Connect with us

Összefoglaló

Pete Carroll idióta döntése

Ahhoz képest, hogy a Seahawksból hiányzott Richard Sherman és Kam Chancellor is, elég jól muzsikált a csapat. Nyilván nem volt olyan ütős a védelem, de a bekapott 33  pontból 14-et kvázi Russell Wilson hozott össze, ráadásul még így behúzhatta volna a meccset a Seahawks (34-31), ha Pete Carroll nem húzza meg az idei szezon egyik legretardáltabb döntését.

 

 

Ez volt az egyik legjobb hétfő esti rangadó az idei szezonban. Végig szoros volt a meccs, rengeteg zseniális megoldás született mindkét irányítótól, a védők és az elkapók is parádéztak, így jobb híján muszáj vagyok mindkét csapatból kiemelni a legjobbakat/legrosszabbakat.

 

A mérkőzés legjobbjai

 

ATL: Desmond Trufant, CB, 4 tackle, 1 INT – mondhattam volna Matt Ryant is akár, mert jól játszott (195 yard, 2 TD), de annak fényében, hogy a Seahawks secondary legjobbjai hiányoztak, a támadófala pedig zseniálisan blokkolt futáshoz és passzjátékhoz is, igazából ez az elvárható egy regnáló MVP-től. Trufant viszont nagyon nagyot játszott, hisz azon túl, hogy alig engedett elkapást (TD-t pedig nyilván nem), még volt szép interceptionje is, amiből 14-0-ra növelte előnyét a Falcons.

 

SEA: Wilson-Graham duó – egyre inkább kezd összeérni (már nagyon régóta ideje volt) a Wilson-Graham páros és a meccsen ők voltak a legjobbak a Seahawks részéről. Külön-külön mondjuk egyikük sem érdemelte volna meg maradéktalanul a kiemelést, hisz Wilson interceptionje valami irgalmatlan homály volt, elképesztően pocsékul dobta meg a labdát, ráadásul volt egy fumble-je is, amit visszavittek TD-re, Grahamnek pedig volt egy elejtett TD-passza is. Wilson egyébként sem volt pontos, de lábon valami hihetetlen volt, hét futásból 86 yardot és egy TD-t szerzett, egymaga jobb volt, mint az összes Seahawks futó együtt. Graham pedig hét elkapásból 58 yardot, egy TD-t és egy 2-pontost szerzett.

 

A mérkőzés legrosszabbjai

 

ATL: Kickoff egység – a speciális egység egyik oldalon sem volt valami épületes, mindkét oldalon volt legalább egy 50 yardos visszahordás. A Seahawks azonban a meccs végére csak összekapta magát, a Falconsnak viszont ez nem nagyon ment, Tyler Lockett 39 yardot átlagolt visszahordásonként.

 

SEA: Pete Carroll – az elszórakozott időkérések egy dolog, megesik. De azt nem lehet megmagyarázni, hogy öt másodperccel az első félidő vége előtt, hétpontos hátrányban, 20 yardra a gólvonaltól, negyedik kísérletre egy shovel passt hív valaki fake mezőnygól kísérlet gyanánt (ami kvázi egy szar középső futás lett végeredményben). Ennél életképtelenebb elképzelést el sem tudok képzelni, ennél bármi jobb lett volna, arról nem is beszélve, hogy teljesen fölösleges volt most tökösködni, mikor a Seahawks kezdte volna a második félidőt.

 

A mérkőzés legnagyobb csalódásai

 

ATL: Julio Jones, WR, 5 elkapás, 71 yard – lehet, velem van a hiba, de én a liga egyik top2-es elkapójától nem ezt várom. Nem mintha ez a 71 yard olyan rossz lett volna, meg hát voltak nagy elkapásai is, de mellé akadt legalább két teljesen homály dropja. De nem ám olyan, hogy nyújtózkodnia kellett volna értük, hanem egyszerűen tökéletes, a kezébe dobott labdákat nem tudta megfogni. Ráadásul ez már nem az első ilyen meccse. Kicsit kezd a karrierje végén lévő Megatronra emlékeztetni, aki egy zseniális, lehetetlen elkapás után kapásból elejtett egy habkönnyű passzt. Bár azt azért tegyük hozzá, hogy nem 100 százalékos, ilyenkor pedig inkább benne van a játékosokban a hiba.

 

 

SEA: Eddie Lacy, RB, 3 futás, 2 yard – bevallom, nem vártam sokat Lacytől, de arra azért nem számítottam, hogy a 4-5. számú futókat sem bírja lenyomni. Szerintem kijelenthetjük, hogy a 2013-as szezonban Pro Bowlba jutó, második csapatos All Pro év újoncának végleg befellegzett.

 

Összegzés

 

A Falcons a győzelmével nagyon jó helyzetbe került, ugyanis a négy vereségéből három is AFC-s csapattól származott, így előnyben van a Lionsszal és a Seahawksszal szemben is, arról nem is beszélve, hogy mindkét csapatot legyőzte már egyszer. Persze azt is tegyük hozzá, hogy a Falconsé a legnehezebb sorsolás a három 6-4-es csapat közül, ugyanis kétszer játszik még a Saints, egyszer pedig a Vikings és a Panthers ellen is, illetve a két Bucs elleni csoportmeccs sem lesz egyszerű.

 

A Seahawksnál sincs veszve semmi, hisz a Cardinals és a 49ers elleni meccsek simán hozhatóak, a Ramst is hazai pályán fogadják, bár a Jaguars és a Cowboys elleni idegenbeli, illetve az Eagles elleni hazai meccsek nem lesznek egyszerűek. Viszont a csapatnak megvan az az előnye a Falconsszal szemben, hogy csak az egy meccsre lévő Ramst kell befognia, és meglehet a csoport, akkor pedig senkit nem érdekel már a Falcons elleni vereség.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!