Connect with us

Minden ami NFL

Az Évtized Játékai – NFC West

Véget ért az Évtized Játékai első felvonása, lássuk az NFC Westnél mik nyertek.

Seattle Seahawks

Olvasók véleménye:

View post on imgur.com

Nem volt kétségem afelől, mi fog nyerni a Seahawksnál, és nem is történt nagy meglepetés, Beast Mode 41%-kal simán behúzta az első helyet. A második hely már kérdésesebb volt, és végül a Packers elleni fake field goal jutott oda nagyjából 20%-kal. A dobogó legalsó fokára végül Kearse Super Bowl elkapása ért fel kb 15%-kal.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: Noha afelől nem volt kétségem, hogy Beast Mode fog nyerni, számomra mégsem ez volt a legemlékezetesebb. Vagy legalábbis bennem nem hagyott olyan mély nyomot. Ellenben a Sherman-Smith INT annál inkább. Egy végletekig kiélezett NFC-döntő lezárása volt ez, ami egy fordulópontot jelentett mindkét csapat életében. Ha nincs ez a play, és nyer a 49ers, akkor a Seahawks talán soha nem jut olyan magasságokba, mint azt tette, és talán Harbough 49erses karrierje is másképp ér véget. Kaepernickről nem is beszélve.

katonadani: Nálam ez nagyon egyértelműen a BeastQuake. Ikonikus játék, nem csak a Seahawks történetében.

Höri: A Seahawks egy olyan ritka csapat ebben a témában, akikhez még továbbiakat is hozzá tudnék tenni a felsoroltakon kívül, annyi vad dolog történt velük a közelmúltban, de Lynch futása így is simán nyer. Nem csak a csapat, hanem az egész liga szintjén nehéz elékerülni. Emlékszem, hogy abban a fél percben kb. tíz oldalnyi új hozzászólás született a fórumon. Online földrengés.

Löfli: Egyértelműen ennek a playnek kellett nyernie, a lesajnált, negatív mérlegű Seahawks felteszi az i-re a pontot a Super Bowlra is favorit Saints ellen, egy ilyen playjel, ami tényleg megváltoztatott mindent, és egy új időszámítás kezdődött. Megunhatatlan, tisztán beleégett az emlékembe. Nem sok rivális csapat játékától leszek libabőrös, ez olyan.

Arizona Cardinals:

Olvasók véleménye:

View post on imgur.com

Itt sem volt nagy izgalom az első helyért, Fitzgerald mindenkit maga mögé utasított, és a szavazatok 47%-át söpörte be. A második helyért azonban ádáz harc dúlt. Eleinte Peterson punt TD-je vezetett, de végül a Dansby fumble feljött mellé, és a finishben végül 5 szavazat döntött a 2009-es wild card meccs végjáték javára.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: Nem tudok vitatkozni az eredménnyel, számomra is a Fitzgerald két play a legemlékezetesebb. Két Rodgers hail mary után ilyet összehozni…

katonadani: Fitzgerald! Már Palmer menekülése is gyönyörű volt, aztán ahogy Larry végigvitte… parádé! Óriási meccs volt, katartikus végkifejlettel.

Höri: Ahogy Fitzgerald megindult a labdával és elkezdtek fogyni előle az emberek, az hirtelen összemosott két idővonalat és úgy érezhettük, hogy újra a 2009-es rájátszást nézzük, annak a Cardinalsnak minden zsenialitásával. Nem csak a nosztalgia, hanem a tét miatt is ennek kellett nyernie.

Löfli: A 2009-es meccs talán jobb volt, mivel ott igazi adok-kapok volt (bár ott is nagy hátrányból jött vissza a Packers), itt pedig kellett egy kis védelmi leolvadás a végén, plusz egy elrontott pénzfeldobás is, hogy létrejöhessen ez a játék. De itt is egyértelmű volt a győztes kiléte nálam, felejthetetlen pillanat ez is számomra, főleg ahogy tíz Cardinals szurkolóval együtt önkívületben ordítunk egy kocsmában hajnali ötkor.

Saint Louis/Los Angeles Rams:

Olvasók véleménye:

View post on imgur.com

Talán itt volt a legkevésbé egyértelmű, mi fog nyerni, a Ramsnek nem volt favorit játéka. Ez meglátszott a szavazáson is, a Bailey punt TD csupán 29%-kal lett az első. Az ezüstérmes Hekker TD passza lett nagyjából 21%-kal, a harmadik helyről pedig mindössze 2 szavazat döntött a Donald-Ebukam fumble javára a Kupp duplacsavar ellen.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: A Bailey TD valóban nagy játék volt, Fisher szépen széttrollkodta azt a meccset (meg úgy az egész évet), de nálam az csak a második. Számomra a Donald-Ebukam TD sokkal jobban megmaradt. Egy meccsen, ahol 100 pont születik azt hinnénk, a védelmek semmit nem csináltak. Pedig de! Donaldot nehéz volt megfogni, és ha odaért Mahomeshoz, akkor abból biztosan TD lett.

katonadani: Itt volt a legnehezebb dolgom, igazából egyik sem emelkedett ki számomra, nem volt ilyen ikonikus pillanat. Így a két special team playen gondolkodtam… Legyen a fake visszahordás, mert azért az a maga nemében zseniális(abb) húzás volt.

Höri: Két korszak versenye ez, a komplett offenzív reménytelenségé, amit a St. Louis-i csapat képviselt, temérdek rendre elit védő és special team-teljesítménnyel, illetve a rövid időre meglátott fényes LA korszaké. A szurkolók nyilván utóbbira gondolnak szivesebben, de nekem Hekker touchdownja a nyerő, mert sajnos volt egy komoly időszak, amikor a St. Louistól tényleg csak ilyen cheat code-okkal lehetett elvárni a győzelmeket, amellett, hogy egy szerethető játékoskeret volt.

Löfli: Ami megmaradt az emlékeimben a Fisher-érából, az a kilátástalan támadósor, a remek védelem és az “állandó” special team trükközések, nálam ezért is emlékezetes ez, a McVay-érában is voltak kiemelkedő playek, de egyik sem volt ennyire meglepő és meccsnyerő húzás.

San Francisco 49ers:

Olvasók véleménye:

View post on imgur.com

A 49ersnél sem volt annyira egyértelmű, mi fog nyerni, és végül kisebb meglepetésre 34%-kal Kittle Saints elleni megmozdulása futott be. A második helyen a tavalyi alapszakasz zárójátéka végzett kb 24%-kal, Kaepernick futása pedig a bronzérmet kapta meg.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: Be kell vallanom, itt nagyon meglepődtem, mikor a szavazás állását figyeltem. Nálam a Kittle megmozdulás talán az utolsó lenne. Nagy play volt, de Vernon Davis GW TD-jéhez nem ér föl. Legalábbis nálam. Azt a meccset úgy néztem, hogy valami kevéspontos mérkőzés lesz, ahol a 49ers offense semmit nem fog csinálni. Nagyot tévedtem, és örültem, hogy így alakult. Kevés ehhez fogható meccs volt, ilyen végjátékkal.

katonadani: Én itt Kaepernick futására szavaznék, nekem az a teljesítmény nagyon megmaradt és végülis Super Bowlig juttatta a csapatot. A Seahawks egy yardon való megállítása is közel volt nálam, hiszen végső soron az is Super Bowl-részvételt eredményezett (erősen) közvetve. Mindenesetre Kaep lehengerlő volt a Packers ellen, nekem pedig maradandó élmény volt a teljesítménye.

Höri: Alex Smith és Vernon Davis egymást gyengítik a szavazáson azzal, hogy ugyanarról a meccsről vannak jelen, de ezt nem lehet másképp. A dolog váratlansága és akkor unortodoxnak tűnő mivolta végett én Alex Smith futását jelölöm, még akkor is, ha a tét nem ott volt a legnagyobb, de a Niners (előző) évtizedes reménytelenségének biztosan ez a meccs tett pontot a végére. Harbaugh-ék megérkeztek az elitbe.

Löfli: Picit szomorú vagyok, hogy itt nem a The Catch III nyert, persze a 49ers újabb fellángolása és a frissebb Super Bowl-run élénkebben él az emlékekben, de számomra akkora emocionális sokk volt az az elkapás, egy felejthetetlen mérkőzés végén, hogy nálam az az első.

Ezek lennének tehát az eredmények, ha valakinek van valami hozzáfűznivalója a győztesekhez, akkor nyugodtan megteheti komment formájában. Csütörtökön folytatjuk a játékot egy másik csoport képviselőivel.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!