Connect with us

Hír

Megvan az első fecske, a Chiefs kezdő guardja kiüli a szezont!

Az NFL és a játékosok szakszervezete tegnap mindenben megegyezett egymással, ebben pedig az állt, hogy a játékosok az aláírástól számított egy héten belül, tehát várhatóan augusztus 3-ig dönthetnek úgy, hogy kiülik a szezont (opt out). Ennek értelmében a veszélyeztetett játékosok 350 ezer dollárt, az orvosi indok nélküli opt outolók pedig 150 ezer dollárt kapnak az évre, a szerződésük pedig tolódik egy évvel.

Várni lehetett, hogy lesznek, akik így döntenek majd, az első fecske pedig nagyon hamar meg is érkezett: a Chiefs kezdő guardja, az orvosi egyetemen végzett Laurent Duvernay-Tardif döntött úgy, hogy nem játszik idén. Így a 2,75 millió dolláros fizetése helyett 150 ezer dollárt fog kapni ebben az évben, a szerződése pedig egy évvel eltolódik.

Nem meglepő, hogy pont ő mond először nemet a szezonra, hiszen Montreálban dolgozik egy egészségügyi intézményben, így elsőkézből tapasztalta a pandémia komolyságát.

“Az, hogy a frontvonalban voltam a holtszezonban, egy másik perspektívát adott számomra a pandémiát illetően, hiszen láttam, mit okoz ez az egyéneknek és az egészségügyi rendszernek. Nem engedhetem meg magamnak, hogy potenciálisan átadjam a vírust a közösségünknek csak azért, hogy azt a sportot űzhessem, amit imádok. Ha vállalnom kell a kockázatot, akkor inkább segítek a betegeknek.”

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!