Connect with us

Going Deep

Minden Idők Legjobb Super Bowlja – Bejelentés

Véget ért a szezon, de ez nem jelenti azt, hogy megállna az élet. Annak érdekében, hogy a holtszezonban se legyen üresség, a szerkesztőség kitalált egy játékot, amely reményeink szerint ki fog tartani a következő szezonig. A játék lényege, hogy megpróbáljuk megtalálni Minden Idők Legjobb Superbowlját.

Hogyan fog kinézni a játék?

Eddig 52 nagydöntőt játszottak, és az 52 pont osztható néggyel, így létrehoztunk 13 négyfős csoportot. A csoporton belül pedig a 4 nagydöntőt össze fogjuk ütköztetni egymással, hogy melyik volt a legjobb közülük, melyik a második legjobb és így tovább. Ez alapvetően a következőképpen fog megtörténni. 4 szerkesztő, Renningan, KGYM, Kronikk, és jómagam külön-külön fel fogunk állítani egy sorrendet a 4 döntő között, és elosztunk közöttük 10 pontot. Az első kap négy pontot, a második hármat, a harmadik kettőt, és az utolsó egyet. Miután mindenki megcsinálta ezt, összeadjuk a pontszámokat, és amelyik a legtöbb pontot kapta, az lesz a csoportgyőztes, és az automatikusan továbbjut a következő fordulóba.

Ilyen formában 13 SB fog továbbjutni, de mivel a 13 prímszám, ezért kénytelenek leszünk kiegészíteni 16-ra, hogy onnan értelmesebben lehessen továbbmenni. Így be lesz iktatva 3 Wild Card SB is, amik a legtöbb pontot kapó második helyezettekből fognak majd összeállni.

Az olvasó is részt vehet a játékban?

Természetesen, sőt az 5. zsűritag ti az olvasók lesztek. Ugyanis miután megvannak a csoportok, létre fogunk hozni egy olvasói szavazást is, ahol ti is eldönthetitek melyik döntő érdemel 4-3-2-1 pontot az aktuális négyes fogatból. A szavazás lezárása után összegezzük majd a pontokat, és a legtöbb pontot kapó SB-nek adunk +4 pontot, a második legtöbbet kapónak +3-mat, és így tovább. Így ti is beleszólhattok majd valamilyen szinten a továbbjutók alakulásába.

Na jó, de honnan tudjam melyik döntő volt a jobb? A többségükről semmit nem tudok.

Teljesen jogos felvetés, és erre ki is találtuk a megoldást. Egyesével bemutatjuk majd a nagydöntőket, értelemszerűen azokat, amelyek éppen versenyeznek. Ezt úgy kell elképzelni, hogy összesorsoljuk a csoportot (nevezzük A csoportnak) amiben benne lesz X, Y, W, és Z Super Bowl. Miután ez megvan hétfőn jövünk egy nagycikkel, amiben bemutatjuk kik játszották az X döntőt, és mik történtek rajta. Aztán kedden jön az Y döntő, szerdán a W, és csütörtökön a Z. Miután az utolsó SB-t is bemutattuk egy napig lehet majd az olvasóknak szavazni, hogy a bemutatottak közül melyik kapjon 4-3-2-1 pontot. A szavazás péntek este fog lezárulni, utána összesítjük a szavazatokat, és szombaton jövünk majd az eredményekkel. Aztán a következő héten összesorsoljuk a B csoportot, ahol megint lesz X, Y, W, és Z döntő, amiket a fenti minta alapján fogunk bemutatni, majd aztán értékelni.

Lehet majd tudni, ki mire adta a szavazatát és miért?

Természetesen.  Legalábbis a 4 szerkesztőét biztosan tudni fogjátok. A szombati összesítésben ugyanis mindannyian le fogjuk írni, hogy melyik döntőnek mennyi pontot adtunk, és miért. Az olvasók véleményét mi nem fogjuk tudni leírni, de a szavazás eredményét mindenképpen közölni fogjuk, utána rajtatok áll, hogy megindokoljátok-e a szavazataitokat, vagy sem.

Mikor fog kezdődni a játék?

Terveink szerint jövőhét hétfőn kezdünk, akkor fogunk érkezni az első SB bemutatóval. Utána pedig hétről hétre fogunk jelentkezni az újabb döntőkkel.

Tehát akkor mostantól minden héten lesz ez a játék?

Majdnem minden héten. Elő fog fordulni, hogy valami nagy esemény lesz a holtszezonban (Draft, FA-nyitás), és úgy gondoljuk ilyenkor pihenünk majd egy hetet, mert fontos események történnek az NFL háza táján.

Nagyvonalakban ennyi lenne, várunk szeretettel mindenkit ebbe a játékba. Ha esetleg valakinek lenne kérdése, vagy nem ért valamit, akkor nyugodtan tegye fel, igyekszünk válaszolni rá.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!