Connect with us

Érdekességek

Zero to hero: Adam Thielen

Minden évben sorra kelnek el a nagyobbnál nagyobb nevű egyetemi elkapók a draft első köreiben. Egyesekből óriás bust lesz, míg mások az NFL meghatározó alakjaivá válnak hosszú évekre. Van azonban valaki, aki nem ilyen módon jutott a csúcsra: Adam Thielen minden egyes pillanatban keményen dolgozott azért, hogy oda jusson, ahol most tart.

Thielen a szezon eleje óta szinte minden héten ott van az 5 legtöbb elkapott yarddal rendelkező WR között, köztük egy Saints elleni 157, és egy Redskins elleni 166 yardos meccsel. Ezek mellett ő az egyetlen elkapó az NFL-ben, akinek minden meccsen legalább öt elkapása van, így minden mérkőzésen stabil teljesítményt képes nyújtani. Mindezt ráadásul úgy teszi, hogy nem egy Hall of Famer irányító, hanem a tavalyi év egyik leggyengébb QB-ja, Case Keenum dobál neki. Ennek ellenére kiválóan működik közöttük a kémia, olyannyira, hogy a Vikings korábbi elsőszámú elkapója, Stefon Diggs elhalványult, míg az első körös Treadwell szinte teljesen eltűnt Thielen mellett.

De mi teszi Thielent mégis naggyá? Az, hogy mindezt a semmiből építette fel: 2014-ben draftolatlanként érkezett a Minnesota State egyetemről, a Vikings pedig nem dobta a mély vízbe. Első két szezonjában 32 mérkőzéséből csak négyen volt kezdő, összesen 281 yardot és 1 TD-t tudott felmutatni a főleg speciális egységben használt elkapó. Tavaly viszont hatalmasat robbantott, 16 meccsen közel 1000 yardot és 5 TD-t termelt, kezdő viszont csak tízszer volt. Idén azonban felülmúl minden képzeletet: kilenc mérkőzésén már most 793 yardot hozott össze, amivel olyan nevek között szerepel, mint DeAndre Hopkins vagy Antonio Brown.

Zimmerék kiválóan építették be a tehetséges fiatalt a támadósorba, aki példaként szolgálhat minden draftolatlan/depth chart mélyén csücsülő játékosnak, hogy igazán kemény munkával a szűk elitbe küzdheti magát bárki, függetlenül attól, honnan indult. Ha Thielen megtartja ezt az ütemet, akkor a Pro-Bowl részvétel garantált számára, de akár összejöhet egy All-Pro cím is neki. Egy azonban biztos: kevés hollywoodibb történet van jelenleg az övénél az NFL-ben.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!