Connect with us

Érdekességek

Hiába fut sokat Lamar Jackson, nem kell őt félteni a sérülésektől

Lamar Jackson tavaly 1 206 yardot futott az alapszakaszban mindössze 15 meccsen, összesen 176-szor próbálkozott futással. Emiatt gyakran előjött vele kapcsolatban (sokszor kifejezetten rosszindulatúan), hogy amennyiben így folytatja, előbb-utóbb a kórházban találja magát – erre azért ne vegyünk mérget.

Egy Reddit felhasználó (Individual_Season) megvizsgálta a kérdést és arra az eredményre jutott, hogy LJ a 176 futásából 73-szor megúszta az ütést, vagyis megiramodásai 41 százalékában nem bántották a védők. Ha ehhez hozzávesszük a passzjátékok során benyelt ütéseket (a sackek nélkül), akkor összesen 124-szer ütötték meg tavaly (és 23-szor sackelték) az alapszakaszban.

Ez nem kiemelkedően magas szám, Cam Newtont például a sackek mellett átlagosan 162-szer ütötték meg 2011 és 2016 között, de például tavaly Matt Ryan is 100 ütést nyelt be, Russell Wilson pedig 2015 és 2017 között 115 hitet átlagolt, mellé pedig átlagosan 43-szor sackelték.

Ehhez jön még hozzá, hogy LJ átlagosan 4,9 yardot halad az első kontakt előtt, ami toronymagasan a legmagasabb a ligában, tavaly 867 yardot szerzett a kontakt előtt. Ez pedig többnyire azt jelenti, hogy ha meg is ütötte valaki futás közben, az nem egy 120-140 kilós védőfalember, hanem egy vele nagyjából azonos tömegű linebacker vagy DB volt – utóbbiak is tudnak nagyot ütni, de azért mégsem ugyanaz, főleg hogy sebessége miatt még csak a legjobb szöget sem tudják általában megtalálni ellene.

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!