Connect with us

Hír

A játékosok szakszervezete nem javasolja, hogy a focisták a Jaguarsba igazoljanak

Az NFLPA, azaz a játékosok szakszervezete megnyert egy ügyet a Jacksonville Jaguars ellen, ugyanis a csapat úgy szabott ki pénzbüntetéseket a játékosokra, hogy az nem volt engedélyezett a kollektív szerződést szerint. Ezek alapján pedig az NFLPA azt tanácsolja a játékosoknak, hogy alaposan fontolják meg ezt a tényt, amikor csapatot váltanak, hiszen a beérkezett panaszok több, mint 25%-a a Jaguars ellen érkezik a focistáktól.

A fő probléma az ügy kapcsán az volt, hogy a Jaguars a holtszezonban is kötelezte a játékosait, hogy az orvosi kezeléseket a csapat központjában végezzék el, pedig erre semmi joga nem volt valójában. Ha a játékos ennek nem tett eleget, akkor súlyos pénzbüntetéseket szabtak ki rá – Dante Fowlert például egy offseason alatt 25-ször büntették meg, összesen 700 ezer dollárnyi bírságot szorgoskodott össze, amit most végre visszakapott. Leonard Fournette-nek is visszajárt a 99 ezer dollárja, amiért a csapat kispadján ült a tavalyi utolsó fordulóban, amikor inaktív volt.

Több jelenlegi és korábbi Jaguars-játékos is (főleg utóbbi) megszólalt az ügyben, hogy nagyon furcsán mennek a dolgok Jacksonville-ben, Dante Fowler azt mondta, hogy őt utálták a csapatnál, AJ Bouye – aki egy nem kötelező jógagyakorlatot hagyott ki és kapott ezért 10 ezer dolláros büntetést – is azt mondta, hogy bármikor bármiért megbüntethetnek, és ilyen sehol máshol nem történik a ligában, mások jól ki is nevették őket ezért.

Tom Coughlin kirúgásával viszont talán megváltoznak a dolgok Jacksonville-ben, legalábbis mindenki ezt reméli a lépéstől.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!