Connect with us

Hír

Az NFL-nek még mindig nincs megfelelő terve a játékosok egészségének megvédésére

Az első fecskéknek, tehát a Chiefs és a Texans újoncainak a mai napon kell először megjelenniük a csapataik létesítményében az edzőtábor megkezdésére és hamarosan követik őket a többi csapatok és a veteránok is. Ennek ellenére még mindig rengeteg nyitott kérdés van, elsősorban a játékosok egészségének védelme körül, így sok neves focista egymás után fejezte ki nemtetszését Twitteren (miután tegnap konferenciahívást tartottak a kérdésben). Köztük volt JJ Watt, Russell Wilson, Drew Brees, Stefon Diggs, Todd Gurley, Myles Garrett, Patrick Mahomes, Jarvis Landry, Byron Jones, Malcom Jenkins és sokan mások.

Az üzenet pedig elég egyértelmű. A játékosok játszani akarnak, azonban az NFL-t hibáztatják, hogy még mindig nincsenek lefektetve az egészségügyi szabályok erre vonatkozólag. Természetesen a játékosok azt szeretnék, ha amennyire lehetséges, biztonságos körülmények közt edzhessenek és léphessenek pályára saját maguk és a családjaik érdekében is. Közös téma volt ezekben a tweetekben, hogy az NFL nem fogadja meg a saját maga által felbérelt szakemberek tanácsait a biztonsági előírások kapcsán és nem prioritása a játékosok védelme – pedig nélkülük nehéz szezont rendezni.

Az NFL alapvetően szerencsés helyzetben volt a pandémia időzítésével – főleg más ligákhoz viszonyítva -, hiszen sok ideje volt felkészülni, ehhez képest látszólag szinte teljesen ignorálta a helyzetet és csak reménykedett, hogy majd javulnak a dolgok, vészterve azonban nem igazán volt a jelek szerint, ami nagy hiba.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!