Connect with us

Hír

Az NFL megegyezett a szakszervezettel, indulhat a szezon!

Mindenben megegyezett egymással az NFL és a játékosok szakszervezete (NFLPA), így valamennyi akadály elhárult a 2020-as szezon megrendezésével kapcsolatban (legalábbis ami a játékosok és a liga közti dolgokat illeti). A hírt az NFLPA és a liga is megerősítette, Roger Goodell pedig bejelentette, hogy teljes szezonnal kell számolni.

A részleteket az ESPN és az NFL Media insidereinek információi alapján közöljük:

A megállapodás értelmében a megbeszéltek szerint kezdődik el az edzőtábor. A Covid-19 tesztek azonnal elkezdődnek (az újoncok már részt is vettek az első teszten), a játékosoknak két negatív teszt után indulhat a tábor. Az első két hétben napi szinten lesz tesztelés, és ha a fertőzöttségi arány 5 százalék alatt marad, akkor a továbbiakban kétnaponta fogják vizsgálni a játékosokat.

Az edzőtábor 20 napos felvezető időszakkal indul, majd ezt követi legfeljebb 14 edzés felszerelésben, utána kezdődhet majd el a szezon, ezek alapján az előre tervezett menetrendnek megfelelően. Az NFL és az NFLPA oldaláról tehát minden adott ahhoz, hogy elinduljon az edzőtábor és a szezon is, ebbe már csak külső tényezők szólhatnak bele.

A keretek méretéről az alábbiak szerint sikerült megegyezni: a rostereket augusztus 16-ig kell 80 főre csökkenteni, addig maradhat a 90 is akár, azonban a csapatok létesítményeiben nem lehetnek egyszerre 80-nál többen.

A liga és az NFLPA megegyezett abban is, hogy bármi is történjen (tehát például félbemarad a szezon), senki nem veszít el semmilyen garantált tartalmat, legfeljebb később kapja meg. A megállapodás értelmében, ha valakinek például 16 millió dolláros garantált alapfizetése van 2020-ra, de a szezont nyolc mérkőzés után lefújják, akkor idén csak 8 millió dollárt vihet haza. A maradék nyolc milliót 2023 végéig kapja meg.

Az NFL és a játékosok szakszervezete megállapodott a szezon kiülésével (opt out) kapcsolatban is: a játékosok a megegyezés hivatalos aláírásától számított egy héten belül (várhatóan augusztus 3) dönthetnek az opt out mellett, amelyet később nem lehet megváltoztatni, viszont mindenki kap némi illetményt. Azok a játékosok, akik orvosi indokkal hagyják ki a szezont 350 ezer dollárt kapnak az NFL-től, azon játékosok, akik orvosi indok nélkül opt outolnak, 150 ezer dollárt kapnak, ugyanakkor a kiülő játékosok szezonját nem fogadja el a liga teljesítettként, tehát a szerződésük tolódik egy évvel.

A felek továbbá megegyeztek a fizetési sapkával kapcsolatban is, erről ITT írtunk.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!