Connect with us

Minden ami NFL

A 2015-ös class – nem jó, nem tragikus

A 2015-ös draft class nem volt kifejezetten rossz, de nem is gondolunk rá vissza könnyes szemekkel. Középszerű volt minden tekintetben és épp ez vele az igazán gond – nem rossz, de nem is top játékosokról kell eldönteni, érdemelnek-e hosszabbítást. Nem csoda, hogy eddig csak egy játékos kapott második szerződést az őt draftoló csapattól.

 

 

 

 1/1 Tampa Bay Buccaneers
 Jameis Winston, QB

Winston nem egy tehetségtelen irányító, ugyanakkor négy év alatt még egyszer sem sikerült kihozni a benne lévő potenciált. Emiatt van nehéz helyzetben a Bucs – 25 millió alatt ma már nagyon nehéz irányítót megtartani, de még ha alá is írna Winston 20 millióért, felmerül a kérdés, kell-e egy ilyen irányító a csapatba. Az 5. éves opciójával játszik, az idei lesz az utolsó esélye bizonyítani.

 

 1/2 Tennessee Titans
 Marcus Mariota, QB

 

Ugyanaz vele a helyzet, mint Winstonnal, azt leszámítva, hogy vele már egyszer rájátszásba jutott a Titans. Make or break szezonja lesz neki is.

 

 1/3 Jacksonville Jaguars
 Dante Fowler, Edge


Egy ötödik körös pickért szerezte meg a Rams, majd adott neki egy egyéves, 14 millió dolláros hosszabbítást idén. A teljesítménye alapján nem szolgált rá, bár nagyjából ennyit kapna az 5. éves opciójával is. Három év alatt 16 sacket jegyzett, a ramses túlfizetés ellenére is bustnak tűnik.

 

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 1/4 Oakland Raiders
 Amari Cooper, WR

 

Cooper egy nagyon jó kis elkapó, akiért egy első kört sem sajnált a Cowboys. Hogy meg lesz-e fizetve, az már más kérdés, viszont a top 5-ből ő az egyetlen, aki többé kevésbé beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Idén 14 milliót keres, legkésőbb jövőre már 16-18 milliót fog évente.

 

 

 1/5 Washington Redskins
 Brandon Scherff, OL

 

Scherff egy korrekt játékos, aki tud középszerű és nagyon jó is lenni. Jó eséllyel nem fog a legjobban kereső falember lenni, de neki kinéz egy hosszú távú szerződés, jó eséllyel a Redskinstől.

 

 1/6 New York Jets
 Leonard Williams, iDL

 

Amilyen jól kezdődött a karrierje, annyira beleszürkült a csapatba. Az elmúlt két évben összesen hét sacket jegyezett, futás ellen hasznos, de nem kiemelkedő. Biztos, hogy lesz csapata jövőre, de valószínűtlen, hogy a Jets ad neki fizetésemelést.

 

 1/7 Chicago Bears
 Kevin White, WR

 

Óriási bust lett White, ennél rosszabbat nem is húzhatott volna a csapat. Jelenleg még csapata sincs, négy év alatt 14 meccsen játszott és 285 yardot szerzett.

 

 1/8 Atlanta Falcons
 Vic Beasley, Edge

 

Beasley-nek volt egy kiemelkedő éve, amikor 15,5 sacket szerzett. Akkor sem játszott különösebben jól, de ma már egy szituációs pass rushernek is gyenge. Érthetetlen, miért ragaszkodott hozzá a Falcons, 12,8 milliót véletlenül sem ér és az új csapata sem fog 1-2 éves szerződésének hosszabbat adni neki.

 

 1/9 New York Giants
 Ereck Flowers, OT

 

Olyan, mint White, csak őt nem a sérülések tették tönkre. A Giants már a 2017-es szezon után kivágta, de azóta megbukott a Jaguarsban, idén pedig a Redskinsben okoz csalódást.

 

 1/10 St. Louis Rams
 Todd Gurley, RB

 

Todd Gurley az egyetlen első körös, aki már új szerződést kapott – 4 évre 57,5 millió dollárt. Négy év alatt 4500+ yardot futott 46 TD-vel, mellette volt 1883 elkapott yardja 10 TD-ért. Ha nem teszi tönkre a karrierjét a térde, akkor ő megérte a befektetést.

 

 1/11 Minnesota Vikings
 Trae Waynes, CB

 

Az elmúlt két évben kezdő volt, de összességében nem egy nagy fogás. Az ötödik éves opciójával játszik, meglepő lenne, ha jövőre is a Vikingst erősítené.

 

 1/12 Cleveland Browns
 Danny Shelton, iDL

 

A Patriots egy harmadik kört áldozott Sheltonért 2018 márciusában, de nem hívta le a védő ötödik éves opcióját. Nem meglepő, csak rotációs játékosnak jó. 9 millió helyett 1 millióért igazolta újra a csapat.

 

 1/13 New Orleans Saints
 Andrus Peat, OL

 

Peat stabil kezdő a Saintsben, de nagyon messze van a jótól. Az ötödik körös opciójának hála 9,6 millió dollárt keres idén, pedig messze nem érdemli meg. Idén nagyot kell villantania, ha szeretne hasonló mennyiségű pénzt keresni a jövőben.

 

 1/14 Miami Dolphins
 DaVante Parker, WR

 

Négy év alatt 2200 yard és kilenc TD – nem valami sok. A csapat ugyan lehívta az ötödik éves opcióját, de a szerződést idén módosította: Parker 9,3 milliós fizetését gyakorlatilag kettéosztották, így az elkapó jelenleg a 2020-as szezon végéig áll szerződés alatt, amiért kapott egy 700 ezres fizetésemelést. Ennél többre később sem számíthat.

 

 1/15 San Diego Chargers
 Melvin Gordon, RB

 

A Chargers felcserélt Gordonért, a futó pedig a nehéz kezdés után egy egész kompetens futó lett, de annyira nem jó, hogy a csapat minden követ megmozgasson érte. Jelenleg épp holdoutol és nem úgy néz ki, hogy a Chargers beadja a derekát és top fizut ad neki. Idén 5,6 milliót kereshetne, de a holdout miatt ennek a felét elveszítheti.

 

 1/16 Houston Texans
 Kevin Johnson, CB
 

Johnsonnak voltak villanásai, a Texans még le is hívta az 5. éves opcióját, de összességében nem igazán vált be. Idén ki is vágta a csapat, megspórolva az opcióval járó milliókat. Jelenleg a Bills játékosa, egy évre 3 millióért írt alá.

 

 1/17 San Francisco 49ers
 Arik Armstead, iDL

Ő volt az első a négy első körös védőfalember közül, akiket a csapat az elmúlt négy évben választott ki. Sokszor hátráltatták sérülések, de amikor játszott, akkor is minden téren középszerű volt, nem szolgált rá az 5. éves opciójára és az idei 9 milliójára. Jövőre szinte biztos, hogy más csapattól kap új szerződést.

 

 1/18 Kansas City Chiefs
 Marcus Peters, CB

Peters kiváló volt a Chiefsben, majd annyira bezuhant a Ramsben, hogy esélytelenné vált a nagy szerződésre. Tehetséges és fiatal, az idei éve pedig kritikus: vagy jól játszik és évi 15 milliót fog jövőre valakitől kapni, vagy hozza a tavalyi szintet és a 6-8 milliós szintre küzdi le magát.

 

 1/19 Cleveland Browns
 Cameron Erving, OL

 

Óriási bust, akitől három év után megszabadult a Browns egy ötödik körért cserébe. A Chiefs nem hívta le az opcióját, viszont adott neki egy kétéves, 8,3 millió dolláros szerződést. Ez sok mindent elmond a teljesítményéről.

 

 1/20 Philadelphia Eagles
 Nelson Agholor, WR


Nem egy Kevin White, de egy jó szezont leszámítva semmit nem mutatott, 9,3 milliót pedig semmiképp nem ér. Meglepő lenne, ha 1-2 évnél hosszabb és 7-8 milliónál nagyobb szerződést kapna bárhol.

 

 1/21 Cincinnati Bengals
 Cedric Ogbuehi, OT

 

Még egy óriási bust, aki ahhoz is kevés volt, hogy az 5. éves opcióját lehívják. Jelenleg a Jaguars játékosa egy évre 800 ezer dollárért.

 

 1/22 Pittsburgh Steelers
 Bud Dupree, Edge

 

Olyan, mint Vic Beasley, annyi különbséggel, hogy neki még a 10+ sackes szezon sem jött össze. Az idén ráköltött 9,2 millió nettó pazarlás, olyan sors vár majd rá, mint a soron következő pass rusherre.

 

 1/23 Denver Broncos
 Shane Ray, EDGE

Vállalhatóan kezdett, de a sérülések annyira megviselték, hogy még az 5. éves opciót sem érte meg. A Broncos ugyan nem küldte el, de nem is marasztalta, a Ravens pedig csak egy évre igazolta le szerény 1,2 millióért – a keretszűkítést viszont nem élte meg.

 

 1/24 Arizona Cardinals
 D.J. Humphries, OT

Jó játékos belőle sem lett, de legalább az opcióját megkapta – bár 9,6 milliót jobban is el lehetne költeni. Hacsak idén nem hoz Pro Bowler szintet, jövőre ennek az összegnek a feléért fog aláírni valahol egy évre.

 

 1/25 Carolina Panthers
 Shaq Thompson, LB

Thompson jó játékos, de egyelőre még nem sikerült maradéktalanul pótolnia Thomas Davist. Az egészségével is bajok vannak, pedig jobb napjain 10-12 milliós linebackernek tűnt. Petershöz hasonlóan neki is make or break éve lesz.

 

 1/26 Baltimore Ravens
 Breshad Perriman, WR

Annyira rossz, hogy az elmúlt két évben már négy különböző csapatban is megfordult. Borzasztóan szerepeltek az első körös elkapók, a 916 yardjára és öt TD-jére nem lehet büszke négy év alatt – ennek ellenére 4 milliót kap idén a Bucstól.

 

 1/27 Dallas Cowboys
 Byron Jones, CB

 

Jones nagyon jó pick volt, safety- és corner-poszton bevethető top játékos. Eddig még csak azért nem kapott szerződést, mert sokan álltak előtte a sorban, de hamarosan erre is sor kerülhet.

 

 1/28 Detroit Lions
 Laken Tomlinson, G

 

A Lions cserélt anno a Broncosszal, és milyen rosszul jött ki belőle. Tomlinson óriási bust lett Detroitban, két szezon után el is lett passzolva a 49ershez. Ott már sikerült egy normális szintet hoznia, és bár az ötödik körös opcióját nem hívta le a csapat, így is kapott egy 3 éves, 18 millió dolláros szerződést.

 

 1/29 Indianapolis Colts
 Phillip Dorsett, WR

 

Újabb bust elkapó. Az előtte lévőhöz hasonlóan csak két szezont bírt ki Indianapolisban, majd Jacoby Brissettért cserébe a Patriotsnál kötött ki. Az elmúlt két évben 484 yardot termelt, az ötödik éves opcióját sem hívták le. Jelenleg 2,6 milliót keres a Patriotsban, jövőre szabadügynök lesz.

 

 1/30 Green Bay Packers
 Damarious Randall, S

 

Randall sem jött be – nem jó, nem tragikus. Három évig volt Packer, majd DeShone Kizerért cserébe Clevelandbe költözött, ahol lehívták az opcióját. A Brownsnál meg vannak vele elégedve, kinézhet neki egy jobb szerződés.

 

 1/31 New Orleans Saints
 Stephone Anthony, LB

 

Fájdalmasan nagy bust. Három évig volt Szent, majd játszott a Dolphinsban, a Falconsban rövidebb-hosszabb ideig, majd aláírt a Jetshez 800 ezerért egy évre, de nem érte meg az 53-as rostert.

 

 1/32 New England Patriots
 Malcom Brown, iDL

 

Brown futás ellen rendben volt, de annyira nem, hogy lehívja a csapat az opcióját. Ennek ellenére viszonylag jól járt, legalábbis a többiekhez képest, három évre igazolta le a Saints 15 millióért idén.

 

A 32 első körös közül 18 volt annyira jó, hogy lehívják az opcióját, de közülük csak egy, Todd Gurley kapott hosszabbítást ugyanattól a csapattól, rajta kívül pedig csak Laken Tomlinson és Malcom Brown kapott legalább három éves szerződést egy másik franchise-tól. A 18 játékos közül persze még sokan robbanthatnak bankot, de egyelőre nem túl veretes ez a produktum.

[/ppp_patron_only]

 

9 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
renningan
renningan
2019-09-19 19:57

Ez a cikk, és az összes többi kis lakattal ellátott patreonos cikk is a patronoknak köszönhetően jöhetett létre. Az ő támogatásukkal reményeink szerint hosszú távon fenntartható, sőt fejleszthető lesz az oldal, ezt pedig extra cikkekkel szeretnénk nekik meghálálni. Ez is egy ilyen.

Ha valakit érdekelnek ezek az extra cikkek, vagy csak szeretné, hogy még sokáig legyen FK!, akkor lehetősége van a támogatásunkra (nem kényszer, nem kötelező), amit előre is nagyon köszönünk. A támogatásotokkal ugyanakkor nem csak az oldal működtetését, a mindenki által elérhető tartalmak elkészülését teszitek lehetővé, hanem ezeknek az extra cikkeknek az elkészültét is:

– a 4 dolláros támogatással a Kupaktanács, a Best of és a Minden, ami NFL rovatainkba tartozó cikkek elkészülését támogatjátok, így ezekhez természetesen hozzá is férhettek.

– a 8 dolláros támogatással a Portrék, a Történelmi cikkek és a Coin Toss cikkek elkészülését IS támogatjátok, így a Kupaktanács, Best of és Minden, ami NFL mellett ezek is elérhetőek lesznek számotokra.

– a 15 dolláros támogatással a Playbook cikkek, a Hét játékai elemzések és a Szerződéselemzések megírását IS támogatjátok, így a Portrék, Történelmi cikkek, a Coin Toss, Kupaktanács, Best of és Minden, ami NFL mellett ezek is elérhetőek lesznek számotokra.

Minél több támogatónk lesz, annál több hasonló cikkel fogunk jelentkezni, hisz ez azt jelenti, igény van az oldalra és a munkákra, ezt pedig elsősorban így tudjuk honorálni.

Ha viszont valakit zavar az, hogy bizonyos cikkeket csak a Patronok olvashatnak el, még véletlenül se legyen dühös vagy frusztrált. Mint ahogy fentebb írtam, ez és a jövőbeli összes többi, lakattal ellátott extra cikk a Patronok nélkül nem jöhetne létre, és ugyanúgy nem lenne lehetősége elolvasni. Nekik ajánljuk az összes többi anyagot, ami a cikkek 90-95 százalékát jelenti.

csak ezt ne
csak ezt ne
2019-09-20 01:07

Winston az a nagy tehetség, akiről tudnunk kell, hogy az, mert a pályán mutatott játékában ez igen ritkán mutatkozik meg. Ha idén sem nyeri meg a csoportot, amelyik elég sok sebből vérzik, akkor el is lehet őt felejteni. Mariota még egy hajszálnyival több eséllyel kecsegtet, de én a Titans helyében keresnék egy fiatalt mögé 1-2 éven belül.

Gordon szerepét nem csak ti, de a Chargers vezetősége is alulbecsli. Nélküle erős közepes ez az O, vele már erős. Ekeler 2. számú futónak szuper, de egyedül messze nem elég. Gurley viszont a helyén van kezelve, sőt enyhén túlértékelt.

Shelton és Dorsett nagyon jó kis játékosok, hát nálunk nem keresik hülyére magukat (mint sokan mások se), de megbízható kezdők.

Ha ez tényleg egy átlagos évfolyam, akkor a draft első köre szvsz, továbbra is túlértékelt. A két futón kívül Cooper aki meghatározó játékos. A játékosok fele már nincs az őt draftoló csapatnál, jó páran már nem is kezdők, sőt akad akinek csapata sincs. A meghatározónak szánt irányítók nem jöttek be, de szinte minden poszton van bustnak értékelt. Egy FA is kockázatos, megsérülhet, sokba kerülhet, hanyatlásnak indulhat, de legalább már van értékelhető NFL-es múltja. és egy jó szakmai csapat jó aránnyal be tudja árazni, a rendszerébe azonnal illeszteni. Ehhez képest ebben a vizsgált évben kb a csapatok 1/3-a tudta stabil kezdőként huzamosabban játszatni a kiválasztottját. És ez az első kör volt…

csak ezt ne
csak ezt ne
2019-09-20 01:07

Winston az a nagy tehetség, akiről tudnunk kell, hogy az, mert a pályán mutatott játékában ez igen ritkán mutatkozik meg. Ha idén sem nyeri meg a csoportot, amelyik elég sok sebből vérzik, akkor el is lehet őt felejteni. Mariota még egy hajszálnyival több eséllyel kecsegtet, de én a Titans helyében keresnék egy fiatalt mögé 1-2 éven belül.

Gordon szerepét nem csak ti, de a Chargers vezetősége is alulbecsli. Nélküle erős közepes ez az O, vele már erős. Ekeler 2. számú futónak szuper, de egyedül messze nem elég. Gurley viszont a helyén van kezelve, sőt enyhén túlértékelt.

Shelton és Dorsett nagyon jó kis játékosok, hát nálunk nem keresik hülyére magukat (mint sokan mások se), de megbízható kezdők.

Ha ez tényleg egy átlagos évfolyam, akkor a draft első köre szvsz, továbbra is túlértékelt. A két futón kívül Cooper aki meghatározó játékos. A játékosok fele már nincs az őt draftoló csapatnál, jó páran már nem is kezdők, sőt akad akinek csapata sincs. A meghatározónak szánt irányítók nem jöttek be, de szinte minden poszton van bustnak értékelt. Egy FA is kockázatos, megsérülhet, sokba kerülhet, hanyatlásnak indulhat, de legalább már van értékelhető NFL-es múltja. és egy jó szakmai csapat jó aránnyal be tudja árazni, a rendszerébe azonnal illeszteni. Ehhez képest ebben a vizsgált évben kb a csapatok 1/3-a tudta stabil kezdőként huzamosabban játszatni a kiválasztottját. És ez az első kör volt…

renningan
renningan
Reply to  csak ezt ne
2019-09-20 10:39

Winston és Mariota szerintem kuka, Gordont pedig eddig Ekeler elég jól pótolta és asszem 5-1 Gorndon nélkül a Chargers mérlege az elmúlt 1,5 szezonban, vele pedig valami 9-5 (nem emlékszem a pontos számokra, de nagyjából ilyen az arány).

Amúgy igen, ez a class középszerű volt, bár volt már ennél rosszabb is, asszem a 2013-as volt baromi gyenge. Az is megérne majd egy cikket :D

Szilárd Süveges
Szilárd Süveges
Reply to  renningan
2019-09-20 12:10

Azert en sajnalom hogy egy class megitelese csak az elso koros pick-kek alapjan tortenik. Persze ezzel nem akartam azt mondani hogy pont ezt a classt szignifikansan felhuzzak a masodik napi valasztasok, de Frank Clark meg ha nem is super sztar magas fizut kapott, Landon Collins is egy jo safety, Ronald Darby-t mondjuk nem tudom hova sorolhatnank (szerintem a kozepesnel jobb de semmi extra), Tyler Lockett eros nev, Jordan Hicks ha nem is kiemelkedo, de megbizhato, David Johnson elobb kapott orias szerzodest mint Gurley, Daniell Hunter megint csak egy jo jatekos, Trey Flowers orias szerzodest kapott, Za’Darius Smith, Shaq Mason, Grady Jarrett , Adrian Amos, Stefon Diggs… eddig gorgettem. ez a nevsor lehet hogy megis felhuzza a classt.
Velemeny?

Bélabá a csótány
Bélabá a csótány
Reply to  Szilárd Süveges
2019-09-20 17:14

“Azert en sajnalom hogy egy class megitelese csak az elso koros pick-kek alapjan tortenik.”
Az alap hozzáálás a drafton,hogy első körben az elérhető legjobb prospektet viszed ki.Később már olcsó felcserélni,így nyilván az első kör reprezentálja hogy a csapatok milyen classt hoztak össze.

Szilárd Süveges
Szilárd Süveges
Reply to  Bélabá a csótány
2019-09-20 17:51

Szeretném de nem sikerült megérteni. Kérlek segíts!
Én azt hittem egy évfolyam minősége attól függ hogy mennyire jók vagy lesznek a draftoltak függetlenül hogy hol választották hiszen kvázi az összes játékos összes képessége számít.

BennieBoy
BennieBoy
2019-09-20 09:05

White nagyon nagy bukta, Pace az első pickjét nem is szúrhatta volna el ennél jobban, pláne, h Beasly még bent volt ekkor, aki szintén nem lett topjátékos, de abba a Bears def-be bővel elfért volna, pláne h akkoriban nem álltunk olyan rosszul elkapók terén, de ez már mindegy is. Durva, hogy eltelt az idő, 4 évvel ezelőtt épp végzős voltam a középsuliban, most meg disszertációt írok. :D

renningan
renningan
Reply to  BennieBoy
2019-09-20 10:39

Repül az idő :D

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x