Connect with us

Prémium cikkek

Fortuna Szelei – Az 1968-as AFL-döntő története

A ’60-as évek vége felé az NFL és az AFL már nagyon közel volt a megegyezéshez, de ’68-ban a két liga még egymástól függetlenül tartotta meg a mérkőzéseit, és csupán a Super Bowlon találkozhattak egymással a csapatok. Az NFL döntője sima kiütéssel zárult, az AFL-ben azonban a Jets és a Raiders összecsapása az utolsó pillanatokig kiélezett maradt, és végül a természet erőinek kellett közbeavatkozni, hogy a győztes kilétére fény derüljön.

Előzmények – A Heidi Game

Ebben az időben még csak 10 csapat alkotta az AFL mezőnyét, így mindenki játszott mindenkivel, tehát a két későbbi döntős is összecsapott már egymással az alapszakasz folyamán. Erre a mérkőzésre november 17-én került sor, mikor a Jets Oaklandbe látogatott.

A meccs sok szempontból emlékezetesre sikerült, ugyanis a két csapat szó szerint egymásnak esett. A Jets 13 alkalommal kapott zászlót, a kezdő safetyt, Jim Hudsont ki is állították a mérkőzésről, és több kulcsjátékosuk is sérüléssel hagyta el a pályát. Mindezek ellenére a Jets egy pillanatig nem adta fel, és a Joe Namath, Don Maynard kettősnek köszönhetően végig meccsben maradt (Maynard a meccsen 228 yardot kapott el, ami még ma is rekord a csapatnál).

Egy perccel a vége előtt 29-29-es állásnál a Jets mezőnygólt értékesített, amivel átvette a vezetést. Azonban a Raidersnek még bőven volt ideje visszatámadni, szóval senki nem lehetett nyugodt. A feszültség a tetőfokára hágott, amikor váratlan esemény történt. A TV előtt izguló szurkolók egyszer csak azt vették észre, hogy a közvetítés megszakad, és az NBC egy másik műsort, a Heidi című filmet kezdi vetíteni.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

 

 

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!