Connect with us

Going Deep

Minden Idők Legjobb Super Bowlja – Bejelentés

Véget ért a szezon, de ez nem jelenti azt, hogy megállna az élet. Annak érdekében, hogy a holtszezonban se legyen üresség, a szerkesztőség kitalált egy játékot, amely reményeink szerint ki fog tartani a következő szezonig. A játék lényege, hogy megpróbáljuk megtalálni Minden Idők Legjobb Superbowlját.

Hogyan fog kinézni a játék?

Eddig 52 nagydöntőt játszottak, és az 52 pont osztható néggyel, így létrehoztunk 13 négyfős csoportot. A csoporton belül pedig a 4 nagydöntőt össze fogjuk ütköztetni egymással, hogy melyik volt a legjobb közülük, melyik a második legjobb és így tovább. Ez alapvetően a következőképpen fog megtörténni. 4 szerkesztő, Renningan, KGYM, Kronikk, és jómagam külön-külön fel fogunk állítani egy sorrendet a 4 döntő között, és elosztunk közöttük 10 pontot. Az első kap négy pontot, a második hármat, a harmadik kettőt, és az utolsó egyet. Miután mindenki megcsinálta ezt, összeadjuk a pontszámokat, és amelyik a legtöbb pontot kapta, az lesz a csoportgyőztes, és az automatikusan továbbjut a következő fordulóba.

Ilyen formában 13 SB fog továbbjutni, de mivel a 13 prímszám, ezért kénytelenek leszünk kiegészíteni 16-ra, hogy onnan értelmesebben lehessen továbbmenni. Így be lesz iktatva 3 Wild Card SB is, amik a legtöbb pontot kapó második helyezettekből fognak majd összeállni.

Az olvasó is részt vehet a játékban?

Természetesen, sőt az 5. zsűritag ti az olvasók lesztek. Ugyanis miután megvannak a csoportok, létre fogunk hozni egy olvasói szavazást is, ahol ti is eldönthetitek melyik döntő érdemel 4-3-2-1 pontot az aktuális négyes fogatból. A szavazás lezárása után összegezzük majd a pontokat, és a legtöbb pontot kapó SB-nek adunk +4 pontot, a második legtöbbet kapónak +3-mat, és így tovább. Így ti is beleszólhattok majd valamilyen szinten a továbbjutók alakulásába.

Na jó, de honnan tudjam melyik döntő volt a jobb? A többségükről semmit nem tudok.

Teljesen jogos felvetés, és erre ki is találtuk a megoldást. Egyesével bemutatjuk majd a nagydöntőket, értelemszerűen azokat, amelyek éppen versenyeznek. Ezt úgy kell elképzelni, hogy összesorsoljuk a csoportot (nevezzük A csoportnak) amiben benne lesz X, Y, W, és Z Super Bowl. Miután ez megvan hétfőn jövünk egy nagycikkel, amiben bemutatjuk kik játszották az X döntőt, és mik történtek rajta. Aztán kedden jön az Y döntő, szerdán a W, és csütörtökön a Z. Miután az utolsó SB-t is bemutattuk egy napig lehet majd az olvasóknak szavazni, hogy a bemutatottak közül melyik kapjon 4-3-2-1 pontot. A szavazás péntek este fog lezárulni, utána összesítjük a szavazatokat, és szombaton jövünk majd az eredményekkel. Aztán a következő héten összesorsoljuk a B csoportot, ahol megint lesz X, Y, W, és Z döntő, amiket a fenti minta alapján fogunk bemutatni, majd aztán értékelni.

Lehet majd tudni, ki mire adta a szavazatát és miért?

Természetesen.  Legalábbis a 4 szerkesztőét biztosan tudni fogjátok. A szombati összesítésben ugyanis mindannyian le fogjuk írni, hogy melyik döntőnek mennyi pontot adtunk, és miért. Az olvasók véleményét mi nem fogjuk tudni leírni, de a szavazás eredményét mindenképpen közölni fogjuk, utána rajtatok áll, hogy megindokoljátok-e a szavazataitokat, vagy sem.

Mikor fog kezdődni a játék?

Terveink szerint jövőhét hétfőn kezdünk, akkor fogunk érkezni az első SB bemutatóval. Utána pedig hétről hétre fogunk jelentkezni az újabb döntőkkel.

Tehát akkor mostantól minden héten lesz ez a játék?

Majdnem minden héten. Elő fog fordulni, hogy valami nagy esemény lesz a holtszezonban (Draft, FA-nyitás), és úgy gondoljuk ilyenkor pihenünk majd egy hetet, mert fontos események történnek az NFL háza táján.

Nagyvonalakban ennyi lenne, várunk szeretettel mindenkit ebbe a játékba. Ha esetleg valakinek lenne kérdése, vagy nem ért valamit, akkor nyugodtan tegye fel, igyekszünk válaszolni rá.

16 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
16 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Debreceni József
Debreceni József
2018-02-09 21:05

Huhú, ez jó játéknak ígérkezik ?

petipajti
petipajti
2018-02-09 21:26

nem kis fába vágtátok a fejszéteket! sok erőt kívánok hozzá!

FitzMagic
FitzMagic
2018-02-09 21:30

haha, Jarred kielheti magat a regi SB-okrol valo irogatasban, varom mar oket! :)

Jarred
Jarred
Reply to  FitzMagic
2018-02-10 10:22

Azért nem egyedül fogom csinálni. Lesz segítségem bőven.

Everlast77
Everlast77
2018-02-09 22:40

Ez komoly munka lesz, sok sikert és nagyon várós :)

kitalaltnev
kitalaltnev
2018-02-10 00:43

Köszi, várjuk. Bírom, mikor unatkoztok. ?

bjeela
bjeela
2018-02-10 10:43

Teljesen felesleges az egész, a legjobb úgyis a 85-ös Bears győzelem. :) Az ötlet zseniális, gratula, akárki fejéből is pattant ki, nagyon várom.

bjeela
bjeela
2018-02-10 17:19

Amúgy érdekes, hogy valamiért az espn szerint a legjobbak között inkább 2000 után SB-k vannak és a 85-ös Bears győzelem egy híján a tökutolsó, annyira egyértelmű és megalázó volt. Pedig nekem tetszett! :D http://www.espn.com/espn/feature/story/_/id/14660038/ranking-all-51-super-bowls-new-england-patriots-comeback-atlanta-falcons-ranks-best-ever

Jarred
Jarred
Reply to  bjeela
2018-02-10 21:40

Érdekes lista. Pár helyen én is vakartam a fejem, de ugye különböző nézőpontok vannak, így ahány ember annyi lista. A Bears utolsó előtti helye valószínűleg azért van, mert semlegesként nézve tényleg nem sok izgalom volt abban a döntőben. De ha mondjuk azt nézem, hogy az egyik csapat a lehető legjobb játékát játszotta, akkor már kicsit más a helyzet. De erről majd akkor, ha az van soron.

bjeela
bjeela
Reply to  Jarred
2018-02-11 00:04

Azért különbséget kell tenni az izgalmas SB-k és a full egyértelmű, abszolút csúcs csapatok dominanciája között. A 85-ös Bears majd minden GOAT csapat listán az első ötben szerepel, de inkább a háromban és általában az élen. Amúgy meg bennem is van bizonytalanság, hogy attól jó egy meccs, hogy két azonos tudású csapat cincálja egymást és igazából mindegyiknek járna gyűrű, vagy ha van egy az évadban kiemelkedő banda, aki egyszerűen felfoghatatlan csodát művel a pályán és mindenkit aláz. Mert szerintem az utóbbiban is van csodálni való, amitől ikonikussá válik egy csapat miatt az adott SB. Ilyen a 49rs vagy a Bears zsenialitása vagy épp a BB féle Pats felfoghatatlan egysége és alkalmazkodóképessége. Épp ezért nagyon alaposan meg kellene határozni, milyen szempontok szerint ítélitek a legjobbnak az adott SB-kat. Ha a folyamatos feszültség, izgalom, bizonytalan végkimenetel a szempont, akkor az egy sorrend, ha a látvány, a kivételes játéktudás, zseniális hívások a szempont, akkor az megint egy másik lista, etc, etc. Tegyétek egyértelművé, hogy mik a kritériumok, mert túl azon, hogy természetesen nincs egységes lista és sosem lesz, mert ahány ember, annyi sorrend, de kritériumok nélkül meg pláne nem lesz egyetértés. Bár az is igaz, hogy a vita élteti a sportágakat…

Gergely Hegyeshalmi
Gergely Hegyeshalmi
2018-02-10 19:23

LI

kitalaltnev
kitalaltnev
Reply to  Gergely Hegyeshalmi
2018-02-11 08:32

+1 Szívnek kedves az biztos! ?

Zotya
Zotya
2018-02-14 10:49

Mi alapján lesznek kialakítva a csoportok? Teljesen random, vagy mondjuk a 4 Giants-siker direkt egy csoportba kerül?

katonadani
Reply to  Zotya
2018-02-14 11:06

random sorsolás volt

Polányi Tamás
Polányi Tamás
2018-02-14 13:25

Gyerekek köszönöm.Kurva jó ez az oldal és rengeteget tanultam az NFL-ről.Zseneiálisak vagytok csak így tovább. :)

katonadani
Reply to  Polányi Tamás
2018-02-14 14:28

köszi :)

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x