Bellel lassan lefárasztják és végül szétfutják a Packerst. Persze Big Ben jelenlegi formájában azért benne van 1-2 turnover, de valószínű, hogy arra simán rá fog tudni kontrázni a Steelers defense. Jelenleg nincs olyan aspektusa a játéknak, amiben a Packers jobb lehet, szerintem a Steelers simán fogja hozni a mérkőzést.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!