Connect with us

Minden ami NFL

Dream Team – NFC West

Az NFC West az egyik, ha nem a legerősebb divízió a ligában jelenleg, hiszen itt van az utóbbi két év konferenciagyőztese a 49ers és a Rams személyében, a Seahawks Wilsonnal nem tud negatív mérleget elérni, a Cardinals pedig fiatalos lendülettel tör a kihívók táborába. Nem csoda, hogy egészen pazar álomcsapatot lehetett összeállítani a négy gárda játékosaiból. 

Most kezdődő sorozatunkban végigmegyünk a csoportokon és mindegyikből kialakítunk egy álomcsapatot, ráadásul nem csak kezdőkről lesz szó, hanem egy teljes 53 fős keretetet hozunk össze, illetve főedzőt és koordinátorokat is kinevezünk. Vágjunk is bele az egyik legütősebb álomcsapatba! 

Irányító (2): Russell Wilson (SEA)

Csere: Kyler Murray (ARI)

Nem gondolom, hogy lenne bárki, aki nem Wilsonnak adná a kezdő posztot a csoportban, és jó eséllyel egy kivétellel az összes divízióban őt nevezném ki a csapatom élére. Varázslatos dolgokra képes, élmény nézni a játékát, kiváló vezér, minden megvan benne, ami kell. Örökös MVP-jelölt is lehetne, ennek ellenére még egyetlen egyszer sem kapott voksot ezen a szavazáson – de képzeljük el, milyen számokat tudna produkálni egy passzorientált csapatban és egy jó támadófal mögött.

A csereposzt már sokkal nagyobb fejtörést okozott, lehetne érvelni Goff és Garoppolo mellett is, de én a fiatal Murray-nek adom meg a lehetőséget. Újonc éve nem volt kifejezetten fényes, de megmutatta tehetségét és egyértelműen felfelé vezet az út számára, a potenciálja pedig jóval magasabban van, mint Goffé és Garoppolóé, akiknek azért erősen látjuk a limitáltságait. Ráadásul Murray hasonlít a legjobban Wilsonra is, így a támadósoron sem kellene igazán változtatni és mindenkinek egyszerűbb lenne az átállás.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Futó (4): Kenyan Drake (ARI)

Csere: Chris Carson (SEA), Raheem Mostert (SF), Kyle Juszczyk (SF)*

Nincs tele igazi sztárfutókkal a divízió, de ez nem is akkora probléma, hiszen mind tudjuk, hogy a running backek könnyen helyettesíthetők. Drake rendesen berobbant tavaly Kingsbury kezei alatt és mivel egy elsősorban sebességre épülő támadósora lesz a csapatomnak, így kiválóan fog illeszkedni a rendszerbe, ezért lett ő a kezdőm. No meg azért, mert Carson ugyan egy jó kis RB, de a fumble-problémái nem hagynak aludni éjszaka. A rosterre pedig még Mostertet tettem fel, Shanahan rendszerében ő is óriásit ment – lehetne itt akár Coleman is, igazából mindegy. Nem futó, de ha már Shanahan lesz a támadógurum, akkor elkél egy jó fullback is, Juszczyk pedig a legjobb a ligában, szóval ez is pipa.

Elkapók (7): DeAndre Hopkins (ARI), Tyler Lockett (SEA), Larry Fitzgerald (ARI)

Cserék: Robert Woods (LAR), DK Metcalf (SEA), Deebo Samuel (SF), Cooper Kupp (LAR)

Elég pazar a felhozatal a csoportban elkapóposzton, lesz kinek dolgálnia Wilsonnak. Kezdetnek itt a liga egyik legjobbja Hopkins személyében, a túloldalra pedig az ultrahatékony Lockettet választottam, a kémia már úgyis megvan az irányítóval. Ha felépítést nézünk, Hopkins helyettese lehetne Metcalf, Locketté pedig Woods, de azért Nuk skill setjét igazából egyikük sem tudja hozni, így akkor kicsit változtatni kellene a stíluson.

A slotba három elég jó jelöltem van, akiket nagyon jól lehetne rotálni. Mindenki kedvenc Larry Fitzgeraldja kapta meg a kezdőt, már csak tiszteletből is, személyisége miatt mindenképp a rosteren akartam tudni, még ha esetleg már vesztett is egy-két lépést fiatalabb társaival szemben. Samuel és Kupp szintén remekül alkalmazhatók a pálya közepén, prémium minőséget képviselnek ők is, így a hét személyes elkapószekcióm bivalyerős lett.

Tight end (3): George Kittle (SF)

Csere: Tyler Higbee (LAR), Maxx Williams (ARI)

Sok kétség nem férhet Kittle helyéhez a kezdőben, hiszen a legjobb tight endnek gondolom a ligában. Igazán domináns játékos a futball minden elemében. A cserepadra Greg Olsen nem fért be, mert már öreg (35+ évesen 500 yardot is csak öt tight end kapott el valaha) és sérülékeny is, helyette Higbee kapja meg a bizalmat, aki tavaly robbant be és nyújtott kiváló teljesítményt. És mivel szeretem a két tight endes felállásokat, kelleni fog egy harmadik TE is, aki Maxx Williams lesz – elég jó blokkoló és elkapásban sem teljesen használhatatlan, bár erre sokat nem kérném.

Offensive tackles (4): Trent Williams (SF), Mike McGlinchey (SF)

Cserék: Duane Brown (SEA), Andrew Whitworth (LAR)

Trent Williams LT-posztjához kétség sem fért a szememben, még ha ki is hagyott egy teljes évet – mikor legutóbb láttuk, még mindig a legjobb tackle-ök közt volt a ligában. Ugyan nem ő a második legjobb tackle a csoportban, a jobb oldalra mégis McGlinchey került, mégpedig azért, mert ahol lehet, szerettem volna megtartani az eredeti posztjukon a játékosokat, az pedig vitán felüli, hogy RT-ben McGlinchey a legjobb a csoportban – oké, nagy kihívói nem is voltak. Ő futásblokkolásban egyébként erősebb, mint pass protectionben.

Cserében már nem igazán tudtam, illetve nem is annyira akartam megtartani az LT-RT posztokat, két egyértelmű, prototípus bal oldali tackle-t hoztam Brown és Whitworth személyében, annyira kiemelkedtek a maradék mezőnyből és mindketten nagyon magas kategóriát is képviselnek. Nem mai csirkék már, Brown 34, Whitworth 38 éves, de még mindig kiválóan védik irányítóik vakoldalát.

Belső támadófalemberek (5): Justin Pugh (ARI), Weston Richburg (SF), Laken Tomlinson (SF)

Cserék: Ben Garland (SF), Mike Iupati (SEA)

Ez az offense leggyengébb pontja. Az egész csoportban nincs egyetlen top20-as guard sem, de hát abból kell főzni, amink van. Nagy szerencse, hogy a belső támadófal a legkevésbé fontos poszt az offense-ben olyan szempontból, hogy ha már megvagy átlagos játékosokkal, akkor nagy baj nem lesz. Nyilván nem ártanak a top centerek és guardok, de ha megütnek egy korrekt szintet, akkor rendben leszünk, erre pedig azért Pugh és Tomlinson is képesek, és hasonló igaz Richburgre is középen, aki Shanahan rendszerében azért jól érzi magát. A padra még egy 49ers-játékos került Garland személyében, aki centerben és guardban is bevethető, illetve a veterán Iupati segíti még tapasztalatával az egységet, még ha már meg is kopott a játéka.

Belső védőfalemberek (6): Aaron Donald (LAR), Michael Brockers (LAR)

Cserék: Poona Ford (SEA), DJ Jones (SF), Javon Kinlaw (SF), Jarran Reed (SEA)

Talán kicsit sok ez a 6 játékos, de itt éreztem talán a legrosszabbnak a cseresort, így inkább több mélységet biztosítottam az egységnek, hogy rotációból meg lehessen oldani a dolgokat. Persze prémium játékos is található a csoportban, és ezzel a szóval minden bizonnyal megsértettem Aaron Donaldot, aki messze a legjobb belső védőfalember az egész ligában, teljes mértékben megállíthatatlan. Mellé csapattársát, Michael Brockerst szánom, aki azért előreláthatólag a dream teamek nagyobb részébe nem férne bele, de itt nem volt akkora a minőségbeli felhozatal.

A padra felfért két Seahawks- és két 49ers-játékos, Kinlaw ráadásul újoncként, mert ha kijön belőle a potenciálja, akkor simán ki is szoríthatja Brockerst az év közepére. DJ Jones, Poona Ford és Jarran Reed adják még itt a mélységet, mindannyian korrekt, de nem kiemelkedő játékosok. Egyébként Arik Armsteadet a pass rusherek közül be lehet mozgatni passzszituációkban középre, ami minőségbeli pluszt hozna ilyen helyzetekben.

Edge rusherek (4): Nick Bosa (SF), Chandler Jones (ARI)

Cserék: Arik Armstead (SF), Dee Ford (SF)

Durva, hogy a csoport négy legjobb passzsiettetője közül három a 49ersnél játszik, ráadásul megkérdőjelezni sem nagyon lehet a helyüket (oké, ebben részben közrejátszik a Seahawks és a Rams pocsék edge helyzete is). A kicsi Bosa újoncként berobbant és a liga legjobbai közt emlegethettük a nevét, Armstead is végre megmutatta, miért draftolták őt olyan magasan (meg is jutalmazták egy szép szerződéssel) és Ford ugyan sérülésekkel küzdött az év során, de egyrészt a chiefses korszakában, másrészt tavaly is láttuk tőle, hogy helye van itt a dream teamben.

Bosa túloldalán a kezdőben pedig nem más, mint az utóbbi évek legalulértékeltebb zsenije, Chandler Jones fog rohamozni. Ketten együtt 155 nyomást helyeztek tavaly az ellenfél irányítóira 1106 snap alatt, mindketten top10-ben voltak ebben a mutatóban. Egyébként ha már Dee Ford, tegyük hozzá, hogy snapekre vetített passzsiettetései hatékonysága neki volt a harmadik legjobb a ligában.

A Seahawks és a Rams passzsiettetőiről pedig jobb nem is szót ejteni, mikor a két csapat közt a legjobb edge rusher a bustként elkönyvelt Leonard Floyd.

Linebackerek (5): Bobby Wagner (SEA), Fred Warner (SF)

Cserék: Jordan Hicks (ARI), Kwon Alexander (SF), Isaiah Simmons (ARI)*

Ugyan Wagnernek gyengébb éve volt tavaly, én még egyáltalán nem írnám le és továbbra is a legjobb linebackerek közt emlegetem a nevét. Mivel nickelben fogok játszani nagyrészt, így csak egy kezdő poszt maradt Wagner mellett, ezt pedig a fiatal Fred Warner kapja meg, aki elsősorban coverage-ben emelkedik ki.

A cseresorban is főleg a passz megállításra lehet helyezni a hangsúlyt, Jordan Hicks már Philadelphiában is megcsillogtatta ebbéli tudását és ugyan összességében talán neki is gyengébb éve volt a 2019-es, a bizalom megvan. Alexandernek vannak hibái a futás ellen, de az kétségtelen, hogy nagy playmaker és coverage-ben ő is erős. Jolly jokernek pedig az újonc Isaiah Simmons fér még fel a rosterre, aki jóval nagyobb szerepet kaphat, mint az 5. linebacker, ugyanis Saleh sémájában akár játszhatja a strong safety szerepet is, és mivel erre a feladatra a keretben kevesen alkalmasak, így sok játékidőre számíthat.

Cornerbackek (6): Richard Sherman (SF), Jalen Ramsey (LAR), K’Waun Williams (SF)

Cserék: Patrick Peterson (ARI), Shaquill Griffin (SEA), Quinton Dunbar (SEA)

Elég durva lehet az a csoport cornerbackek terén, ahol egy Patrick Peterson csak a padra szorul… Oké, nem volt egyszerű eldöntenem, hogy a Sherman-Ramsey-Peterson trióból ki maradjon ki, de mivel egyikük sem túl tapasztalt a slotban (hárman együtt az utóbbi három évben 451 snapet töltöttek bent, ami egy fél szezonra elég), így egyiküknek a padra kellett szorulnia. Nálam ez most Peterson, de majd az edzőtáborban lemeccselik egymással. Cserében pedig PP mellett a két seahawksos jómadár, Shaquill Griffin és Quinton Dunbar kapott helyet.

A slotba így K’Waun Williams került, akinek csak tavaly volt 663 snapje belül és jól is teljesített összességében. Reméljük fenntartja ezt a formáját, már csak azért is, mert nem áll jól slot CB-kből a csoport, a Seahawksnál annyira nem, hogy kis túlzással nem is használtak ilyet és maradtak base formációban, a Ramsnél Nickell Robey-Coleman távozott, a Cardinalsnál pedig Byron Murphy volt belül a legtöbbet, de ő gyengén is játszott újoncként, és egyébként is kívül van a helye. Szóval a slotban csereként esetleg Budda Baker játszhatna, vagy talán Isaiah Simmons. Williams esetleges sérülése mindenesetre szép fejtörést okozna a stábnak.

Safetyk (4): Jimmie Ward (SF), Quandre Diggs (SEA)

Cserék: Budda Baker (ARI), John Johnson III (LAR)

Nem ez a legerősebb egysége a csapatomnak, sőt, talán a védelem leggyengébb pontja a safety-sor lenne. Ward és Diggs is inkább a jó kategóriát képviseli, mint a kiemelkedőt, de alapvetően megbízható játékosok. Egy two-high safety rendszerben ők képeznék a kezdő párosomat és mindketten leginkább hátul tevékenykednének, viszont ha Isaiah Simmonsról úgy látja a stáb, hogy egyből magas szinten bevethető (könnyen elképzelhető), akkor szerintem Saleh cover3-as rendszerében Ward mellett inkább az újonc játszana a legtöbbet egy ilyen hibrid szerepben, már csak azért is, mert őt elég jól lehet a boxba mozgatni, míg Diggs és Ward inkább hátul érzik jól magukat. Nagyon izgalmas lehetőségnek gondolom ezt a verziót. A padra pedig a sokoldalú Budda Baker és a tavaly gyengén szereplő, de előtte jobb formát mutat Josh Johnson került.

Special Teams (3): Zane Gonzalez (ARI), Johnny Hekker (LAR), Mike McQuaide (LAR)

Robbie Gouldnak tavaly már meg-megremegett a lába, így inkább egy “frissebb húsra” bízom a kicker feladatokat Gonzalez személyében, punterként pedig ugyan nagyon bírom Michael Dicksont, Hekker azért még egy jobb szintet képvisel. Long snappereknél őszintén megmondom, hogy fogalmam sincs, ki jobb, ki rosszabb, így a nálam okosabbakra hagyatkozva McQuaide-t tettem be a csapatba.

Edzők: Pete Carroll (SEA), Kyle Shanahan (SF), Robert Saleh (SF)

Itt kicsit trükközök a beosztásokkal és úgy alakítom ki az edzői stábomat, hogy Pete Carroll lesz a főedzőm, azonban neki leginkább a játékosokkal való kapcsolat, a motiválás, a csapat egyben tartása lesz a feladata, a támadók és védők irányításába viszont nem szólhat bele – ezen a téren a felfogása és filozófiái már nem működnek a mai NFL-ben, egyéb kvalitásai miatt viszont nagyon is hasznos lehet a csapatomnak. Shanahant top3 támadóstratégának gondolom a ligában (egyértelműen jobbnak, mint McVayt), imádom a kreativitását, pazar lenne ez az offense az irányítása alatt. Védőoldalon nem volt akkora a felhozatal, de Saleh elég sokat lerakott tavaly az asztalra ahhoz, hogy őt nevezzen ki a defense élére.

[/ppp_patron_only]

36 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
36 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
molad1313
molad1313
4 years ago

Azert kicsit erős ez így leírva hogy Carroll filozófiája már nem működik.
Mert ezen a szalon tovább haladva nem sok edző használható akkor az nflben, mivel Carroll az egyik legjobb :D

katonadani
Reply to  molad1313
4 years ago

melyik része is működik Carroll filozófiáinak? A futójáték erőltetése láthatóan gyengíti az offense hatékonyságát. A defense is leginkább átlagos, a sok base felállás szintén gyengíti a csapatot (kíváncsi vagyok, erre idén változtat-e és csak azért használta ennyit, mert nem volt embere nickelre, mindenesetre nem működött). Emellett a negyedik kísérletes döntéshozatala is borzasztó, sok pontot hagyott a táblán emiatt.

Emellett ahogy írtam is, vannak kvalitásai, amik hasznosak, de láthatóan sok mindennel kapcsolatban elment mellette a liga.

RvBalazs
RvBalazs
Reply to  katonadani
4 years ago

és még az évek óta tartó OLine upgrade-eket el is felejtetted felsorolni

molad1313
molad1313
Reply to  RvBalazs
4 years ago

Ez az Oline téma meg már nagyon unalmas.. Most atalakuloban van az egység, várjuk meg amíg pályára lépnek. Vannak ott is olyan fiatalok akik sokat mutathatnak ( haynes, Lewis)

RvBalazs
RvBalazs
Reply to  molad1313
4 years ago

Félre ne érts, Vikes szurkolóként a saját csapatom felé is ez a fő kritikám, hogy évek óta nem fordítottak kellő figyelmet erre az egységre.
Szerintem ez egy baromi nagy edzői hiba. És nem csak Caroll felé kritika ez.
A vikes tett 1-1 próbát, pl egy első kört áldozott center posztra. Ami eddig nem túl sikeres, de még lehet jó.
Nekünk pl nem megy az OL draftolása. Trent Williamssel se tudtunk megegyezni, holott a 49ers még vevő is lett volna az ajánlatra.
Ez van, kritika, aminek van alapja.

molad1313
molad1313
Reply to  RvBalazs
4 years ago

Hat nekünk is jól sikerült Ifedi első körben való draftolasa 😂 Viszont én néha a meccseket nézve azt érzem, hogy Wilson akkor él igazán, ha menekül ( bármilyen furcsán is hangzik) :D

RvBalazs
RvBalazs
Reply to  molad1313
4 years ago

erről amúgy írtak a srácok egy cikket, hogy Wilsonnak akkor volt a legtöbb sack-je, amikor a legjobb volt a fal előtte, mert annyira bízott bennük, hogy már túl sokáig tartotta a labdát a necces helyzetekben.

Fetyke
Fetyke
Reply to  RvBalazs
4 years ago

Így már jobban értem, hogy miért nem építünk falat Cousins elé. 😂

Fetyke
Fetyke
Reply to  RvBalazs
4 years ago

Nem kell tippeket adni a halászsasoknak! Még az hiányozna, hogy OL-t építsenek megint Wilson elé… :DDD

molad1313
molad1313
Reply to  katonadani
4 years ago

A defense szerintem ahhoz képest hogy jelenleg milyen nevekbol áll, jól teljesít, pláne hogy az offense miatt szerencsétlenek folyamatosan a palyan vannak.. Leginkább a first downok számát kéne növelni ( ezért jött szerintem olsen és draftoltak te t).. Emellett folyamat play offban vagyunk és már több mint 100 győzelme van a Seahawks élén ( a folyamatosan agyonsz.pkodott klingsburynek összesen van öt ) :D Nem igazán értem min múlik, amikor valakit felkapnak ok nélkül de most nem is ez a lényeg. A ninerst is 19 ben egyszer vertük, utána meg kb 2 mm en múlt a győzelem, szóval Shanahan se törölte fel velünk a padlót, pedig jó pár csapattal megtette.. Szóval persze lehet Carrollt kritizálni, nyilván hibái is vannak, de szerintem az Nfl egyik legjobb edzője továbbra is.

katonadani
Reply to  molad1313
4 years ago

a defense egyébként átlagos számú drive-ot, átlag alatti drive-onkénti playt és átlag alatti drive-onkénti percet tölt a pályán.

molad1313
molad1313
Reply to  katonadani
4 years ago

Pontos statokat nem tudok.. Viszont nézem az összes Hawks meccset, amit csak tudok és nekem úgy tűnik.. Folyamatosan leparancsoljak a támadókat a pályáról, ha a stat pedig ennek ellenére mutatja h a def keveset van a pályán, akkor az a defense dicsérete hogy egyből megoldjak a feladatot.

katonadani
Reply to  molad1313
4 years ago

az utóbbi két stat lehet nagyobb részt a defense érdeme, de az első semmiképp, nem befolyásolják, hogy hány drive-ot vannak a pályán. Illetve befolyásolják, de ellentétes előjellel, tehát ha gyorsan leparancsolják az ellenfelet, akkor többet vannak pályán, ha lassabban, akkor kevesebbet.
Tehát az adatokból kiderül, hogy nincs arról szó, hogy az offense miatt a defense olyan rengeteget lenne a pályán. Mivel sokat fut az offense, így pörög az óra, tehát több játékperc telik el a védelem két színrelépése között, így kevesebb drive marad a defense-re. Az lehet, hogy valamennyivel hamarabb jönnek fel a pályára valós időt tekintve, de összességében nincsenek többet fenn a pályán, mint más átlagvédelmek.

Fetyke
Fetyke
Reply to  katonadani
4 years ago

“Shanahant top3 támadóstratégának gondolom a ligában…”

Ha jól emlékszem, akkor ő sem passzoltatja agyon Jymmit. :D És a 49ers-t sem a támadósor juttatta el az SB-ig…

molad1313
molad1313
Reply to  Fetyke
4 years ago

Erről van szó 😀 Amint kiismerik a futasaikat, és jimmyn múlik a pontszerzés, végük van :D ezt jól mutatta a super bowl vége! A vedelmuktol pedig én visszaesést várok, mivel az nflben nincsen stagnalas, ennél jobbak meg csak nem lesznek 😅

Raist
Raist
Reply to  molad1313
4 years ago

Egy meccsre húzod fel az állításodat (sőt, inkább fél negyedre, mert 3,5 negyedig működött az SB-n is a dolog), az igen! Akkor nézd már kérlek vissza pld. a Saints elleni meccset és hogy mennyire “vége volt” a csapatnak, ha Jimmy-n múlott.

Abban a fél negyedben pont hogy nem Jimmy-n ment el a meccs és azon hogy a végén passzolni kellett, hanem hogy Shanahan és a védelem engedte odáig jutni a szitut, hogy nem volt más választás. Ott már tudni lehetett hogy passzok jönnek, úgy nyilván könnyebb megállítani azt. Ha előtte Shanahan (még 20-11-es vezetésnél, amikor nálunk a labda) elkezd passzoltatni jó eséllyel nem ez lesz a vége. Akkor sejtették hogy futás jön (és tényleg időt égettünk csak), na akkor kellett volna párat passzolni és first downokat szerezni. Shanahan azt hitte meg lehet állítani Mahomest egy egész meccsen és túl konzervatívra váltott (nem megnyerni akarta a meccset, hanem nem akarta elveszíteni). Még lehet működött is volna, ha a védelmi hívás is nem megy félre (az a bizonyos 3&15 nem jön össze). Lehet csak annyi hiányzott hogy ott legyen mondjuk inkább egy 4&4 körüli. Fene sem tudja és már nem is lényeg. Sok apró hiba vezetett el oda a meccs végén hogy a Kansas nyert, de az biztos hogy legkevésbé az volt a gond, hogy a végén amikor már futni kellett az eredmény után a jegeltetett Jimmy nem oldotta meg. De azért a szezon során JG sok nagy meccset lehozott, amikor arra volt szükség. Ettől még nem több egy közepes irányítónál, de bármibe fogadok hogy idén is fog (nem is egy) meccset nyerni a csapatnak.

realface
realface
Reply to  Raist
4 years ago

Egyetértek!

Fetyke
Fetyke
Reply to  Raist
4 years ago

Azért tegyünk tisztába dolgokat.
Az SB-n a védelem működött 3,5 negyeden keresztül. A támadósor inkább csak döcögött. Ráadásul pont Shanahan hívásai miatt döcögött. Mert működhetett volna amúgy a 49ers offense, ha kicsit tökösebb az ezért a csapatrészért felelős személy.
És nem egy meccsről van szó, mert ha csak a támadósoron múlott volna, akkor már a Vikings ellen elvéreztetek volna a rájátszásban, de a védelem egyszerűen legázolta Cousinsékat. Nem az volt egyébként az első ilyen mérkőzés a tavalyi szezonban.
Ellenben olvass vissza, hetekig Kyle “gyáva” hívásaival volt tele a sajtó az SB után. A közvélemény és a szakma döntő része is nagy részben ennek tulajdonítja a döntő elvesztését. Ezek után azt mondani, hogy Shanahan felfogása és hozzáállása működőképesebb mint Carollé számomra kicsit vicces.

Raist
Raist
Reply to  Fetyke
4 years ago

“És nem egy meccsről van szó, mert ha csak a támadósoron múlott volna,
akkor már a Vikings ellen elvéreztetek volna a rájátszásban, de a
védelem egyszerűen legázolta Cousinsékat.”

Nincs több kérdésem (de legalább jót nevettem :D ) és ezek után értelmes beszélgetést sem sok értelme lenne megpróbálni kezdeni :D :D :D Ha, volna, talán, lehet, akár még meg is történt volna, elképzelhető. Tiszta és egyértelmű indokok és állítások. :D

Akkor én meg azt mondom hogy ha xar lett VOLNA a védelem, akkor JG 10 TD passzt oszt ki és futott VOLNA még mellé 10 TD-t. :D Pont olyan precíz és megalapozott állítás mint a Tiéd. :D

Fetyke
Fetyke
Reply to  Raist
4 years ago

Eddig sem kezdeményeztél értelmes beszélgetést. Ne aggódj én is jól szórakoztam rajtad a nap folyamán. :D
“Ha előtte Shanahan…elkezd passzoltatni jó eséllyel nem ez lesz a vége. …na akkor kellett volna párat passzolni… Még lehet működött is volna, ha a védelmi hívás is nem megy félre.”
Hogy egy klasszikust idézzek:
“Ha, volna, talán, lehet, akár még meg is történt volna, elképzelhető. Tiszta és egyértelmű indokok és állítások. :D” Még ki is egészíteném őket: Meg ha nincs ellenfél a pályán, és a vesztes is kap Lombardit, és a töketlen ökröknek is osztanak lapot, akkor, de csak is akkor talán, stb…
Ha hülyeségeket írsz, akkor mégis milyen választ várnál? :D Értelmeset? :DDD

Raist
Raist
Reply to  Fetyke
4 years ago

Csak éppen Shanahan-nek nem Cook a futója vagy nem Wilson az irányítója. Amíg Ryan volt az irányítója és egy Julio Jones volt az egyik elkapó, akkor azért elég jól nézett ki az irányítása alatt a passzjáték is. És pont ez a lényeg, hogy most sokkal gyengébb alapanyagból csinált elég jó kis támadógépezetet (közepes elkapókkal, közepes irányítóval, közepes futókkal és jóóó, egy TOP TE-vel), éppen ezért lehet Ő top 3 támadó stratéga. Én ebbe nem nagyon tudok belekötni, szerintem is TOP 3-as ebben. De hogy igazi nyomás alatt még van hova fejlődnie az biztos :D.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Raist
4 years ago

Ne haragudj, de ezek olcsó kifogások! Nem első éves edzőről van szó, akinek hozott anyagból kellett tavaly dolgozni. A keret kialakítása ugyanúgy dolga egy főedzőnek, mint a játékrendszer kitalálása. Ha nem elég jó az elkapó vagy a futó, akkor miért nem szerzett jobbakat? Ráadásul Garopplót pedig már Kyle szerezte a csapatnak. És én Jimmyt nem is sajnálnám le annyira, mint sokan, bőven lehetne rá jobban építeni szerintem.
Caroll meg top 3 védőguru. A maga szakterületén van olyan jó, mint Shanahan. Sőt…

Sestertius
Sestertius
Reply to  Fetyke
3 years ago

De azért Garoppolo meg Wilson nem ugyan az a kategória :)
Ha én lennék az OC és JG-nek kéne hívnom, inkább futnék :D

Fetyke
Fetyke
Reply to  katonadani
4 years ago

“A futójáték erőltetése láthatóan gyengíti az offense hatékonyságát.”
Amikor meg behívta a passzjátékot az 1 yardosról, akkor meg az volt a baj. :) Pete ott megtanulta, hogy lassan járj, tovább érsz. :DDD

katonadani
Reply to  Fetyke
4 years ago

én akkor is támogattam és azóta is sokszor elmondtam már, hogy az ott jó döntés volt

Fetyke
Fetyke
Reply to  katonadani
4 years ago

Igazából szeretnék veled egyszer egy NFL meccset megnézni úgy, hogy te előre bemondod, hogy milyen támadójátékot hívnál. :)
Kíváncsi vagyok, hogy hány százalékban passzolnál? :DDD

katonadani
Reply to  Fetyke
4 years ago

ha csak az a kérdés, hogy passz vagy futás, akkor szerintem elég hatékony tudnék lenni, főleg ha az után mondhatnám be, hogy látom a védők felállását (box count). Nyilván ennél sokkal bonyolultabb dolog a playcalling :D

Fetyke
Fetyke
Reply to  molad1313
4 years ago

Én a te oldaladon állok! Tavaly is milyen jó meccset vívtunk egymással. :D Pedig a két lesajnált oldschool edző vezette a csapatokat…

bjeela
bjeela
Reply to  Fetyke
4 years ago

Ne lódíccsá má, Fetyke! Teja lila vikingeket kedveled, fene az ízlésedet, a kolléga meg ugye azokat kevésbé.

molad1313
molad1313
Reply to  bjeela
4 years ago

Gurulosban Újpest drukker vagyok, szóval a 2 lila nfl csapatra nem igazán bírok haragudni :D

bjeela
bjeela
Reply to  molad1313
4 years ago

Neked könnyű, de Fetyke fradista. :DDDD Fogalmam sincs, hogy csinálja…

molad1313
molad1313
Reply to  bjeela
4 years ago

Fradista és vikes szurkoló? Ez kemény 😀

bjeela
bjeela
Reply to  molad1313
3 years ago

Ugyan, dehogy, mindössze egy cseppet skizoid, de egészen tűrhetően viseli, csak néha vannak kisebb mellékhatásai… :DDDDD

Fetyke
Fetyke
Reply to  bjeela
3 years ago

Szedek rá gyógyszert! :)

bjeela
bjeela
Reply to  Fetyke
3 years ago

Na, ez az, ami nagyon látszik! :D

realface
realface
4 years ago

Szerintem teljesen korrektül lett összerakva ez a Dream Team, vezetőstől, mindenestől…. Grat!

36
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x