Connect with us

Érdekességek

Így juthat rájátszásba a Lions

A Detroit Lions arra készül, amire az utóbbi 20 évben nem volt példa: bejussanak a rájátszásba négy egymást követő évből háromszor. Így tehetik ezt meg:

 

1) Meg kell nyerni a maradék három meccset

Ahogy a Packersnél és a Cowboysnál, úgy matematikailag nekik sem kell megnyerni mindhárom meccsüket feltétlen, de a realitás talaján maradva igen, úgyhogy ismét megkönnyítem a saját -, és a Ti dolgotokat is és kiveszem a bonyolult egyenletből ezeket az eshetőségeket. A következő három meccsük a Bears, a Bengals és a Packers ellen lesz, ebből egyedül a Bengals elleni idegenben. Az első kettő bőven nyerhető, a harmadik pedig valószínűleg attól függ, hogy Rodgers lesz-e a pályán.

 

2) A Seahawksnak egyszer ki kell kapnia

Mivel a Lions nyerné a tiebreakert Wilsonékkal szemben, így győzelem-egyenlőség esetén nekik áll a zászló, így elég egy vereség is a Hawkstól. Ami egyáltalán nem lehetetlen, ugyanis a Seahawks előbb fogadja a jelenleg harmadik kiemelt Ramst, majd utazik a Cowboyshoz, ahol visszatér Ezekiel Elliott. A végén pedig a Cardinalsszal játszanak, ami azért nyerhető, de csoportmeccs lévén ez sem lesz egyszerű.

3) A Falconsnak vagy a Panthersnek kétszer kell kikapnia

Kísértetiesen hasonlít a helyzet a Cowboys bejutási szcenáriójához. A két csapat egymás ellen játszik a 17. fordulóban, így lehet, hogy addigra mindkét csapat ki fog kapni egyszer és akkor nem kell ezen izgulni, a Lions bejut – feltéve, hogy az első két pont teljesül. Viszont mindketten játszanak a Buccaneersszel, amit talán előre beírhatunk győzelemnek, a Panthersnek a Packers, a Falconsnak pedig a Saints maradt a sorsolásában még.

A Lions szimpatizánsok szurkolási forgatókönyve a Packers-Panthers meccs függvényében így alakulhat:

Ha a Panthers nyer:

  • a 15. héten nyerjen a Rams a Seahawks ellen és a Buccaneers a Falcons ellen
  • a 16. héten nyerjen a Buccaneers a Panthers ellen, a Cowboys a Seahawks ellen (ha a Hawks nyert a Rams ellen) és a Saints a Falcons ellen (ha a Falcons nyert a Buccaneers ellen)
  • a 17. héten nyerjen a Panthers a Falcons ellen (ha Falcons mindkét meccsét megnyerte és a Panthers nyert a Bucs ellen)

Ha a Packers nyer:

  • a 15. héten nyerjen a Rams a Seahawks ellen
  • a 16. héten nyerjen a Buccaneers a Panthers ellen, a Saints a Falcons ellen és a Cowboys a Seahawks ellen (ha a Hawks nyert a Rams ellen)
  • a 17. héten nyerjen a Falcons a Panthers ellen (ha a Falcons megverte a Saintst és a Panthers a Buccaneerst)

via FTW

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!