Connect with us

Érdekességek

AJ Green kapcsolt és aláírta a franchise taget

Lejárt a határidő, most már nem lehet hosszú távú szerződést kötni a franchise tagelt játékosokkal. A legtöbb esetben nincs is már miről beszélni, mivel Yannick Ngakoue és AJ Greenen kívül mindenki aláírta a taget, így ott lesznek az edzőtáborban, és hacsak nem történik valami váratlan, végig is játsszák a szezont. Most utóbbi is beállt a sorba, és a saját szempontjából nagyon jól tette, hogy aláírta a taget.

A korábbi 1/4-es, de lassan már 32 éves elkapónak az utóbbi években nem volt szerencséje a sérülésekkel. 2011 és 2015 között mindössze négy mérkőzést hagyott ki, szezononként 1 234 yardot és kilenc TD-t átlagolt. 2016 és 2020 között viszont csak 35 meccsen játszott a lehetséges 64-ből, és csak egyszer tudott végigjátszani egy teljes alapszakaszt.

Ennek fényében rá nézve hízelgő a franchise tag, amivel 18,1 millió dollárt kereshet idén – nála csak Michael Thomas, Amari Cooper és Julio Jones keres többet éves átlagban. Green ezzel szemben jelenleg 8-10 milliónál nem ér többet és nem is kapna többet a piacon.

Ha nem írta volna alá a taget, akkor súlyos milliókat kockáztat, ugyanis volt realitása annak, hogy a Bengals egyszerűen meggondolja magát. Erre láttunk is már példát: 2016-ban a Panthers Josh Norman (CB), míg az Eagles 2002-ben Jeremiah Trotter (LB), 2005-ben pedig Corey Simon (DT) tagét vonta vissza.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!