Connect with us

Érdekességek

Az eddigi példák alapján Prescott és a Cowboys sem járt jól a franchise taggel

Dak Prescott nem tudott megegyezni a Cowboysszal, így franchise taggel játssza végig az idei szezont. Nagyon ritkán fordul elő ilyen egy irányítóval, az NFL Research adatai alapján pedig túl sok jóra nem számíthat sem a QB, sem a csapat:

Eddig mindössze két irányító játszott franchise taggel, Drew Brees és Kirk Cousins. A taget megelőző szezonjuk nemcsak egyénileg volt jó, de csapatszinten is, hisz mindketten rájátszásba jutottak. A tagelt időszakból viszont sok haszon nem lett.

Brees egyszer kapott taget, miután 2004-ben 12-4-es mérleget ért el a Chargersszel. A következő szezon viszont nem sikerült: némileg romlott a passzpontossága és a passer ratingje, kétszer annyi INT-et dobott, a csapat pedig 7-9-es mérleggel lecsúszott a rájátszásról. Ezt követően nem is tartott rá igényt a Chargers, Brees pedig New Orleansban lett Super Bowl-győztes legenda.

Cousinst 2016-ban és 2017-ben is tagelte a Redskins. Ebben a két szezonban folyamatosan romlott a pontossága és a passer ratingje, több INT-et és kevesebb TD-t passzolt, mint 2015-ben. A csapat sem teljesített jobban – bár csak fél és két győzelemmel gyűjtött kevesebbet, de rájátszásba nem sikerült jutni. Breeshez hasonlóan ő sem maradt az őt draftoló franchise-nál, jelenleg a Vikingsban küzd a bajnoki címért, míg a Redskins azóta csak szenved.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!