Connect with us

Hír

A veszélyeztetett játékosok azt akarják, hogy kiülhessék az idei szezont és így is kapjanak fizetést

Az NFL és az NFLPA tovább tárgyal a munkába való visszatérésről és annak körülményeiről – tegnap és tegnapelőtt is voltak egyeztetések, illetve ma is lesznek, habár egyelőre nem látni a végét a dolgoknak, pedig rohamosan közeledik az edzőtábor tervezett kezdődátuma. A játékosok szakszervezete most többek közt azt próbálja elérni, hogy a veszélyeztetett focisták dönthessenek úgy, hogy kiülik a szezont, mégis kapjanak fizetést. A szakszervezet javaslata így néz ki nagyjából az ESPN információi alapján:

Kép: TheRinger

  • A veszélyeztetett játékosok ha úgy döntenek, hogy kiülik a szezont, akkor az alapfizetésüket megkapják (de bónuszokat és hasonlókat nem).
  • A veszélyeztetett családdal rendelkező játékosok ha úgy döntenek, hogy kiülik a szezont, akkor ugyan fizetést nem kapnak, de elismerik teljesítettnek az idényüket (így egy évvel közelebb kerülnek a szabadügynökké váláshoz).
  • Munkára jelentkezés után is “ki lehessen lépni”, bár ennek a záradéknak a részletei nem ismertek.
  • Minden edzőtáborban megjelenő játékos 250 ezer dollárnyi plusz juttatást kapna, amennyiben mindent leállítanak a koronavírus miatt. Ez 500 ezerre nőne, ha már a szezon kezdete után kellene leállítani mindent és félbeszakítani az idényt.

A “veszélyeztetett” definíciója egyelőre nem ismert és az erre való jelentkezés menetét sem véglegesítették még, illetve nyilván az is nagy kérdés, mi erre az NFL-nek a válasza, pontosan miben tudnak megegyezni a felek. Ezen kívül is sok megbeszélnivaló van még egyébként, a fő cél persze mindkét félnek az, hogy legyen edzőtábor és legyen szezon, a TV-ben lehessen nézni minden egyes találkozót.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!