Connect with us

Beharangozó

Ismétli magát a történelem? – Packers@Steelers beharangozó

Mivel a Steelers AFC-s csapat, míg a Packers NFC-s, így értelemszerűen csak négyévente találkoznak felek. Egyik oldalon ott az Amerikai Főcsoport egyik legmeghatározóbb csapata, egy kétszeres Super Bowl győztes, jövőbeli Hall of Famer irányítójával, a másikon pedig az Nemzeti Főcsoport kvázi dinasztiája minden idők egyik legnagyszerűbb irányítójával. Ki ne lenne kíváncsi egy ilyen ritka párharcra? A szomorú helyzet az, hogy a rajongók megint hoppon maradtak: 2013-hoz hasonlóan 2017-ben is megsérült Aaron Rodgers a Steelers elleni meccs előtt. Négy éve azonban a Packers rendesen megizzasztotta a Steelerst, érdekes lesz látni, hogy ez idén is összejön-e.

 

A Steelers 2013-ban egy nagyon izgalmas, ráadásul havas meccsen 38-31-re győzött a Packers ellen úgy, hogy az utolsó másodpercekben a Green Bay a 10 yardos vonalon belül járt már és reális esélye volt az egyenlítésre. Azon a meccsen Le’Veon Bell 124 yardot és 1 TD-t, Antonio Brown 105 yardot szerzett, Eddie Lacy 84 yardot és két TD-t, illetve a Packers csereirányítója Matt Flynn volt. A jelenlegi Steelers nem lett gyengébb, sőt, továbbra is a Brown-Bell párossal hasít és pusztítja az ellenfeleket, a Green Baynél viszont nincs jelenleg az akkori Lacyhez fogható futó, ráadásul a védelem sem olyan, ami képes 10 harmadik kísérletből hármat megfogni. Ettől függetlenül még bármi lehet, hisz a Steelers pont a simának tűnő meccseken szokott igazán szenvedni.

 

Most Brown lesz a hős

 

A Packers balszerencséjére pont ott a leggyengébbek, ahol a Steelers a legerősebb: a passzjátékban. Ez mindkét oldalra igaz, de kezdjük az offense-szel. Damarious Randall és Davon House sem ellenfél Antonio Brownak, így hiába nem lesz JuJu Smith-Schuster, Martavis Bryant is bőven elég lesz ahhoz, hogy szétkapják a Packers secondaryt. Brown amúgy is jó formában van, a Titans ellen 144 yardot és három TD-t szerzett, illetve Big Ben is kezdi lassan a jobbik arcát mutatni, így hiába viszonylag gyenge (legalábbis önmagához képest) a Steelers támadófal, hiába viszonylag jó a Green Bay front7, hacsak nem harcolnak ki 2-3 turnovert Big Benen, nem hiszem, hogy komoly fejtörést okoznának az Acélosoknak.

 

Ráadásul Le’Veon Bellről még nem is beszéltem, aki bár megérzi a fal hiányosságait (a 3,8-as átlaga ezt jól mutatja), még mindig a liga legjobb futója, a 10 meccsen szerzett 1100 total yardot pedig nem kell magyarázni. A Packers futás elleni védelme egyébként közel van a top5-öshöz annak ellenére is, hogy rengeteget futnak ellenük, tehát tényleg jó esély van egy légi parádéra.

 

Hundley nem egy Flynn

 

Matt Flynn egy életművész, de vele nem volt teljesen homály a Packers, legalábbis a Steelers ellen biztosan nem. Persze kellett hozzá a védelem, Lacy és az elkapók is, de összességében képes volt vele haladni az offense. Az aktuális Rodgers-helyettes, Brett Hundley azonban nem ilyen, ezt jól mutatja a Ravens elleni nullázása is. Egyáltalán nem érzi a zsebet, nem tudja olvasni a védelmeket, két TD mellett pedig már hét INT-je van. Persze lábon jó, futkározni tud, de ez nem opció, ezzel nem lehet meccset nyerni. Főleg, hogy a Steelers védelem idén kifejezetten jó: a Heyward-Hargrave-Tuitt védőfal olyan, mint a fénykorában lévő Jetsé, gyakorlatilag hibátlan és bármilyen támadófalat képes szétszedni. Arról nem is beszélve, hogy a két pass rusher, TJ Watt és Bud Dupree is ott van pluszban, bár utóbbitól azért nehéz elájulni.

 

Ehhez jön hozzá, hogy a passz elleni egység is rendben van, egyedül a másodéves safety Sean Davisszel vannak gondok, de hát ennyi belefér, a Steelers így is csak 190 passzolt yardot enged meccsenként, illetve a 9 benyelt TD mellé 12 INT-t szereztek. Ha a Packers védelem meg is tudja fogni a Steelers offense-t valahogy, sehogy sem látom, hogyan tudna haladni Hundley ezen védelem ellen. A támadófal nem egészséges előtte, a top futói sérültek, a Steelers ellen pedig nehéz futni és szinte lehetetlen passzolni. Kétszer biztos nem fog nullázni vele az offense, de jelenleg a 15 pont is csak álomhatárnak tűnik, nemhogy a 31.

 

Összegzés

 

Már az elején elhúz a Steelers Brown révén 14-17 pontra, utána pedig Bellel lassan lefárasztják és végül szétfutják a Packerst. Persze Big Ben jelenlegi formájában azért benne van 1-2 turnover, de valószínű, hogy arra simán rá fog tudni kontrázni a Steelers defense. Jelenleg nincs olyan aspektusa a játéknak, amiben a Packers jobb lehet, szerintem a Steelers simán fogja hozni a mérkőzést.

 

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Laszlo Kuhn
Laszlo Kuhn
2017-11-26 11:38

Davissel mi a gond amúgy? Nekem nagyon tetszik a játéka és a szurkolók véleménye is ez általánosságban. Jelenleg a legjobb safety a csapatban, de gondolom ti mást olvastatok róla.

renningan
renningan
Reply to  Laszlo Kuhn
2017-11-26 13:25

Ha a szurkolók úgy mondják, akkor biztos :) Mondjuk én nem láttam az összes Steelers meccset, 2-3 tuti kimaradt, azokon lehet, hogy csodálatos volt, de amiket én láttam, azok alapján kb bármit dobtak felé, abból elkapás lett, illetve viszonylag sok elhibázott szerelése van.

(egyébként, konkrétan egy szót sem olvastam Davisről, meg úgy általában, minden beharangot magamtól, a tapasztaltak alapján írok, lehet, hogy pont ez a gond? :D)

Laszlo Kuhn
Laszlo Kuhn
Reply to  renningan
2017-11-26 22:19

A szakértő lehet független, így fontos hogyan ítél meg egy játékost, de egy szurkoló akkor szeret valakit, ha úgy látja, hogy jól játszik. Így ez egy igen erős fokmérő az ügyben. Egy Golden vagy egy egykori bust Jarvis Jonest nem szeretnek a szurkolók, mert nem teljesít jól….Davist szeretik…

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x