Connect with us

Minden ami NFL

A 2015-ös class – nem jó, nem tragikus

A 2015-ös draft class nem volt kifejezetten rossz, de nem is gondolunk rá vissza könnyes szemekkel. Középszerű volt minden tekintetben és épp ez vele az igazán gond – nem rossz, de nem is top játékosokról kell eldönteni, érdemelnek-e hosszabbítást. Nem csoda, hogy eddig csak egy játékos kapott második szerződést az őt draftoló csapattól.

 

 

 

 1/1 Tampa Bay Buccaneers
 Jameis Winston, QB

Winston nem egy tehetségtelen irányító, ugyanakkor négy év alatt még egyszer sem sikerült kihozni a benne lévő potenciált. Emiatt van nehéz helyzetben a Bucs – 25 millió alatt ma már nagyon nehéz irányítót megtartani, de még ha alá is írna Winston 20 millióért, felmerül a kérdés, kell-e egy ilyen irányító a csapatba. Az 5. éves opciójával játszik, az idei lesz az utolsó esélye bizonyítani.

 

 1/2 Tennessee Titans
 Marcus Mariota, QB

 

Ugyanaz vele a helyzet, mint Winstonnal, azt leszámítva, hogy vele már egyszer rájátszásba jutott a Titans. Make or break szezonja lesz neki is.

 

 1/3 Jacksonville Jaguars
 Dante Fowler, Edge


Egy ötödik körös pickért szerezte meg a Rams, majd adott neki egy egyéves, 14 millió dolláros hosszabbítást idén. A teljesítménye alapján nem szolgált rá, bár nagyjából ennyit kapna az 5. éves opciójával is. Három év alatt 16 sacket jegyzett, a ramses túlfizetés ellenére is bustnak tűnik.

 

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 1/4 Oakland Raiders
 Amari Cooper, WR

 

Cooper egy nagyon jó kis elkapó, akiért egy első kört sem sajnált a Cowboys. Hogy meg lesz-e fizetve, az már más kérdés, viszont a top 5-ből ő az egyetlen, aki többé kevésbé beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Idén 14 milliót keres, legkésőbb jövőre már 16-18 milliót fog évente.

 

 

 1/5 Washington Redskins
 Brandon Scherff, OL

 

Scherff egy korrekt játékos, aki tud középszerű és nagyon jó is lenni. Jó eséllyel nem fog a legjobban kereső falember lenni, de neki kinéz egy hosszú távú szerződés, jó eséllyel a Redskinstől.

 

 1/6 New York Jets
 Leonard Williams, iDL

 

Amilyen jól kezdődött a karrierje, annyira beleszürkült a csapatba. Az elmúlt két évben összesen hét sacket jegyezett, futás ellen hasznos, de nem kiemelkedő. Biztos, hogy lesz csapata jövőre, de valószínűtlen, hogy a Jets ad neki fizetésemelést.

 

 1/7 Chicago Bears
 Kevin White, WR

 

Óriási bust lett White, ennél rosszabbat nem is húzhatott volna a csapat. Jelenleg még csapata sincs, négy év alatt 14 meccsen játszott és 285 yardot szerzett.

 

 1/8 Atlanta Falcons
 Vic Beasley, Edge

 

Beasley-nek volt egy kiemelkedő éve, amikor 15,5 sacket szerzett. Akkor sem játszott különösebben jól, de ma már egy szituációs pass rushernek is gyenge. Érthetetlen, miért ragaszkodott hozzá a Falcons, 12,8 milliót véletlenül sem ér és az új csapata sem fog 1-2 éves szerződésének hosszabbat adni neki.

 

 1/9 New York Giants
 Ereck Flowers, OT

 

Olyan, mint White, csak őt nem a sérülések tették tönkre. A Giants már a 2017-es szezon után kivágta, de azóta megbukott a Jaguarsban, idén pedig a Redskinsben okoz csalódást.

 

 1/10 St. Louis Rams
 Todd Gurley, RB

 

Todd Gurley az egyetlen első körös, aki már új szerződést kapott – 4 évre 57,5 millió dollárt. Négy év alatt 4500+ yardot futott 46 TD-vel, mellette volt 1883 elkapott yardja 10 TD-ért. Ha nem teszi tönkre a karrierjét a térde, akkor ő megérte a befektetést.

 

 1/11 Minnesota Vikings
 Trae Waynes, CB

 

Az elmúlt két évben kezdő volt, de összességében nem egy nagy fogás. Az ötödik éves opciójával játszik, meglepő lenne, ha jövőre is a Vikingst erősítené.

 

 1/12 Cleveland Browns
 Danny Shelton, iDL

 

A Patriots egy harmadik kört áldozott Sheltonért 2018 márciusában, de nem hívta le a védő ötödik éves opcióját. Nem meglepő, csak rotációs játékosnak jó. 9 millió helyett 1 millióért igazolta újra a csapat.

 

 1/13 New Orleans Saints
 Andrus Peat, OL

 

Peat stabil kezdő a Saintsben, de nagyon messze van a jótól. Az ötödik körös opciójának hála 9,6 millió dollárt keres idén, pedig messze nem érdemli meg. Idén nagyot kell villantania, ha szeretne hasonló mennyiségű pénzt keresni a jövőben.

 

 1/14 Miami Dolphins
 DaVante Parker, WR

 

Négy év alatt 2200 yard és kilenc TD – nem valami sok. A csapat ugyan lehívta az ötödik éves opcióját, de a szerződést idén módosította: Parker 9,3 milliós fizetését gyakorlatilag kettéosztották, így az elkapó jelenleg a 2020-as szezon végéig áll szerződés alatt, amiért kapott egy 700 ezres fizetésemelést. Ennél többre később sem számíthat.

 

 1/15 San Diego Chargers
 Melvin Gordon, RB

 

A Chargers felcserélt Gordonért, a futó pedig a nehéz kezdés után egy egész kompetens futó lett, de annyira nem jó, hogy a csapat minden követ megmozgasson érte. Jelenleg épp holdoutol és nem úgy néz ki, hogy a Chargers beadja a derekát és top fizut ad neki. Idén 5,6 milliót kereshetne, de a holdout miatt ennek a felét elveszítheti.

 

 1/16 Houston Texans
 Kevin Johnson, CB
 

Johnsonnak voltak villanásai, a Texans még le is hívta az 5. éves opcióját, de összességében nem igazán vált be. Idén ki is vágta a csapat, megspórolva az opcióval járó milliókat. Jelenleg a Bills játékosa, egy évre 3 millióért írt alá.

 

 1/17 San Francisco 49ers
 Arik Armstead, iDL

Ő volt az első a négy első körös védőfalember közül, akiket a csapat az elmúlt négy évben választott ki. Sokszor hátráltatták sérülések, de amikor játszott, akkor is minden téren középszerű volt, nem szolgált rá az 5. éves opciójára és az idei 9 milliójára. Jövőre szinte biztos, hogy más csapattól kap új szerződést.

 

 1/18 Kansas City Chiefs
 Marcus Peters, CB

Peters kiváló volt a Chiefsben, majd annyira bezuhant a Ramsben, hogy esélytelenné vált a nagy szerződésre. Tehetséges és fiatal, az idei éve pedig kritikus: vagy jól játszik és évi 15 milliót fog jövőre valakitől kapni, vagy hozza a tavalyi szintet és a 6-8 milliós szintre küzdi le magát.

 

 1/19 Cleveland Browns
 Cameron Erving, OL

 

Óriási bust, akitől három év után megszabadult a Browns egy ötödik körért cserébe. A Chiefs nem hívta le az opcióját, viszont adott neki egy kétéves, 8,3 millió dolláros szerződést. Ez sok mindent elmond a teljesítményéről.

 

 1/20 Philadelphia Eagles
 Nelson Agholor, WR


Nem egy Kevin White, de egy jó szezont leszámítva semmit nem mutatott, 9,3 milliót pedig semmiképp nem ér. Meglepő lenne, ha 1-2 évnél hosszabb és 7-8 milliónál nagyobb szerződést kapna bárhol.

 

 1/21 Cincinnati Bengals
 Cedric Ogbuehi, OT

 

Még egy óriási bust, aki ahhoz is kevés volt, hogy az 5. éves opcióját lehívják. Jelenleg a Jaguars játékosa egy évre 800 ezer dollárért.

 

 1/22 Pittsburgh Steelers
 Bud Dupree, Edge

 

Olyan, mint Vic Beasley, annyi különbséggel, hogy neki még a 10+ sackes szezon sem jött össze. Az idén ráköltött 9,2 millió nettó pazarlás, olyan sors vár majd rá, mint a soron következő pass rusherre.

 

 1/23 Denver Broncos
 Shane Ray, EDGE

Vállalhatóan kezdett, de a sérülések annyira megviselték, hogy még az 5. éves opciót sem érte meg. A Broncos ugyan nem küldte el, de nem is marasztalta, a Ravens pedig csak egy évre igazolta le szerény 1,2 millióért – a keretszűkítést viszont nem élte meg.

 

 1/24 Arizona Cardinals
 D.J. Humphries, OT

Jó játékos belőle sem lett, de legalább az opcióját megkapta – bár 9,6 milliót jobban is el lehetne költeni. Hacsak idén nem hoz Pro Bowler szintet, jövőre ennek az összegnek a feléért fog aláírni valahol egy évre.

 

 1/25 Carolina Panthers
 Shaq Thompson, LB

Thompson jó játékos, de egyelőre még nem sikerült maradéktalanul pótolnia Thomas Davist. Az egészségével is bajok vannak, pedig jobb napjain 10-12 milliós linebackernek tűnt. Petershöz hasonlóan neki is make or break éve lesz.

 

 1/26 Baltimore Ravens
 Breshad Perriman, WR

Annyira rossz, hogy az elmúlt két évben már négy különböző csapatban is megfordult. Borzasztóan szerepeltek az első körös elkapók, a 916 yardjára és öt TD-jére nem lehet büszke négy év alatt – ennek ellenére 4 milliót kap idén a Bucstól.

 

 1/27 Dallas Cowboys
 Byron Jones, CB

 

Jones nagyon jó pick volt, safety- és corner-poszton bevethető top játékos. Eddig még csak azért nem kapott szerződést, mert sokan álltak előtte a sorban, de hamarosan erre is sor kerülhet.

 

 1/28 Detroit Lions
 Laken Tomlinson, G

 

A Lions cserélt anno a Broncosszal, és milyen rosszul jött ki belőle. Tomlinson óriási bust lett Detroitban, két szezon után el is lett passzolva a 49ershez. Ott már sikerült egy normális szintet hoznia, és bár az ötödik körös opcióját nem hívta le a csapat, így is kapott egy 3 éves, 18 millió dolláros szerződést.

 

 1/29 Indianapolis Colts
 Phillip Dorsett, WR

 

Újabb bust elkapó. Az előtte lévőhöz hasonlóan csak két szezont bírt ki Indianapolisban, majd Jacoby Brissettért cserébe a Patriotsnál kötött ki. Az elmúlt két évben 484 yardot termelt, az ötödik éves opcióját sem hívták le. Jelenleg 2,6 milliót keres a Patriotsban, jövőre szabadügynök lesz.

 

 1/30 Green Bay Packers
 Damarious Randall, S

 

Randall sem jött be – nem jó, nem tragikus. Három évig volt Packer, majd DeShone Kizerért cserébe Clevelandbe költözött, ahol lehívták az opcióját. A Brownsnál meg vannak vele elégedve, kinézhet neki egy jobb szerződés.

 

 1/31 New Orleans Saints
 Stephone Anthony, LB

 

Fájdalmasan nagy bust. Három évig volt Szent, majd játszott a Dolphinsban, a Falconsban rövidebb-hosszabb ideig, majd aláírt a Jetshez 800 ezerért egy évre, de nem érte meg az 53-as rostert.

 

 1/32 New England Patriots
 Malcom Brown, iDL

 

Brown futás ellen rendben volt, de annyira nem, hogy lehívja a csapat az opcióját. Ennek ellenére viszonylag jól járt, legalábbis a többiekhez képest, három évre igazolta le a Saints 15 millióért idén.

 

A 32 első körös közül 18 volt annyira jó, hogy lehívják az opcióját, de közülük csak egy, Todd Gurley kapott hosszabbítást ugyanattól a csapattól, rajta kívül pedig csak Laken Tomlinson és Malcom Brown kapott legalább három éves szerződést egy másik franchise-tól. A 18 játékos közül persze még sokan robbanthatnak bankot, de egyelőre nem túl veretes ez a produktum.

[/ppp_patron_only]

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!