Connect with us

Draft

Irv Smith Jr.

Az idei tight end class kimondottan erősnek mondható és még a két szupersztár után is bőven lehet találni értéket. Annyira egyik jelölt sem jó, mint az Iowa két üdvöskéje, de vannak olyanok, akik csak egészen kicsit maradnak el tőlük.

Irv Smith Jr., az Alabama tight endje például bizonyos tekintetben felveszi mindkettőjükkel a versenyt, de nem várható tőle, hogy olyan szupersztár lesz, mint a másik két játékos. Fizikai adottságait tekintve egy átlagos tight endről van szó, talán egy kicsit kisebb darab, mint a klasszikus a tight end felépítés, de elég izmos a játékhoz.

Atletikusságát tekintve szintén valahol a középmezőnybe helyezhető, ami a Combine teljesítményén meg is látszott. Nem ő volt a leggyorsabb, a legerősebb vagy legrobbanékonyabb tight end, inkább kicsit átlag alattinak mondható.

Gyorsaságát tekintve meg kell jegyezni, hogy sebességből nem feltétlenül tudja megverni az ellenfeleit, de éppen ezért nem is készül versenyfutásra. Az egyik legnagyobb erénye, hogy kiváló route runner, odafigyel a részletekre és precízen futja meg az útvonalakat. Szereti tisztára játszani magát az elkapások előtt, már általában közvetlenül a snap előtt megtéveszti az ellenfelét, finom kis mozdulatokkal ad el rossz irányt védőjének.

Márpedig a viszonylag tiszta elkapásokra szüksége is van, mert kevés olyan labda szállt felé, ahol egy az egyben kellett volna megvernie a védőt az elkapási ponton. Nem biztos, hogy legtöbbször ezekből vesztesen jönne ki, de mivel nem sok ilyen esetben volt része, lehet tapasztalatlansága visszaütne a pályán. Egyébként a kezei nem rosszak és elég harcos is, de sokkal nagyobb kárt tud okozni szabad térben, vagy ha van egy leheletnyi előnye a védő előtt.

Ez még akkor is igaz, ha labdával a kezében sem túl gyors, nem vált őrült tempóban irányt, egy közepesen jó elkapó tight end sebességét tudja vállalni. Ezt kompenzálja azzal, hogy nem fél az ütközésektől és minden fél yardért keményen megküzd. Ha lehet még 5 centimétert nyerni a pályán, akkor ő azt is megpróbálja kicsikarni a helyzetből.

Ami a blokkolási képességét illeti, elég vegyes képet kapunk. Nem blokkol olyan jól, mint Hockenson, főleg passzjátékoknál van nehézsége ha bent hagyják blokkolni. Ellenben futáshoz ügyesen csinál helyet, ismeri a sémákat és tudja, hogyan kerüljön előnybe nagyobb ellenféllel szemben is. Jól választ blokkolási szögeket és pont addig tartja blokkját, ameddig szükséges a futónak. Az egyensúlya elég jónak mondható, nehéz kibillenteni és időben reagál a védők mozdulataira is.

Sebességén kívül fel lehet róni neki, hogy az útvonalakat jól futja, de amikor irányt vált vagy befékez egy route végén, akkor azt lassabban teszi a kelleténél, túl sok felesleges mozdulatot csinál, így a lemaradt védők is fel tudnak hozzá zárkózni. Nem egy akrobatikus elkapó, a kötelező elkapásokat megcsinálja, de ne várjunk tőle Fant szintű produkciót.

Összességében azt lehet elmondani róla, hogy tehetséges blokkolásban, de nem olyan jó mint Hockenson és tehetséges elkapásban is, de nem olyan jó mint Fant. Ellenben tud mindent, amit egy tight endnek tudnia a kell a profik között. Nehéz azt gondolni róla, hogy valaha szupersztár lesz, de egy megbízható tight end lehet évekig egy csapatban.

Értékét tekintve valahol a második kör elején kelhet el, de ezt jelentősen befolyásolja, hogy az előtte lévő magasan sorolt játékos milyen korán talál csapatot. A második kör elején már a Broncos vagy a Lions számára is jó értéket képvisel, ha nem értékelik többre a tight end posztot.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!