Connect with us

Érdekességek

Steve Smith 2008-as szezonja az egyik legbrutálisabb, amire egy elkapó képes lehet

A 2008-as szezon parádésan sikerült a Panthers számára, hisz franchise irányító nélkül sikerült 12-4-es alapszakaszt produkálva megnyerni a csoportot. A csapat védelme és a futójáték félelmetes volt, a legnagyobbat azonban vitán felül az elkapó Steve Smith játszotta.

A csapat sztárfutója DeAngelo Williams volt, aki 1515 yarddal fejezte be az alapszakaszt. Mellette ott volt az első körös újonc Jonathan Stewart, aki 836 yardot pakolt be a közösbe, kettőjüknek köszönhetően pedig nem is nagyon volt szükség passzjátékra. Olyannyira nem, hogy a Panthers passzolta meccsenként a második legkevesebbet, átlagosan csak 26,4 passzt eresztett el Jake Delhomme.

Ennek ellenére Steve Smith 1421 yarddal fejezte be az alapszakaszt, ami a harmadik legtöbb volt 2008-ban. Mindezt úgy, hogy csak 14 meccsen játszott és mindössze 78 elkapást jegyzett – mérkőzésenként tehát 101,5 yardot termelt. A két előtte végző elkapó, Larry Fitzgerald (1431 yard) és Andre Johnson (1575 yard) 96 és 115 labdát kapott el – előbbi 89 yardot, utóbbi 98 yardot átlagolt, de mindezt úgy, hogy a Cardinals passzolt a 2. legtöbbször a ligában, a Texans pedig a 7. volt a listán.

Steve Smith megmutatta, hogyan kell a maximumnál is többet kihozni a szinte semmiből.

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások