Connect with us

Draft

FK! Mock Draft 3.0

Ugyan Bálint és Patrik raktak már össze idén mock draftot podcastben (az elsőt itt, a másodikat itt találjátok), ez az első írásos mockunk ebben a szezonban! Most nem kezdek még őrült cserélgetésekbe – pedig lennének ötleteim -, ezeket megtartom egy későbbi “verzióba” a hónap végén. Na de vágjunk is bele!

 1/1 Cincinnati Bengals
 Joe Burrow
 QB, LSU

Nem fogok ide sem most, sem a jövőben nagy litániákat írni, no brainer. Nem tudom mennyire hot take, de szerintem Burrow a legjobb irányító prospect Andrew Luck óta.

 1/2 Washington Redskins
 Chase Young
 Edge, Ohio State

A Redskins próbálja elhitetni, hogy szeretné Tuát vinni és szerintem egyébként jó döntés is lenne, de egyelőre még nem érzem ezt igazi opciónak, inkább csak blöffnek. Amit most a Dolphins nem eszik meg, így a fővárosba megy a draft legjobb játékosa. Tavaly is 1/2-re ment el egy edge rusher az Ohio State-ről, neki elég parádés újonc éve volt…

 TRADE 1/3 Miami Dolphins
 Tua Tagovailoa
 QB, Alabama

Kell a Dolphinsnak Tua, és mivel a tankolás nem sikerült eléggé, így fel kell érte cserélni – viszont épp az ilyen helyzetekért volt szuper, hogy betáraztak pickekből, így megtehetik, hogy adnak plusz egy első kört a Lionsnek. Mivel a Lionsnek is érdeke hátracserélni, így most megelégednek az 1/26-tal ellenértékként.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 1/4 New York Giants
 Mekhi Becton
 OT, Louisville

Látom magam előtt, ahogy Dave Gettleman beleszeret ebbe a monstrumba, aki ráadásul hihetetlenül jól is mozog a termete mellé és egész egyszerűen élmény és szórakozás nézni a játékát – ritka ez egy támadófalembernél. Becton mellett egyébként a linebacker/safety/védőfegyver Simmonsba is beleszerethet Gettleman, vele sem járna rosszul a Giants, sőt, de most inkább a támadófal felé fordultam.

 1/5 Detroit Lions
 Jeffrey Okudah
 CB, Ohio State

Ahogy fentebb írtam, a Lionsnek érdeke, hogy cseréljen a Dolphinsszal, ugyanis 1/5-re még mindig biztosan jól jár, hiszen bárkit is visz a Giants, Okudah vagy Simmons biztosan bent lesz még, tehát kvázi kihúzhatja akkor is célpontját a csapat, ha lejjebb mozog kettőt és begyűjt mondjuk még egy első körös picket. Okudah egy hihetetlenül jó cornerback, nem nagyon lehet vele mellélőni.

 1/6 Los Angeles Chargers
 Justin Herbert
 QB, Oregon

Egyszerűen nem lehet Tyrod Taylorral nekivágni a szezonnak… Persze ezt a picket akár felboríthatja valamilyen igazolás a piacon, de amíg ez nem történik meg, addig maradok az irányítónál. Herbert egyébként kifejezetten mobilis játékos, így tetszene Lynn-nek, de amúgy Jordan Love-ot sem zárnám ki, mint opciót. Ha érkezik mondjuk Cam Newton vagy valaki más jövő héten, akkor nagyon egyértelműnek tűnik egy tackle ide.

 1/7 Carolina Panthers
 Isaiah Simmons
 Defense, Clemson

Direkt írtam defense-t a posztjához, mert szinte bárhol tud játszani. Az egyetlen félelmem Simmonsszal kapcsolatban a profik közt az, hogy új állomáshelyén nem fogják kihasználni rendkívüli sokoldalúságát, hanem berakják simán linebackerbe. Ott is jó lesz, de el lesz vesztegetve a tehetsége.

 1/8 Arizona Cardinals
 Tristan Wirfs
 OT, Iowa

Ha Kyler Murry lenne a general manager, akkor biztosan CeeDee Lamb lenne a választott, és egyébként el is tudom képzelni, hogy őt húzza a Cardinals. Viszont úgy voltam vele, hogy a második körben nem találnak igazán jó falembert, ellenben elkapót még simán, még ha nem is akkora sztárt, mint Lamb. Amúgy a Cards nem nagyon járhat rosszul, mert mindegyik top OT nagyon atletikus, így jól illik majd Kingsbury rendszerébe. Wirfs még közülük is kiemelkedik, így tökéletes lesz ebbe az offense-be.

 1/9 Jacksonville Jaguars
 Derrick Brown
 iDL, Auburn

Megmondom őszintén, nem vagyok túlzottan oda Derrick Brownért, mármint ami az 5 legjobb játékos közt való emlegetését illeti. Nálam talán még a 10-ben sem lesz benne, de az NFL-ben szeretik. Az biztos, hogy egy nagyon magas padlóval rendelkező játékos, megdöbbentene, ha nem lenne belőle jó profi. A pass rusht viszont hiányolom tőle, így a plafonja szerintem kicsi.

 1/10 Cleveland Browns
 Jedrick Wills
 OT, Alabama

Nagyon meglepne így a szabadügynök piac nyitása előtt, ha nem OT lenne a pick a Brownsnál. Ebben a verzióban pedig a nálam egyelőre legmagasabban jegyzett tackle-t kaparintja meg a clevelandi alakulat, mivel úgy éreztem, a Giantshez és a Cardinalshoz Becton, illetve Wirfs jobban illene egy kicsit. Igazából majdnem mindegy, bármelyikkel jól jár a Browns.

 1/11 New York Jets
 Andrew Thomas
 OT, Georgia

Nagyon meglepne így a szabadügynök piac nyitása előtt, ha nem OT lenne a pick a Jetsnél. New Yorkban egyébként izgulni kell egy kicsit, mert előfordulhat akár az is, hogy nem marad senki a top4-ből, hiszen a Panthers és a Jaguars is húzhat a falba akár, vagy a Chargers is, ha megoldja a QB-gondját. Persze mindenki nem fog, Simmons is óriási tehetség, mindenképp a top10-ben a helye, és irányítóért is valaki fel fog jönni, ha a Chargersnek sem kell.

 1/12 Las Vegas Raiders
 Jerry Jeudy
 WR, Alabama

Az AB-projekt nem jött be, most lehet őt pótolni egy hasonlóan zseniális útvonalfutóval, aki szerintem a legjobb elkapó az idei classban, és egyszerűen folyamatosan üresen van.

 1/13 Indianapolis Colts
 Jordan Love
 QB, Utah State

Ha érkezik Rivers a piacon, akkor sok irányba mozdulhat a Colts. Akkor sem zárható ki Love, de akkor szabadabban dönthet Ballard, jöhet például egy top elkapó, vagy védő is. Amíg viszont Brissett a QB, addig nálam Love a pick, akiben akár lehet látni egy Mahomest is stílusra, potenciál van benne, de egyelőre egyértelműen sok edzésre szorul, nem lát elég jól a pályán és pocsék döntéseket tud hozni.

 1/14 Tampa Bay Buccaneers
 Javon Kinlaw
 iDL, South Carolina

Kinlaw és Vea egymás mellett? Elég jól hangzik. A South Carolina védőfalemberében szerintem több a potenciál, mint a fentebb draftolt Derrick Brownban, pass rushban többet tud nyújtani, én nagyon bírom.

 1/15 Denver Broncos
 CeeDee Lamb
 WR, Oklahoma

Van már egy top elkapója a Broncosnak Sutton személyében, most jöhet egy nagyon más stílusú mellé, mert nem lehet egy WR-rel megélni. Drew Lock áldja az eget, ha ez megtörténik (ha Lamb és Jeudy nem elérhető, Ruggs is simán lehet a pick).

 1/16 Atlanta Falcons
 K'Lavon Chaisson
 Edge, LSU

Nem újkeletű probléma a Falconsnál a pass rusher hiány, most próbálkozhatnak még egy atletikus, hajlékony fizikális szörnyeteggel.

 1/17 Dallas Cowboys
 CJ Henderson
 CB, Florida

Byron Jones távozik, Henderson viszont akár még nála is jobb lehet. A nagy negatívum vele kapcsolatban az, hogy nem tud és nem is igazán akar szerelni, de még szerencse, hogy nem is ezért fizetik meg a CB-ket. Nem lepne meg, ha már korábban elkelne.

 1/18 Miami Dolphins
 Josh Jones
 OT, Houston

Meg kell védeni Tuát, erre itt egy első körbe való tackle. Nem tartozik a top4-eshez, de elég egyértelműen a többiek előtt áll jelenleg Jones, akinek még kicsit fejleszteni kell a technikáján, de minden adottsága megvan, hogy jó kezdő lehessen.

 1/19 Las Vegas Raiders
 Patrick Queen
 LB, LSU

Igazi modern linebacker kiváló coverage képességekkel – erre (is) van szüksége a Raidersnek! Ráadásul még nincs 21 éves, nagy potenciál van a fiúban.

 1/20 Jacksonville Jaguars
 Kristian Fulton
 CB, LSU

Jalen Ramsey szezon közben, AJ Bouye pedig múlt héten távozott a Jaguarstól, így elég valószínű, hogy cornerbacket fog húzni az első három pickjének valamelyikével a csapat.

 1/21 Philadelphia Eagles
 Henry Ruggs III
 WR, Alabama

Nem gondolom, hogy Ruggs itt elérhető lesz, de egyszerűen nem tudtam elhelyezni három WR-t korábban, a lehetséges opcióknál (pl. Cardinals vagy Jets) fontosabb volt például a támadófal, így mégis eddig csúszott a szélvészgyors elkapó. De ha a top3 WR közül valaki csúszik kicsit, akkor szerintem az Eagles fel fog menni érte, így összejöhet egy ilyen forgatókönyv a Sasoknak. Mondanom sem kell, mennyit jelentene Ruggs ennek az Eagles offense-nek.

 1/22 Buffalo Bills
 Justin Jefferson
 WR, LSU

Nem egy igazi domináns WR1 alkat Jefferson, de nagyon technikás, jól futja az útvonalakat, és a sebességével kapcsolatos kételyeket is eloszlatta a Combine-on. A Billsből pedig még mindig hiányzik egy igazán jó elkapó.

 1/23 New England Patriots
 Yetur Gross-Matos
 Edge, Penn State

A Patriotsnak mindig borzasztóan nehéz mockolni, Belichick gondolkodását lehetetlen kitalálni, pletykák pedig ritkán szűrődnek ki a falak mögül. Gross-Matos akár lehet az új Chandler Jones is New Englandben.

 1/24 New Orleans Saints
 Brandon Aiyuk
 WR, Arizona State

Még egy utolsó runra indul Drew Brees, ehhez pedig kelleni fog még egy potens célpont Michael Thomas mellé, aki történelmi szezont produkált, de ezt nagyon nehéz lenne megismételni, kicsit tehermentesíteni kell.

 1/25 Minnesota Vikings
 Jeff Gladney
 CB, TCU

Teljes lesz a felfordulás a Vikingsnál cornerback poszton, így idén nem mondhatja Mrs. Spielman, hogy ha férje cornerbacket draftol az első körben, akkor haza se menjen. Gladney szerintem nagyon be fog jönni Zimmeréknek.

 1/26 Detroit Lions
 Kenneth Murray
 LB, Oklahoma

Ezt a picket adta tehát a Dolpins a Lionsnek, és ha már elengedték Simmonst az elején, akkor most jöhet egy linebacker a védelem közepére.

 1/27 Seattle Seahawks
 Cesar Ruiz
 iOL, Michigan

A Seahawksnak is lehetetlen mockolni, mert jönnek az ilyen LJ Collier féle pickek a valóságban… Most Ruizt adom nekik, aki a legjobb belső támadófalember a classban, Wilson elé pedig már tényleg ideje lenne felhúzni egy normális falat.

 1/28 Baltimore Ravens
 Zack Baun
 LB, Wisconsin

Baun egy nagyon érdekes figura, edge rusher volt egyetemen, de túl kicsi ahhoz, hogy a profik közt is ez legyen, így off-ball LB lesz belőle, már a Senior Bowlon is ezt a posztot kérte magának, de nagyon rosszul festett ott. Van viszont egy hely, ahol szerintem tökéletesen tudnák kamatoztatni a képességeit, ez pedig a Baltimore Ravens “positionless” védelme.

 Tennessee Titans
 AJ Terrell
 CB, Clemson

Hosszú karok, kiváló mozgáskoordináció, szerintem Terrell tetszeni fog Vrabeléknek Logan Ryan helyére.

 1/30 Green Bay Packers
 Denzel Mims
 WR, Baylor

Adams egyedül nem elég, kell mellé egy másik potens fegyver, ez pedig a szezon vége óta hatalmasat ugró Denzel Mims lehet ebben a forgatókönyvben.

 1/31 San Francisco 49ers
 Xavier McKinney
 S, Alabama

A 49ers szinte fixen ki fog innen cserélni, hiszen ezt követően 100 picken át nincs választási lehetősége a csapatnak – most nem akartam még trade-ekkel bajlódni, de nagyon meglepne, ha a következő mockomban itt lenne a 49ers az első körben. A McKinney pick pedig nyilván akkor állja csak meg a helyét, ha Jimmie Ward távozik a piacon.

 1/32 Kansas City Chiefs
 Trevon Diggs
 CB, Alabama

Stefon Diggs öccse landol Kansas Cityben, aki korábban WR volt, így nem meglepő módon nagyon jól érzi a labdát, ha pedig ráteheti a line of scrimmage-nél a kezét a támadójára, akkor halálosan jó tud lenni. Tovább erősödik a Super Bowl győztes.

[/ppp_patron_only]

24 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
24 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nagir
Nagir
2020-03-09 04:54

Már egy nyomorult Mock Draft is fizetős!? Nincs mit hozzá tenni ehhez…

camillo 7777
Reply to  Nagir
2020-03-09 06:57

Fel kell trade-elni az infókért. 😁

Nagir
Nagir
Reply to  camillo 7777
2020-03-09 07:05

Na ezt a választ lajkoltam! ;)

katonadani
Reply to  Nagir
2020-03-09 08:16

Az elsődleges célunk továbbra is az, hogy az előfizetőinket és támogatóinkat minél több és minél jobb kontenttel szolgáljuk ki, hiszen ők teszik lehetővé, hogy fennmaradjunk és fejlődhessünk.

(Egyébként más előfizetéses rendszert használó oldalakon is, mint ESPN vagy TheAthletic is fizetősek a mock draftok. Amúgy a final mockjaink a draft napján ingyenesen elérhetőek lesznek majd, illetve podcastben is volt már és feltehetőleg lesz is még mock, ami szintén ingyenesen elérhető.)

acsdav2
acsdav2
Reply to  katonadani
2020-03-09 10:14

A PFF-nél nem fizetősek a mockok pedig ők a legszakmaibbak. :( Na mindegy, ez most fájt…..

Danika
Danika
Reply to  acsdav2
2020-03-09 10:39

Mert nekik nem az a fóprofiljuk. Ők adatokon alapuló elemzéssel foglalkoznak elsősorban és arra épül a fizetős szolgáltatásaik.

acsdav2
acsdav2
Reply to  Danika
2020-03-09 13:13

És ettől még miért jogos az, hogy az FK! mock draftja fizetős a PFF-é pedig nem?

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  acsdav2
2020-03-09 13:14

Mert almát hasonlítasz össze körtével :)

ahanem
ahanem
Reply to  Vicgeordie
2020-03-09 19:45

Inkább almát egy neutroncsillaggal, és akkor még hozzá se tettem hogy a PFF végtelen pénzzel húz le 32 frencsájzt meg istentudja hányezer egyetemi programot ahol még az NFL csapatoknál is több pénz van merugye nem kell a játékosoknak fizetni.

Staten Island
Staten Island
Reply to  acsdav2
2020-03-09 13:53

Mert a PFF-et nem az olvasóik tartják el, mert a normál munkájuk mellett a szabadidejükben foglalkoznak amerikai futballal.

Fetyke
Fetyke
Reply to  acsdav2
2020-03-09 11:36

PFF! Hagyjuk már… :)

Bujdy Bujdy
Bujdy Bujdy
Reply to  Nagir
2020-03-09 08:44

Minél több kontent van a fizetősben, annál több előfizető lesz. A srácok nem tűnnek mohónak, szerintem simán benne van, hogy ha még több előfizető lesz, akkor még lejjebb viszik az árakat. 2 dollárért már előfizetnél? Vagy csak 1 dollárért?

Mert ugye, Krisztus koporsóját sem őrízték ingyen..

Plota
Plota
Reply to  Nagir
2020-03-09 09:10

Véleményem szerint a megújított előfizetői rendszer már nagyon korrekt! Ez a kb 1000 Ft-os előfizetés szerintem senkit sem akadályozhat. Tudom a magyar mentalitás olyan, hogy lehetőleg ingyen szeretne mindenki mindent (én is ilyen vagyok :D ), de az átlagember szinte bármilyen hobbijára (vagy rossz szokására) többet költ havonta 1000 Ft-nál. (1 doboz cigi, 2-3 sör, fél mozijegy, 2-3 zacskó chips, 1 óra foci a haverokkal, stb)

Danika
Danika
Reply to  Nagir
2020-03-09 09:18

Saját tapasztalatom eddig. Kb. 1 hónapja fizetek eló. Leszámolva ez naponta 30 Ft-ba kerül, ha pedig cikkbe számoljuk akkor 15-20 Ft. Egyetlen egy magazin kapcsán se volt ilyen pozitív tapasztalatom. S a srácok is szerencsére egyre jobban kitalálják a müködőképés rendszert. (Közgazdász hasonlattal a Laffet görbén egyre jobban közelítenek a görbe a maximum pont felé, miközben az adózókon is egyre kisebb a teher).

ahanem
ahanem
Reply to  Nagir
2020-03-09 19:45

Pedig de, a mock draftokhoz van leginkább mit hozzátenni egy szakértőnek.

RvBalazs
RvBalazs
2020-03-09 09:10

nehéz elképzelnem, hogy a Vikingss nem hozza el Stefon kisöccsét, ha még elérhető.
Lehet, hogy akkor még van jobb elérhető CB, de Diggs tesó formájának is jót tenne. Szerintem csapat szinten többet nyernénk azzal.

katonadani
Reply to  RvBalazs
2020-03-09 09:50

szerintem túl sok van beleképzelve ebbe a tesósdiba, vannak még testvérek a ligában és nem egy csapatban játszanak, pedig legtöbbnél volt lehetőség draftolni mindkettőt. Oké, a Vikingsnál tényleg need is a CB, szal nem mondom hogy elképzelhetetlen a dolog, de nem hiszem hogy ez lesz a döntő faktor

Sestertius
Sestertius
2020-03-09 13:38

Nagyon – nagyon meglepne, ha Baun-t vinnénk, ha pl McKinney még bent van, vagy Delpit.
Remélem, hogy nem egy minimum rizikósnak nevezhető of ball LB-be akarunk első kört fektetni..
Akkor már inkább egy belső falembert, vagy edge rushert vigyünk.. (esetleg a remek WR classból valakit)
Rengetegen mockolnak amúgy ILb-t.. de remélem, hogy ezek nem válnak be, mindenki Mosley helyét próbálja betömni, de szerintem a védelem problémája inkább az inkonzisztens safety játék valamint a rush hiánya volt
A guard pick meg Yanda miatt esedékes, bár erre lehet 2. nap is elegendő.

katonadani
Reply to  Sestertius
2020-03-09 13:39

szerintem ti nem sima off-ball LB-ként használnátok Baunt, hanem részben rusherként, részben coverage-ben, így-úgy-amúgy. Ezért gondolom hogy jó fit lennétek neki és fordítva

katonadani
Reply to  Sestertius
2020-03-09 13:39

szerintem ti nem sima off-ball LB-ként használnátok Baunt, hanem részben rusherként, részben coverage-ben, így-úgy-amúgy. Ezért gondolom hogy jó fit lennétek neki és fordítva

Sestertius
Sestertius
Reply to  katonadani
2020-03-09 16:31

De ha a nickel-t vesszük alapul, akkor ebbe a szerepben ott van Tyus Bowser, 2. körért 3 éve.
Értem amit mondasz, meg logikus is… csak valahogy én mindig fázok az ilyen “nem elég nagy a szélre mozgassuk be középre” játékosoktól.. a S/LB hibrid játékosok így érzésre nagyobb arányban válnak be mint a EDGE/ILB-k (hasonló a helyzet szerintem a DT/EDGE posztváltásnál is… ott se sok sikersztori rémlik (Solomon Thomas.))
A posztváltásokat mindig problémásnak látom.. ritka amikor egy játékos nem ideális méretekkel igazán sikeres tud lenni (nem a játék tendenciái miatti eltolódásról beszélek (kissebb, fürgébb 3tech, kissebb fürgébb LB-k))

A S/iLb is azért kezd működni mostanság szerintem, mert a SS-re egyre kevésbé van szükség, LB-ből meg inkább gyorsabb kell, ergo a két poszt kezd összemosódni.. dime-abn SS-be gondolom szívesebben raknak fel egy ilyen hibridet mint egy SS-t, nickelben meg iLb-ből inkább hibrid mint true iLb

másodrészben a pozíciós érték is olyan… nyeh… inkább WR :)

ahanem
ahanem
Reply to  Sestertius
2020-03-09 19:45

Hollywood nem elég? minek még neked WR? :D

camillo 7777
2020-03-09 19:54

Nem tudom, miért megy a hiszti ,hogy a fizetős tagoknak több infó jár.
Én most nem vagyok előfizető, később lehet beszállok. De teljesen korrektnek tarom ,hogy egy fizetős tagnak több cikk jár mint nekem.
A srácok sok energiát tesznek bele ,hogy kiszolgálják őket, milyen jogon fikázzak bárkit ezért. Szerintem tök jól felépített a rendszer.

ahanem
ahanem
Reply to  camillo 7777
2020-03-09 21:06

Ez csak a magyar virtus.

24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x