About the author

42 Comments

 1. 1

  bjeela

  Ebben túl sok újdonság nincs, minden csecsemő tudja, hogy a futó a fal és egy jó playbook nélkül nem megy semmire. Viszont egy jó fallal egy középszerű futó is csodákra képes. Ebből logikusan következik, hogy fizesd meg a falat és az OC-t és akkor lesz jó futásod, a futó másodlagos, egy kifutófiú a sarki pizzázóból is megteszi. Persze egy jó elkapó képességgel rendelkező, sok minden egyébre is használható futó sok pénzt is megér, lásd McCaffrey-t.

 2. 2

  bjeela

  Ebben túl sok újdonság nincs, minden csecsemő tudja, hogy a futó a fal és egy jó playbook nélkül nem megy semmire. Viszont egy jó fallal egy középszerű futó is csodákra képes. Ebből logikusan következik, hogy fizesd meg a falat és az OC-t és akkor lesz jó futásod, a futó másodlagos, egy kifutófiú a sarki pizzázóból is megteszi. Persze egy jó elkapó képességgel rendelkező, sok minden egyébre is használható futó sok pénzt is megér, lásd McCaffrey-t.

 3. 3

  CaptainBukova

  Nem ehhez kapcsolódik, de az edzők bérezése beletartozik a sapkába?

 4. 4

  Incitatus

  nem

 5. 5

  chester

  Gurley es DJ is ilyen sok minden egyebre is hasznalhato futo volt, aztan ket ev alatt osszedolt a szobruk.

 6. 6

  Tamasi Antal

  A kezdetekben mi volt a qb szerepe? Mikortól kezdtek passzolni? Ki volt az edző, a qb, akik elsők voltak ebben?

 7. 7

  pritek

  DJnél sokat számít, hogy KK rendszeréhez nem kell komoly elkapásokkal operáló futó. Neki tényleg egyszerű, gyors futó kell, elkapó meg van annyi mint a szemét, majd elkapnak ők. Biztos vagyok benne, ha DJ jövőre valahogy eltalálna a Bucshoz BA-hez, megint elit teljesítményre lenne képes. Valamint javarészt az is benne lehet abban a pakliban, hogy miért nem játszik, hogy ha szeretnénk tőle megszabadulni valami módon a kövi szezonra, akkor nem lenne baj, ha nem törné össze magát előtte,

 8. 8

  chester

  Azert DJ jelenleg boven jobb elkapo mint nehany WR a rosteren, megse latom hogy hasznalnak akar erre is, pedig ha o es Drake is papyan lenne abbol lehetne valami vicces. Ha mar Cards, Isabellat nem akarom temetni, de olyan lassan indul be a karrierje, hogy felek nem fog veindulni

 9. 9

  katonadani

  Azt hittem akkora beleiver vagy, mint Rosennél :D

 10. 10

  acsdav2

  Hát DJ még így is a 3.legtöbb elkapással rendelkezik, ami elég elszomorító a Cardinalsra nézve.

 11. 11

  bjeela

  Ismerős név? Trub? :O

  McC még nincs elhasználva, de kétségtelenül jó úton haladnak vele. Bááár, ha AP-vel sikerült, akkor talán szerencséje lesz McC-nek is…

 12. 12

  chester

  RB…. Forte, 13-14. Mondanom sem kell hogy ekkor volt utoljara jo eve.

  Mccaffrey harmadik idenye vegere karcolni fogja a 3000 snapszamot, ez nem egeszseges. Persze benne van hogy birni fogja, de a tendenciak nem erre mutatnak.

 13. 13

  bjeela

  Csóri Forte… nem vitte sokra, de hát rossz helyre szerződött.

  Épp ezért mondtam, hogy a futók a leggyorsabban elhasználódó játékosok közé tartoznak. Kifacsarják őket, mint a citromot és közben rájuk is érvényes az a hülyeség, hogy öt évig újoncszerződésre kényszeríti őket a liga. Genyóság. Nagyjából ennyi idő alatt ég ki egy átlag futó.

 14. 14

  acsdav2

  1.Érdekes témákat boncolgattok, én nem vagyok előfizető, de a témák minősége az nagyon rendben van, nagyon fontolgatom, hogy érdemes lenne változtatnom.
  2. Elliottot azért nem érte megfizetni, mert a Cowboys nem jut (valószínűleg) PO-ba? Ilyen alapon akkor a támadófalat se érdemes megfizetni, mert 3 embernek is nagy pénzt adtak még se csinálnak csodát. Vagy a Rams visszaesése alapján, akkor a WR (Cooks) QB (Goff) pozíciót is ugyanúgy felesleges megfizetni. Szerintem Elliott megérdemelte nagy pénzt, a többiek nem. Vagy is hát a teljesítménye alapján Bellnek is járt volna, de a Jetsnek felesleges volt.
  3. Én azzal nagyon egyetértek, hogy az idejét múlt gondolatokat kell elvetnie egy GM-nek, ha sikeres akar lenni. Szerintem az egyik ilyen az, hogy egy futóra támaszkodnak csak. Saints-9ers-Ravens (tavaly Pats) contender csapatoknál érdemes megnézni a futók munkamegosztását.

 15. 15

  pritek

  Igen, de ezért mondom, hogy szerintem már inkább kímélik. Illetve nem elég gyors. KKnak olyan elkapók kellenek akik gyorsak és rövid távon el tudnak szakadni. DJnél meg nagyon eltört valami. Vagy nem tudja, vagy nem akarja magát odatenni.

 16. 16

  pritek

  Azokat még majdnem mind év elején szedte össze, amikor teljesen más volt a jázékunk. Nincsen nálunk ezzel semmi baj. Ezer embernek van elkapása, Murray újonc rekordot döntött már most a csapatnál az elért yardok tekintetében, tehét ennél sokkal többet nem is lehetett várni. Valamint DJ nem csak a Cards rosterén levő elkapók nagy részénél jobb elkapó.

 17. 17

  Attila Horváth

  Kíváncsi lettem nagyon, hogy Spielman mennyit tesz le majd Cook elé.

 18. 18

  Márton Farkas

  Sztem itt nem az erdemen van a hangsuly. Egyszeruen ha elit a futod, aki csak akkor lehet elit ha elotte egy elit fal van, ha pedig elit falad van nem letszukseglet a sztar futo, akkor egyszeruen labon lovi magat a fizetesnel. Jobban megeri egy olcsobb futora aldozni cserebe egy eros falat szerezni mert akkor RB serules eseten sincs baj. Ha meg elit a falad amugy is akkor meg mas posztokra tudsz tobbet erositeni.
  Sokaig en is azt hittem hogy a futok mekkora aszok rajtuk mulik sok minden, csak aztan az elmult egy ket evben nem egy helyen kiesett a sztarfuto, jott az olcso csereje es minden ment tovabb. Par pelda: Conner, Anderson, Drake, Murray a teljessseg igenye nelkul tavalyrol es idenrol

 19. 19

  bjeela

  Igen, ebben igazad van, de ez sokkal inkább a futók drámaian gyors elhasználódásáról állít ki súlyos bizonyítványt, semmint a képességek hasznosságáról(mert pl. Kamara is gyengécskébb lett kissé, de ettől még nagyon fontos eleme a játéknak). Meg persze arról is, hogy – ezek a kevéssé észkombájnok – amint megvan a nagy lé mintha rajtaütésszerűen elfelejtenének focizni, lásd Zeke, bár az a 11 TD egészen pofás. Most gyárthatnák rá hirtelen vagy hatvannégy összeesküvés-elméletet, hogy miért, de mindegy is. A lényeg a végeredmény. Ja, és sose felejtsük el, hogy nem csak Gurley felejtett el focizni, hanem a csapat fala is, vagy inkább a komplett csapat élen McVay-jel… ;) Megjegyzem McVayhez képest Gurley még egészen tűrhetően produkál.

  Ettől függetlenül azoknak a futóknak van jövője, akik képesek elkapóként is hasznosak lenni, a többi – akármilyen zseniális – kuka.

 20. 20

  chester

  Pont McCaffrey eseteben all fenn ez az elhasznalodas. Harom eve van a ligaban, rookie szezonjaban 800 snapet volt a palyan, ami a masodik legtobb volt a futok kozott, tavaly meg iden pedig a legtobbet palyan levo RB volt o. Raadasul egy forduloval a vege elott atlepte az 1000 snap countot. 2012-ig tudok visszanezni adatokat, addig sose lepte at egy futo sem az ezret, neki meg meg van egy meccse igy hogy mar ezer folott van. Es persze a jateka alapjan megerdemelne a 15+ millios fizetest, csak eleg nagy kockazat lenne ez ilyen terheles utan, mert egy olyan szerzofestol nem szabadulna konnyen a Panthers ha beut a krach.

  Egyebkent tippelj ki volt CMC elott az utolso RB aki back-to-back snap count leader volt? Szamodra nagyon ismeros nev :)

 21. 21

  acsdav2

  1.Igen, de a nehézségét pont az adja, hogy senki nem tudja mitől lesz egy fal elit. A Giants óriási szerződést adott Soldernek (aki a Patsben jó volt) aztán semmi nem változott New Yorkban. A Pats kikukázta Trent Brownt betette Solder helyére és New Englandben ugyanúgy jó volt a fal. De mondhatnám a Ramst is ahol egyik évről a másikra hirtelen beomlik a fal. A Coltsnál meg egy Quenton Nelson egy év alatt megváltoztat mindent. A Vikingsnál meg évek óta nem javul a helyzet. Persze, ha egy csapat 2 offseasont is a fal építésre szán nagyobb valószínűséggel lehet jobb,.
  2.A Jets a Bellnek adott pénzt akár elkölthette volna Jawuan James RT-re is, de nem tudhatjuk, hogy lett volna-e előre lépés. Közel se biztos. Én az olyan tehetségeknél, mint McCaffrey vagy Barkley nem tartanám hülyeségnek a nagy szerződést, mert nem tudni, hogy egy falember biztosan jobb befektetés-e.

 22. 22

  Márton Farkas

  persze kapjanak nagy szerződést, csak nem ekkora léptékben. Látják hogy RB nagyon is pótolható akkor mondjuk azt mondja a gm hogy figyu remek vagy ezért kapsz pl 15 millát. de nagyon eltolták a szerződéseket. Sztem 10-15 közé belőni őket aztán belrakni olyan bonuszokat amik rájátszásba jutást super bowl és társait és akkor mehet tovább. De ezek a millák és lásd a cikkben levő táblázatot sztem nem egészséges…

 23. 23

  acsdav2

  Szerintem korrektek a szerződések. Az általad említett 15M-t át se lépték még és mivel Elliott és Gurley is érvényben lévő újonc szerződéskor kapták valójában az éves átlag ennél 1-2M-val kevesebb.

 24. 24

  pritek

  SZerintem azt is érdemes megfigyelni, hogy tisztán futó esetében szóba sem jön a szekérderéknyi lóvé. Zeke, Bell, DJ, Gurley, mind közepesnél jóval jobbak elkapásban is, így kvázi két embert kapsz egy fizuért. Viszont ahhoz, hogy valaki megkapja ezeket a pézeket a csillagok jó együttállásának kell megvalósulnia. Értsd, vagy annyira jó az ember és annyira épül rá a csapat támadójátéka, hogy egyszerűen szinte kihagyhatatlan megfizetni, főleg ha az öltözőre is jó hatással van, a másik variáció, hogy épp lejár a szerződése és van egy olyan hülye a piacon aki azt hiszi, hogy ő krisztus következő eljövetele és nem is kell fal és támadójáték ahhoz, hogy sikeres legyen.
  Az utóbbi szinte mindíg lesz, ezért ha meg akarod tartani a sztárodat, kénytelen vagy zsebbe nyúlni. Most komolyan. Ki ne akarná még két ilyen szezon után CMCt megtartani csak azért mert futó?

 25. 25

  chester

  Mindenmi szeretne megtartani, csak nem annyiert amennyibe minden bizonnyal fajni fog. 2021-ben erdekes dolgok lesznek mikor papiron kiszabadul a piacra kamara, cook, mixon, aaron jones, marlon mack, chris carson meg akiket meg kihagytam mert nem jutnak eszembe

 26. 26

  Márton Farkas

  Persze hogy megtartanam csak nem mindenaron. Kiszamolnam mi a max amit lehet neki adni ugy hogy masra is jusson es ezt talalnam neki. Ha jo jo ha nem mehet mashova ahol labonlovik magukat a giga fizuval. O nagyon sokat kap cserebe tuti nem nyer vagy sokat kap es talan lehet ra eselye. Amugy NBA ban us ugyanez a helyzet. Egy nagyon jo jatekosnak aki remek de mondjuk nem top5 os csak pl 10 es adnak egy szupermaxot es el lehet felejteni a tobbi jatekost. Sajnos ez a sport. Valahogy elkene indulni visszafele a realitas talajara, plane hogy nem a kis munkas berrol van szo…

 27. 27

  renningan

  Elliottot azért nem érte meg megfizetni, mert kvázi tök mindegy, hogy itt van vagy nincs, ahogy Gurley esetében is. Nem miattuk jó a csapat. De ez látható a legjobban teljesítő futók listáján is, egyszerűen egy jó futó nem csinál jó csapatot.

  Ebből nem az következik, mármint Zeke-ből, hogy akkor támadófalat nem érdemes megfizetni, minden csapat nem juthat PO-ba. Vannak rossz edzők is stb. De a támadófalra lehet építeni, a jó elkapóra, TE-re is, és belőlük sokkal nehezebb jót találni, mint futóból. Zeke-nek szerződést adni fölösleges volt és ez majd akkor lesz különösen fájó, ha miatta nem jut pénz akárcsak egy csere falemberre is, mert a minőség mellett a mélység még az, ami nagyon fontos. Nemhogy egy csere QB, de egy jó csere tackle vagy guard, vagy corner, vagy szinte bármelyik poszton egy minőségi csere többet ér, mint egy futó, aminek a jó teljesítményhez ezer dolog kell. Nincs még egy poszt a ligában, ami jobban függne egy egész embercsoporttól és a jó rendszertől. Egy önmagában ennyire életképtelen posztra költeni szerintem minimum ostobaság.

  Ami meg Goffot és Cookst illeti, ide veheted a Ramsey trade-et. Szerintem nem nagyon van rosszabb GM jelenleg Les Sneadnél. Rosszkor és rossz szerződéseket köt a rossz játékosokkal.

 28. 28

  renningan

  A korrekt akkor volt, amikor 8-9 milliót kapott egy top futó úgy, hogy volt újonc szerződése. Egy elit, elkapni is tudó futó pont annyit ér, amennyit elkapásokból hozzá tud tenni. Tehát egy 800-1000 yard körüli WR2, ami jelenleg 9-10 millió. Ennyit, nem többet.

  CMC potenciális 15 milliójából egyébként ki is jönne egy újonc 4-6. körös futó 6-8 ezerért, aki a jó fal mellett hoz 1000+ yardot, és egy 9-10 milliós elkapó 1000 yarddal, valamint lenne pénzed még minőségi backupra valamelyik másik posztra. Három játékosod lenne egy áráért és nettó teljesítményben ugyanott vagy, de cserébe mélyebb, telíttetettebb a csapatod, amivel jobban tudsz reagálni, ha beüt a krach.

  Ráadásul CMC-t ha betennéd a Jetsbe, akkor Adam Gase és a támadófal pont annyira lerontaná, mint Bellt. Bell semmivel nem játszik rosszabbul, mint a Steelersben, van 40 kikényszerített elrontott szerelése 255 snapből, miköben 2017-ben vagy 2016-ban 46 és 54 volt neki 350 és 346 snap után. Hozza a kontakt utáni yardokat, a 2,67 yardos átlaga pont megegyezik a Steelerses karrierátlagával (2,65), a különbség csak annyi, hogy most az első védővel nem a LoS után 2-3 yarddal találkozik, hanem csak 0-1 yarddal. Emiatt rosszabb az átlaga, emiatt gyengébb a számai, pedig a játéka nem nagyon esett vissza.

  Szokás mondani, hogy azért nem lehet WR soha MVP, mert függ az irányítótól. Ez bullshit, elég csak megnézni, mit művelt Hopkins vagy Thomas a csere QB-kkal. Egy top WR/TE a QB-tól függetlenül el tud szakadni, megtudja futni az útvonalát és le tudja szedni a rosszul megdobott labdát. Egy futó fal vagy potens támadó/passzjáték nélkül esélytelen.

 29. 29

  Márton Farkas

  Nalam a max lenne 15 soha nem menne fole

 30. 30

  acsdav2

  De mi az, hogy soha nem menne fölé? Ha 300 vagy 400 millió lesz a fizetési sapka akkor se? Pont ez a lénye, hogy mindig növekszik.

 31. 31

  acsdav2

  Ha már Snead. Hogy is volt ez még tavaly júliusban? ;)
  https://fuzovelkifele.com/2019/07/hosszabbitott-ket-sikerkovacsaval-a-rams/

 32. 32

  acsdav2

  1. Kérdés mikor volt ez, hogy évi 8M-t kapott egy futó? Mert ezt csak a fizetési sapka arányában érdemes nézni. Gondolom nem a 2000-es évek elejére mondod ezt.
  2. Azért ez így nem teljesen igaz, hogy csak annyit ér amennyi elkapása van. Mert CMC, Elliott vagy épp Barkley futott yardjait biztos, hogy nem tudná hozná pontosan egy 3. vagy 4.körös újonc. Viszont nem kérdés, hogy ez nem okozna akkora visszaesést a csapatjátékában, hogy ez szignifikáns lenne. De az biztos, hogy a szerződésben anyagilag látszódnia kell, hogy ő futásokban is többet tesz hozzá.
  3. Szerintem az egész problémakört oda kellene visszavezetni, hogy buta az a HC, aki futásokkal és 300+-os labdacipelővel akar győztes csapatot építeni. Ha valaki a futások megosztásában gondolkozik akkor fel sem merülnek az ilyen problémák, hogy adjunk-e nekik nagy pénzt vagy sem.
  4. Egyébként az jutott még eszembe, hogy a Cowboysnál anyagilag valószínűleg megéri a dolog, mert a ligából egyedül ők birtokolják a csapat merchandising jogait és mivel Elliott (Prescott mellett) a csapat legnagyobb sztárja biztos vagyok benne, hogy mezeladásokban ez megtérül a csapatnak.

 33. 33

  renningan

  Azért ott se volt agyondicsérve, sőt, csak azt emeltem ki, hogy McVayt kinevezte :D de azóta már annyi szarságot csinált, hogy azt McVay sem kompenzálja :D

 34. 34

  renningan

  1. Pontosan 2017-ben volt ez, akkor volt Freeman top kereső futó 8,25 millával.
  2. Erre csak azt tudom mondani, hogy Drake, Jordan Howard, de Blountnak is volt 17 TD-s 1200 yardos szezonja, vagy ott van Murray (erről egyébként elég sokat írtam a cikkben, ha elolvasnád, akkor ugye jobban értenéd a logikámat, de tervezünk majd ezen némileg változtatni, hozzáférhetőbbé tenni a dologakt :) )
  3. Pontosan. És ha 2-3 jó, és nem elit futóban gondolkodsz, akkor nem is kell 15 milliót adnod egy posztra.
  4. Abszolút igazad van, de ugye ez egy másik szegmens. Anyagilag lehet, hogy JJ jól jár, de a csapata ennyivel gyengébb lesz, és hát lássuk be, így sem túl erős :D ha mondjuk Cooper nem marad, akkor az óriási kapufa lesz, mert nem kérdés, melyik játékos értékesebb.

 35. 35

  acsdav2

  Mondjuk ezt akkor se értettem, de miért járna dicséret McVay kinevezésért? :) A csapatok általában egy újonc főedzőt neveznek ki, aki koordinátorként szép eredményeket ért el.

 36. 36

  renningan

  Fiatal volt nagyon, elég tökös húzás volt, nem biztos, hogy sokan bevállalták volna. Így utólag ennyi szerencséje volt csak, karrierje kb egyetlen fénypontja, hisz mondjuk Donald kiválasztása azon a helyen, ahol várták, hát nem egy nagy cucc.

 37. 37

  camillo 7777

  Talan butaság túl fizetni egy futót. De arra is kellene kitalálni valami rendszert ,hogy ne apróért focizzanak évekig. Bell nem most érdemli meg a nagy pénzt ,hanem eddig kellett volna megkeresni ennyi pénzt.

 38. 38

  acsdav2

  1. De Freeman meg nem ugyanazt hozta, amit a mostani elit futók produkálnak elkapások vagy futások számában. És hát Freeman nem is akkora sztár, mint Elliott vagy Gurley. A te mércéddel nézve szerintem Freeman is túl volt fizetve :)

 39. 39

  acsdav2

  1.Jajj, ne már :D Hát elit QB-nak nézett ki Cousins a kezei alatt. Hogy Goff ne legyen kuka, mindenképpen egy fiatal támadóguru kellett, más pedig nem volt elérhető. Szerintem McVay kinevezése se volt nagy cucc.
  2. Ha a Cardinalsnak bejön Kingsbury kiválasztása, arra tényleg mondhatjuk, hogy óriási választás volt. Bár nem nagyon fog bejönni, mert aki annyira ért a védelemhez, hogy Vance Jospehet nevezi DC-nek az nem nagyon lesz jó HC :)

 40. 40

  renningan

  Az elit QB azért túlzás, és láttuk, hogy Kitchens vagy Hue Jackson sem jó HC annak ellenére, hogy jó OC volt.

  McVay kinevezése jó döntés volt, a Super Bowl részvétel után pedig úgy tűnt, hogy ez elég a boldogsághoz, ami miatt speciel én is pozitívabbnak ítéltem meg, mint amilyen volt. Idén viszont bebizonyosodott, hogy egyetlen jó lépés nem tud helyrehozni millió rosszat. De így, hogy beszélünk, Sneadről egy nagycikk is érdekes lenne :D

 41. 41

  renningan

  Derek Carr vagy Jimmy Garoppolo sem azt hozza, amit Aaron Rodgers vagy Drew Brees, de mivel ők kaptak új szerződést hamarabb, kis ideig a legjobban keresők voltak a posztjukon. Ahogy Solder és Trent Brown.

  Mindig az a top játékos lesz x-y poszton a legjobban kereső, aki a legkésőbb kapja az új szerződést. Normális körülmények között, DJ 9 milliót kapott volna, Gurley és Bell 9,5 környékén, Zeke 10 milliót. Ez egy egészséges növekedés, a tendenciáknak megfelelően, ami persze csak papíron növekedés, hisz a caphez viszonyítva ez az összeg csökkenő tendenciát mutat százalékban. És mivel a poszt értéke csökken, ez így lett volna jó.

  Ehelyett Zeke már a 150 százalékát keresi annak, amit kellene, ami azért nem túl jó irány-

 42. Pingback: GM-ek a pácban – mi legyen a drága bustokkal?🔒 | Fűzővel kifelé!

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team