Connect with us

Hír

Nem szabja meg központilag az NFL, hány néző lehet a stadionokban

A jelenlegi álláspontok szerint nem marad el a 2020-as NFL-szezon, és igazából csak az a kérdés, hogy lesznek-e nézők a stadionokban vagy nem. Ez utóbbi természetesen nem egy elhanyagolható tényező, ugyanis még a legoptimálisabb becslések szerint is legalább 3 milliárd dolláros bevételkiesést jelentenének az üres stadionok. A liga ugyanakkor nem akar központi szerepet játszani a kérdésben, nem lesz egységes létszámlimit.

Az NFL mindig is az egyenlőségre törekedett, és mivel a különböző államokban más koronavírus-szabályozás van érvényben, így elképzelhető volt, hogy központi ítélet fog születni – ha pár államban tilos kinyitni a stadionokat, akkor egységesen senki sem nyithatja ki a stadionját. A The Athletic információ szerint erre nem kerül majd sor, az NFL szabad kezet ad a csapatoknak, mindenki azt csinál, amit akar – természetesen ez elsősorban az állami, megyei korlátozásoktól, szabályozásoktól függ majd.

Hogy ez mennyire lenne fair, azon lehet vitatkozni – közönség előtt játszó hazai csapatok egyértelműen előnyben lesznek azokkal szemben, amelyek üres lelátók előtt rendezik meg a meccseiket.

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ducksfan
ducksfan
2020-06-24 08:34

Szerintem nem kell vitatkozni azon, hogy fair vagy sem, mert nem az: pl. a Chiefs játszhatna hazai pályán, a Broncos nem (vagy fordítva), a Cowboys igen, a Seahawks nem (vagy fordítva).

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x