Connect with us

Érdekességek

Mariota egyedülálló statisztikája

Marcus Mariota teljesítménye néhányaknak csalódás, mert a fiatal quarterback nem igazán tudott fejlődni az elmúlt évhez képest. Ennek megfelelően a Titans sem szemkápráztató játékával lep meg minket, de ami fontosabb számukra, hogy nyerik a meccseket. Ennek egyik oka, hogy nagyon stabilak támadásban, jól vigyáznak a labdára.

 

Mariota egyik célkitűzése az volt az év előtt, hogy labdaeladásainak a számát a minimálisra tudja szorítani és akkor sikeres éve lehet a csapatának. Ebben egyébként soha nem volt rossz, mert rookie szezonjában mindössze tíz darab, a következő szezonjában pedig mindössze kilenc interceptiont dobott. Ehhez az első szezonban hozzáadódott öt darab, a második szezonjában pedig hat darab fumble. Tehát mindkettő évben összesen 15 labdaeladása volt, ami körülbelül mérkőzésenkénti egynek felel meg. Ez nem egy vészesen magas szám, de azért jócskán faragható.

 

 

Idén az egyik kategóriában nagyságrendeket javult, kár hogy összességében nem ért vele sokat. Mariota ugyanis egyetlen fumble-t sem vétett az idei évben, ami egyedülálló statisztika. A sajnálatos tény, hogy az interceptionjeinek a száma az még növekedett is. Már most 12 interceptiont dobott, pedig csak 11 mérkőzés van a háta mögött, így hiába a csodálatos fumble szám, a mérkőzésenkénti átlag egy labdaeladáson semmit nem tudott javítani.

 

A labdabiztosságon kívül pedig nem sok jót lehet leírni a szezonjáról. A ProFootballFocus szerint 63,2%-os a pontossága, 80,4-es passer ratingje van, mély labdáinak pedig 40,5%-át értékesíti. Ezek nem borzasztó számok, de az erős középmezőnybe elegek csak, ráadásul olyan játékosok vannak előtte, mint Josh McCown vagy Case Keenum, akiket sokkal kevesebbre tartottak.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!