Connect with us

Érdekességek

A Rams támadófala a legjobb futásblokkoló egység valaha?

Andrew Whitworth, Rodger Saffold, John Sullivan, Austin Blythe, Rob Havenstein. Ez az ötös alkotja a Rams támadófalát, amire gyakran a meg nem énekelt hősök jelző a jellemző, hiszen nem ők csinálják a látványos dolgokat. Pedig…

 

 

Todd Gurley a liga egyik, ha nem a legjobb futója, aki kihagyta csapata utolsó két meccsét is, mégsem látszott meg egyáltalán. Mindez azért, mert a fenti névsor bárkinek utat nyit a futójátékhoz. Gurley és Malcolm Brown egyaránt 4,9-es yard/carry átlaggal hozta le az alapszakaszt, míg a szabadügynökök közül berángatott C.J. Anderson kerek 7-es átlaggal futott kísérletenként. Ezt sikerült megkoronázni azzal, hogy a Cowboys elleni Divisonal Round találkozón Gurley és Anderson is 100+ futott yard fölött zárt, előbbi 7,2-es, utóbbi 5,3-as átlaggal.

 

Ez is csak megerősíti azokat a kijelentéseket, hogy a Rams egységénél soha egy O-Line sem blokkolt jobban az NFL történelmében. A PFF-nél a run blocking grade-ek alapján a két tackle tanyázik az első két helyen, a guardoknál Saffold a 4. Blythe a 10. helyen áll, egyedül Sullivan lóg ki a sorból, aki a top 25 végére fért csak be. A Football Outsiders Adjusted Line Yards adatai azt mutatják meg, hogy minden egyes RB carryt vizsgálva átlagosan hány yardot tett hozzá a támadófal, rngeteg különböző szempontot és szituációt is vizsgálva. Az alapján a Rams 5,49-es átlagot ért el, vagyis futókísérletenként ennyit tesz hozzá a támadófal. Ezzel nem hogy a ligát vezetik, de új NFL rekordot állítottak be.

 

Vasárnap a Saints ellen tehetik hozzá a magukét az NFC döntőben.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!