Connect with us

Játékos Portré

“Mi lehet fontosabb a focinál? … Hát a tánc fiam, a tánc”

A játékos, aki 11 egymást követő szezonban képes volt 1000+ yardot hozni saját csapatának. A futó, aki 15 idényen keresztül cipelte együtteseit a mérkőzéseken át. Az ember, aki karrierje alatt 164 touchdownt tudott felmutatni, és aki teljesítményével kiérdemelte a legnagyobbak tiszteletét és megbecsülését. Ő Emmitt Smith.

A floridai születésű Emmittről már gyerekkorában sütött a futball iránti szeretet és a játék iránti vágy. Már általános iskolában szerepelt gyerekeknek rendezett meccseken, így a sport iránti szeretete még inkább kivirágzott. Állítása szerint a barátaival és testvérével minden egyes nap játszottak a házuk előtt, vagy egy közeli üres területen.

Középiskolába szintén Floridába járt, az Escambia Gimnáziumba. Amikor első évesként odament, épp új edzőt kapott a csapat és az addigi eredményeik kétségbeejtően rosszak voltak. Az új edző úgy állt a kevés sikereket elért gárda elé, mint egy igazi vezető. Minden egyes fiatallal felíratta egy papírra, mik az álmai ezzel a sporttal kapcsolatban és a lelkükre kötötte, hogy azok mellett ki kell tartaniuk minden áron. Emlékezzenek ezekre a gondolatokra a pályán belül és kívül, és hatalmas sikereket tudnak majd elérni együtt. Emmitt nem felejtette el az edzője listáját, mivel ezt az NFL-be is tovább vitte. Az alábbiak szerepeltek rajta:

  • legyél az NFL legtöbb yardot szerző futója
  • legyél a csapat legértékesebb játékosa
  • kerülj Pro Bowlba
A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!