Connect with us

Kupaktanács

FK! Kupaktanács – A Fitzpatrick-trade, szerencsétlen irányítók és szenvedő csapatok

Az elmúlt hetekkel ellentétben most nem történt kiemelten rendhagyó esemény, így most több történésről mondja el a véleményét négy szerkesztőnk (Höri, katonadani, rowi, Renningan). Lesz szó Minkah Fitzpatrickről, Adam Vinatieriről, az 1/1-ért folytatott versenyről és az irányítókat vesztett csapatokról. 

 

 

 

A Dolphins nagy erőkkel folytatja a tankolást, ezúttal Minkah Fitzpatricket sikerült egy első körért (és pár hátsó körös pick megcserélésével) értékesíteni. Lassan nem marad tehetség a csapatban, valakit azért illene megtartani, nem?

Höri: Amennyiben ilyen elutasíthatatlan ajánlat érkezik, mint amit a Steelers lerakott az asztalra, megértem, hogy igent mondanak. Ezen a ponton már csak az idei saját draftoltak elcserélése lenne meglepő a stábtól, no meg persze Howard, akivel hosszabbítottak a tavasszal. Amennyiben nem elkótyavetyélik, hanem reális árat ajánlanak, megértem, hogy mindenki vihető.

katonadani: A Steelers könnyen lehet, hogy top 10-es picket adott oda a Dolphinsnak. Tekintve, hogy jövő májushoz képest két évvel korábban 1/11-ért “vásárolta” a Dolphins Fitzpatricket, így nyer is az üzleten a miami együttes (ráadásul két évvel tovább lesz olcsó az új szerzemény), már amennyiben sikerül találni egy jó játékost a top 10-ben. Ez persze egy nagy ha, de egyelőre Fitzpatricktől sem láttuk azt, amit vártunk tőle másfél éve prospectként. Nekem amúgy tetszik a Miami koncepciója, már ameddig nem baromi olcsón szabadul meg a játékosaitól – és Tunsil, illetve Minkah esetében sem ez a helyzet. Persze az idei és jó eséllyel a jövő év is kuka, de hosszú távon lehet belőle valami. Én azt remélem, hogy kétéves tankolást hajtanak végre Trevor Lawrence-ért, jövőre pedig tehetséges játékosokat draftolnak majd az ő segítésére. És ki tudja, addigra Tom Brady már lehet, hogy tényleg visszavonul.

Renningan: A csere nyertese szerintem egyértelműen a Dolphins. Fitzpatrick tehetséges, de a pályán ebből nem sokat láttunk, és ha nem illik az új menedzsment elképzeléseihez, akkor nincs baj azzal, hogy értékesítik – főleg, ha ilyen brutális ellenértékért cserébe, én egy második kört gondoltam a maximumnak. A Dolphinsnak így megvan a tőkéje akár egy nagyon durva moneyballhoz is, és ha Brian Flores megkapja a szükséges időt, akkor ebből a projektből valami nagyon jó is elsülhet.

Ráadásul ezzel új, az NBA-ben bevett modell is meghonosulhat a ligában: még soha senki (a Colts sem) nyomott ekkora újjáépítést, mert egyszerűen nincs elég türelem egy több éves, mondjuk úgy szopóághoz, és többek között emiatt nem tudott sok középszerű csapat (Bills, Browns, Jaguars stb.) szintet lépni. Lehet, hogy 10 év középszerűség helyett érdemes lesz bevállalni 2-3 kritikán aluli, 0-16-hoz közeli szezont, hogy utána 10 évig meghatározó legyen egy franchise.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!