Connect with us

Draft

Greedy Williams

Akárcsak bárki másnál, esetében is vannak kérdőjelek, de sokak szerint a legjobb cornerback az idei classból. Elkapókra emlékeztető labdaérzék, prototípus méret és remek technika. Ez Greedy Williams.

A drafton még mindig csak 21 éves egykori LSU játékos két évnyi egyetemi tapasztalattal jön ki a játékosbörzére, ahol nagy eséllyel az első kiválasztott corner lesz, könnyen lehet hogy a top 10-ben.

Felépítés:

6’2″-es magassága az, amire a legtöbb scout egyből felkapja a fejét. Prototípus magassága mellé viszont viszonylag vékony alkat. A 185 fontos súlya azt mutatja, hogy fizikális stílusához elférne még rá némi izom az NFL-hez. A combine adatai alapján kicsit kisebb a kar fesztávolsága mint előzetesen várni lehetett és mint a magasságához az emberek remélték volna.

Technika

Minden defensive back esetében plusz pont, ha az LSU iskolából jön. Tradicionálisan jó képzést kapnak a Louisianáról kikerült játékosok, így a fejlettebb technikával könnyebb az NFL-be való integráció. Ebből a szempontból nézve Williams is jól képzett, kiforrott technikai tudással hagyta el az iskolát. A méreteit remekül használja, hogy kiszorítsa az elkapót az útvonalról. A snap után jól jammeli a WR-t és pont addig tartja a védőn a kezét, amíg lehet. Szorosan tapad az elkapóra és végig mellette is tud maradni. Néha az az ember érzése, hogy tudja, milyen útvonalat fut az elkapó, mert tökéletesen le tudja tükrözni. Ezzel a legtöbbször jó helyzetbe hozza magát az elkapási ponton lévő küzdelemben és megakadályozza az elkapást. A védelem szempontjából főleg a bal oldalon állt fel a szélső elkapóra, így az innen való átállás esetleg időbe telhet.

Séma

Elsősorban az emberezésben jeleskedik. Felállva az elkapó arcába zavarja a snap pillanatától és nem engedi kibontakozni az útvonalon.

Zónázáskor nem mindig érzi meddig is tart az ő felelősségi területe vagy kereszteknél melyik elkapót kell felvennie, ami könnyű elkapóablakot kreálhat a WR-nek. A hosszú útvonalak végére időnként elveszti a fókuszt és lemarad az útvonal törési pontján. Ez felvet hozzáállásbeli prblémákat, hiszen nem játssza végig a játékot.

 

Nehezen tud mögé kerülni az elkapó, de ha sikerült, már csak ritkán tud korrigálni. Néha túl korán fordul rá a vélt útvonalra, aminek következtében mögé tud kerülni az elkapó.

Labdaérzék

Tipikusan olyan cornerback, akit imádnak a profik között. Egy igazi ball hawk CB, aki ha nincs megdobva tökéletesen a passz, akkor le fogja szedni az interceptiont. Az egyetemen 2 év alatt 8 labdát szerzett és további 19-et ütött le. A mai felfogások szerint, ahol a labdaszerzés a védelmek első számú feladata lehet, hogy értékesebb az a CB, aki ugyan enged 2 nagyobb elkapást, de a harmadik már a kezében köt ki.

Sebessége

A Combine-ig az egyik fő aggály vele kapcsolatban a sebessége volt. Magas, viszonylag erősebb felépítése miatt alkatilag nem a fürge WR-ek ellen áll fel a legjobb eséllyel. Főleg double move-okkal ki lehet billenteni és verhető, ha nem tudja fizikailag ledominálni az ellenfelét. Az irányváltó képesség szintén kérdéses. Csípője kissé lassú és a súlypontáthelyezések több időt vesznek igénybe a számára, így a slantekkel is meggyűlik a baja. Az elért eredményei alapján a hosszú távú sebesség többé nem kérdés. A 2. legjobb eredményt érte el 40 yardon, amivel az egyik legnagyobb kérdésre felelt nem is akárhogy. A fordulékonysága ugyanakkor továbbra sem teljesen meggyőző.

Run support

Ha már az egyik kérdést a combine alatt megválaszolta, itt egy másik. Futás ellen kifejezetten motiválatlan. Amikor csak lehet elkerüli a tömeget és a szerelést. És ha már szerelés, itt egy másik kérdőjel, főleg derék alatt támadja a labdást, ami miatt elhibázik pár tackle-t. Látszik, hogy nem ad bele mindent, hogy levigye a labdást, nehogy megsérüljön.

Összegezve Williams jó technikája, mérete és elit labdaérzéke könnyedén a legjobb idei cornerré teheti. Ugyanakkor jól kell szerepelnie az interjúkon, hogy bizonyítsa az elszántságát és a játékoz való megkérdőjelezhetetlen hozzáállását. Mondhatni, hogy sémafüggetlen játékos, de egy sokat emberező csapatba illene elsősorban.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!