Connect with us

Minden ami NFL

FK! Franchise draft 2020

Mi lenne akkor, ha fognánk az összes NFL-játékost, mindegyiknek deaktiválnánk a szerződését és rendeznénk egy draftot, ahol minden franchise a nulláról építhetné újjá a csapatát? Ezt a furcsa apokaliptikus világot képzeltük most el és rendeztünk egy franchise draftot, ahol mind a 32 csapat megnyomhatná a reset gombot és újraindíthatná a működését. 

A szabályok

Fogtuk a 32 csapatot és az egyszerűség kedvéért ABC-sorrendbe állítottuk őket, így alakult ki a draftsorrend – minden páros körben fordított sorrendben haladtunk, tehát snake draftot tartottunk. Tíz kört rendeztünk, azaz összesen 320 játékos kelt el a drafton, ők jelentik tehát a franchise-aink alappillérét. A fizetési sapka most nem számít.

Alapvetően öt évre tervezünk, ez az az időtáv, amiben minél sikeresebbnek kell lennie a csapatunknak – természetesen többünknél fontos volt a hosszabb távú építkezés is. Aztán hogy ezeken a kereteken belül ki hogyan képzelte el a csapatépítést, már egyéni preferencia volt.

Hat szerkesztő vett részt a játékban, és mivel a 32 nem osztható hattal, így az utolsó két csapatot 3-3 szerkesztő közösen irányította. Az egymás közti sorrendet random generátorral határoztuk meg, és már indulhatott is a móka.

Itt a cikkben először beszélünk kicsit az alapstratégiánkról, majd linkeljük az egész draftot spreadsheet formában, végül pedig végigmegyünk egyesével a csapatokon, ahol a GM-ek röviden értékelik a gárdájukat. 

Alapstratégiák

Dani

Az alapok elég egyértelműek voltak nálam: támadás! Ha hosszú távú sikerességet akar elérni az ember az NFL-ben, akkor azt a támadósor felépítésével tudja megtenni, a defense sokkal jobban fluktuál, sokkal kiszámíthatatlanabb, sokkal több faktortól függ, például az ellenfelek erősségétől is. Viszont ha van egy jó támadósorod, és ami még ennél is fontosabb, egy jó irányítód, akkor hosszú távon tudod megalapozni a sikerességed. Így egyértelmű volt, hogy irányítóval kezdek, az első 5 pickem pedig az offense-be fog menni, és leginkább 6-7 támadót akarok húzni a 10 kör alatt.

Nyilván itt is prioritás volt az elkapó, a tackle és a tight end, de a fal belsejébe is akartam azért 1-1 játékost vinni. Futókkal viszont nem foglalkoztam, még boardot sem állítottam rájuk, mert majd megoldom őket a draft után. Nyilván ez a stratégia összességében azt eredményezte, hogy a védelmeim nem lettek annyira ütősek, de nem is olyan nagy baj ez, ha nem egy éves csapatépítésben gondolkodunk, hanem 3-5 évesben. A defense-ben a passzvédelemre próbáltam helyezni a hangsúlyt a megmaradt játékosokból, így prioritást élveztek a cornerbackek.

Patrik

Az alapstratégiám minden csapatnál az volt, hogy a prémium posztokra találjam meg az éppen aktuális legjobb elérhető játékost. Irányító nélkül az NFL-ben nem lehetsz sikeres. Így nem volt kérdés, hogy amíg van franchise irányító vagy potenciális franchise irányító, addig őket fogom választani. A nehézséget egyedül az okozta, hogy sok jó veterán irányító játszik most a ligában, akiknek max. 2-3 évük van, őket pedig már nem szívesen választom a saját franchise-om élére, mert hosszú távban gondolkozom.

Az első kör után már nehezebb volt a döntés. Alapvetően az edge rusher, a corner, az offensive tackle és az elkapó olyan poszt, amely prémiumnak számít a szememben. Egyértelműen nem is differenciáltam köztük, hanem az általam legjobb elérhető játékost húztam ezekről a posztokról, gondosan figyelve arra, hogy az adott játékosnak azért még legyen legalább 4-5 év a lábában. Filozófiámat egyszer-egyszer kénytelen voltam megszakítani, például a harmadik körben, amikor eszméletlen WR rush indult, amiből én sem akartam kimaradni. A hetedik kör után aztán újra változtattam és olyan posztokra is húztam, amelyeket nem tartok prémiumnak, de mivel a többiek se, ezért az abszolút kimagasló játékosokból is lehetett választani.

Bálint

Kiinduló koncepcióm az volt, hogy valamennyi csapatomnál lehetőleg az offense kerüljön a korai körökben a középpontba, előtérbe helyezve a passzjátékot és a passzblokkolást. Ez persze nem minden esetben jött össze, ilyenkor olyan védőkre esett a választásom, akik javarészt nagyon fiatalok és már most meghatározó játékkal tudnak dolgozni a posztjakon. Ahogy legtöbbünknél, nálam is fontos volt irányítót húzni az első körben, ha ez nem jött össze, akkor gyakorlatilag bármeddig lehetett várni, mert jobb játékost lehetett húzni az adott helyeken, ráadásul jobb értéken.

Valamennyi csapatomnál hasonló elveket követtem, nem akartam eltérni attól, hogy fiatal és domináns játékosokat választok ki – hiába lett volna jó szórakozás más és más koncepcióval draftolni. Természetesen az elején elgondolt stratégiát többször át kellett gondolni, főleg az elképesztő WR rush miatt, ami nagyban befolyásolta mindenki gondolkodását. Így jöttek olyan pickek, amik talán nem annyira szexik, de mindig törekedtem arra, hogy átlagon felüli minőségű játékossal gazdagodjak – legyen ez támadó vagy védő. Plusz faktorként fontosnak tartottam azt is, hogy a fiatalság mellett olyanokat húzzak ki, akiket kedvelek a pályán, függetlenül attól, hogy melyik csapatban játszanak a való életben.

Höri

Én azt a célt tűztem ki magam elé ebben a projektben, hogy az 5 csapat, amit megkapok, lehetőleg az 5 legesélyesebbé váljon a bajnoki címre. Ebbe a tervbe a kísérletezgetés nem fér bele, úgyhogy gyorsan kialakult egy koncepció, amit minden csapatomnál követtem.

Miután kiderült, hogy 10 játékosunk lesz, az első dolog, amit el kellett dönteni, hogy hová nem akarok hozni embert. Megpróbálhatnék MINDEN egységbe erősíteni, de az zsákutca. Eleve 10 kevesebb mint 22 és nem mindenki ugyanolyan fontos. Mik azok a posztok, ahol jó nekem az átlag alatti kezdő? Azok, ahol a környezet képes a gyengéből közepest, a közepesből jó játékost alkotni. A környezetet az edzői stáb és a csapattársak jelentik. Running back, front seven, támadófal belseje. Ide nem fogok húzni.

A sikerhez sok út vezet, a legrövidebb pedig az elit irányító-játék. Nem gondolkodom túl, mindenhová QB fog jönni első körben. A 28. helyen már csak a 23. irányító elérhető, de nem baj, azt hittem még szűkebb lesz a választék.

Hogyan tovább, elkapók vagy coverage? Offense vagy defense? Maradok támadásban, mert a védelemnél nagyobb a bust esély. A defense legfontosabb tagja minden esetben a koordinátor. Olyat meg itt nem lehet húzni, szóval elnapolom a kérdést. A világ legjobb védelmei esetében is jobban jelen van a formaingadozás évről-évre, sokkal inkább függ a teljesítményük attól, hogy ki az ellenfél heti szinten. Inkább épüljön fel az offense.

Milyen offense? Pass happy, nyilván. Két elkapó már kevés ehhez, hozok hármat a 2-4. körben. Elit irányítómunka mellett az elkapó nehezebben lesz bust, mint a védők.

Az 5. körtől épülhet a secondary, minden csapatomba hozok négy játékost, akik limitálni tudják az ellenfél legjobbjait. Mivel a többiek nem látták jönni, hogy kilopkodom az elkapókat előlük ipari mennyiségben, így az én defensive backjeim aránylag kisebb tehetségmennyiséggel találkoznak majd szembe a pályán a terv szerint. Amúgy meg “a fő védelmi terv”, hogy majd mi több pontot csinálunk.

A DB-k közé elszórva bevettem 2-2 jobb képességű támadófalembert. Nem kell elit egység, elég a közepes. Ha a QB vonzza a nyomást, akkor bárki állhat előtte, édes mindegy. Remélhetőleg az én irányítóim kontrollálják a saját pass rush-ukat. Négyen biztos…

Alatriste (Balázs)

Mivel adott volt, hogy több csapatot is felépíthettünk, így nem kellett egy stratégiára fókuszálni, ami lehetőséget adott arra, hogy több fajta keretet is felépíthessek. A változatosságra helyeztem az elsődleges hangsúlyt. Az alap – mint a legtöbbeknél általában – nálam is a passzjáték felépítése, illetve megakadályozása volt a két csapatrészben. Végül 5 csapat, 5 különböző irány jött össze:

  • Elit passzjáték és mindent az offense-be
  • Top védelem, és kivárásra hagyni az irányítót
  • “Majd jövőre”, egy fiatal csapat, mely az 5 éves ciklus második felében sem lesz egyáltalán koros és főleg akkora érhetnek be a tehetségek
  • Megpróbálkozni a BPA, vagyis a legjobb elérhető játékos politikával, itt kevésbé fantáziadús, de talán lazább elvek mentén építeni egy minőségi csapatot
  • Végül pedig – mivel ez egy játék – egy “libling” csapat, ahova amikor csak lehet, a kedvenc játékosaimból válogatok.

Terveztem egy “öregfiúk” csapatot is, de egyrészt Dani nyíltan lelőtte ezt a taktikát, másrészt én ezt a vonalat a 3. – 4. kör után rúgtam volna csak be. Végül félig-meddig jött össze egy ilyesmi egység.

Józsi

Alapvetően elit offense-eket akartam építeni, hisz a bajnokságokat a támadósorok nyerik, és láttuk már nem egy alkalommal, hogy hiába tehetséges egy csapat, QB nélkül egyszerűen nem lehetett érvényesülni (tisztelet a nagyon ritka kivételeknek). A kiindulási pont tehát az volt, hogy tudok-e olyan irányítót szerezni, aki ha nem is elit, képes lehet egy jó csapattal bajnoki címet szerezni.

Ilyen irányítóból nincs olyan sok, pláne nem akkor, ha a kort is figyelembe vesszem – mivel öt évre tervezek, illetve alapvetően még tovább, így nemcsak a középszer, de a veteránok is kiestek a listámról. Hiába fontos a QB, csak azért, hogy legyen egy akármilyen játékosom a posztra, nem lőttem el rá magas picket, majd jön a piacról egy veterán, vagy a draftról egy újonc.

Végeredményben három csapathoz sikerült franchise irányítót szereznem, ezeknél az offense-re fókuszáltam, illetve az irányító kvalitásaitól függően erősítettem a védelmet. A két QB nélküli csapatomnál ebből adódóan a védelem dominált, bár itt is volt némi csavar a sztoriban. Összesen tehát öt különböző csapatot irányítottam és öt különböző csapatépítési stratégiát alkalmaztam, attól függően, sikerült-e irányítót draftolnom, és ha igen, akkor milyen kvalitásút.

Ami pedig a posztokat illeti: futóból mindössze három volt a listámon, csak olyan játékosok, akik akár elkapónak is elmennének, illetve blokkolásban is hasznosak. TE-ből négy jelöltem volt, ugyanis óriási a szakadék a legfelső- és a második polc között, így vagy prémiumjátékost akartam, vagy semmilyent. A támadófalban elsősorban a tackle volt a prioritás, a védelemben pedig a secondary és a pass rush, mindig BPA-alapon.

A draft

A teljes draftot megtekinthetitek erre a linkre kattintva.

Csapatonként

Arizona Cardinals (Dani)

1 (1) Patrick Mahomes, QB
2 (64) Mitchell Schwartz, OT
3 (65) Marshon Lattimore, CB
4 (128) Michael Gallup, WR
5 (129) Dallas Goedert, TE
6 (192) Jonah Williams, OT
7 (193) Arik Armstead, Edge
8 (256) Antoine Winfield Jr., S
9 (257) Lavonte David, LB
10 (230) Desean Jackson, WR

Mahomes nyilván nem volt kérdés 1/1-re, örültem a sorsolásnak ilyen szempontból. Épp miatta volt kicsit más a taktikám a 2-3. körben, mint a többi csapatomnál, mert úgy gondolom, Mahomes még elit elkapók nélkül is a legjobb teljesítményre képes a ligában, így hát már a 2-3. kör fordulóján hoztam egy fiatal cornerbacket, akit ott már nagy stealnek tartottam. A 4. kör legvégén borzasztóan csalódott lettem, mert Patrik épp előttem vitte ki Henry Ruggst, akiért imádkoztam, hogy még bent legyen, de lecsúsztam róla. Így változtatni kellett a stratégián, ezért jött a legvégén egy öreg, sérülékeny elkapó, aki viszont egészségesen még mindig rendkívül veszélyes – a helyére nyilván hamarosan találni kell majd valakit. A falam két széle mindenesetre megvan, Mahomesszal meg adott egy elit támadósor, így kicsit nagyobb figyelem jutott a defense-re, ahová ugyan minden sorba hoztam értékes játékost, még elférne egy cornerback, de a piacon maradtak még korrekt opciók, akikből lehet válogatni Lattimore túloldalára.

Atlanta Falcons (Patrik)

1 (2) Russell Wilson, QB
2 (63) Tyron Smith, OT
3 (66) Chase Young, Edge
4 (127) Henry Ruggs, WR
5 (130) Darius Leonard, LB
6 (191) Rick Wagner, OT
7 (194) Shaq Mason, iOL
8 (255) Marcus Maye, S
9 (258) Rock Ya-Sin, CB
10 (229) Alvin Kamara, RB

Wilson adta magát, így utána köré próbáltam csapatot építeni. Én mindenképpen úgy vagyok vele, hogy a franchise irányítódat védd meg, még akkor is, ha képes menekülni, így a valósággal ellentétben sokat fektettem a támadófalba. A jobb elkapókról lecsúsztam, de Ruggs tökéletesen illene Wilson mellé, így nem hagyhattam bent.

Baltimore Ravens (Bálint)

1 (3) Deshaun Watson QB
2 (62) Kenny Golladay WR
3 (67) Terron Armstead OT
4 (126) TJ Hockenson TE
5 (131) Minkah Fitzpatrick S
6 (190) David DeCastro iOL
7 (195) Kemoko Turay ED
8 (254) Quinnen Williams iDL
9 (259) Devin White LB
10 (318) Jojuan Williams CB

Rögtön az elején nagyon nehéz helyzetben voltam, mert ott adódott a dilemma hogy Lamar vagy Deshaun, de végül az utóbbi mellett döntöttem, mert benne látok egy olyan robbanást, ami fel fogja forgatni az egész NFL-t. Az elején tehát hoztam egy erős, karizmatikus vezetőt, mellé pedig igyekeztem feltölteni a sort olyan játékosokkal, akik még javarészt a legjobb teljesítményük előtt vannak. Akire ebből a csapatból különösen büszke vagyok, az Minkah, vele sok borsot törtem a többiek orra alá, mert többek célkeresztjében is benne volt.

Buffalo Bills (Höri)

1 (4) Lamar Jackson QB
2 (61) Deebo Samuel WR
3 (68) Keenan Allen WR
4 (125) Darren Waller TE
5 (132) Darius Slay CB
6 (189) Julian Love CB
7 (196) CJ Gardner-Johnson CB
8 (253) Riley Reiff OT
9 (260) Morgan Moses OT
10 (317) Xavier McKinney S

Örültem, hogy a sorsolás top4-es picket adott, mert a 4 top QB-ra pont ez volt a sorrendem, az ötödik nem tudom ki lett volna. Lamar speciális elbánást igényel, szóval elkötelezettnek kell lenni, hogy az erősségeire optimalizáljuk majd az offense-t, de ez minden egészségesen gondolkodó csapatnál így kéne, hogy legyen. A speciális elbánás pedig az ellenfél védelmeire is vonatkozik ellene, bizonyított mismatch-fegyverként szerintem bőven megéri a 4. választást, a többi név pedig aligha vet fel kérdéseket.
*Samuelt a lábtörés előtt húztam. Pech.

Carolina Panthers (Balázs)

1 (5) Aaron Donald iDL
2 (60) Marlon Humphrey CB
3 (69) Jamal Adams S
4 (124) Zack Martin iOL
5 (133) Byron Jones CB
6 (188) Denzel Mims WR
7 (197) Braden Smith OT
8 (252) Dante Fowler Jr. ED
9 (261) Jordan Love QB
10 (316) Philip Rivers QB

Alias: Team Defense

Egy pontra nem szerettem volna kerülni a random által, az pedig az 5. A válasz pofon egyszerű: 4 kiemelkedő irányító van, akiket gondolkodás nélkül húztam volna be (adott sorrend alapján) az első pickkel. Nyilvánvalóan mind a 4 kiment. Mögöttük volt több jelöltem is, elsősorban Stafford és Wentz között vacilláltam, ám végül úgy gondoltam, legyen egy kis meglepetés és elkezdem itt építeni a védelmi csapatot. Egy vagy akár két blokkal később is talán ráért volna a Donald pick, de a döntést nem bántam meg. Aaron után az elv az volt, hogy akkor húzok irányítót, ha már csak aggasztóan kevés játékos lesz bent.

Meglepetésemre a 2. kör vége és a 9. kör között gyakorlatilag nem változott a felállás, így ki tudtam várni. A terv az utolsó két húzással egyértelmű. 2020-ban Rivers kap egy esélyt egy egyébként nem rossz, de nyilván védelem központú csapat élén, hogy aztán ’21-ben jöhessen Jordan. A védelembe adott a liga legjobb játékosa, mögé egy erős secondary volt a cél, így oda jött két kiemelkedő corner és az NFL egyik legdiverzebb játékosa (Adams) a 2.-3.-5. körben. A támadósort mivel főleg a draft második felére hagytam, nem lesz lehengerlő, de a liga legjobb guardját legalább el sikerült hozni, aki mellé még sikerült egy társat is szerezni, így legyen bárki is a running back, ebbe az irányba kell futtatni.

Kedvenc pickek: Adams a 3. körben és Rivers a 10.-ben (látva hol kelt el Brady és Brees, nem gondoltam, hogy a vége előtt 5 pickkel még elérhető lesz)

Chicago Bears (Józsi)

1 (6) Matt Stafford QB
2 (59) Lane Johnson OT
3 (70) Jack Conklin OT
4 (123) Mark Andrews TE
5 (134) Mike Williams WR
6 (187) Brandon Aiyuk WR
7 (198) Rodney Hudson C
8 (251) Matt Judon ED
9 (262) Brian Poole CB
10 (315) Ezekiel Elliott RB

Nem gondoltam, hogy Stafford itt még bent lesz, ezer hála érte Balázsnak, aki Donaldot vitte helyette. A 2-3. körben eredetileg elkapókat szerettem volna hozni, de Höri all-int nyomott rájuk, így mire a második kör végén én következtem, sokkal jobb értékben voltak bent tackle-ök. Ezek után a támadófal építése lett a prioritás, hisz ha az OLine 3-4 másodpercig tisztán tartja a zsebet, akkor annyi idő alatt már a gyengébb kvalitású elkapók is tisztára tudják játszani magukat. Ez a filozófia meg is látszik az egységen, a legjobb támadófal egyértelműen a Bearsé, ráadásul két ilyen tackle és a liga legjobb passzblokkoló centere mellett bármelyik közepes guard csodásnak látszana.

Mivel a jobb elkapók kimentek, ezért a 4. körben a legjobb elérhető TE-t hoztam el, az utolsót a listámról – végtére is a top TE-k WR-nek is elmennek. Mellé jött két gyors mélységi elkapó, hogy maximalizáljam az elit falban és Stafford karerejében lévő lehetőségeket, illetve az utolsó listámon lévő olyan futót is behúztam, aki képes elkapni és blokkolni is. Az egyik, ha nem a legjobb és legkomplexebb offense épült fel Chicagóban. A nyolc támadó mellé pedig hoztam BPA alapon két védőt a két legfontosabb posztra, némi tehetség azért kell ide is, még ha az alapvető stratégia az ellenfél outscore-olása is lesz.

Cincinnati Bengals (Dani)

1 (7) Carson Wentz, QB
2 (58) Tyler Lockert, WR
3 (71) Allen Robinson, WR
4 (122) DJ Humphries, OT
5 (135) Hunter Henry, TE
6 (186) Shaq Barrett, Edge
7 (199) Donte Jackson, CB
8 (250) Cody Ford, OT
9 (263) Ali Marpet, iOL
10 (314) Austin Hooper, TE

Ahogy Höri is írta fentebb, az ötödik legjobb irányítót lehetetlen volt meghatározni ebben a játékban – lehet, hogy hatan hatfélét mondtunk volna. Én behúztam nagy kedvencemet, hogy aztán teletoljam az offense-t még 7 támadóval. Elit 12 personnelt tudok majd futtatni két ilyen tight enddel, az elkapóim is baromi jók, a támadófalba meg hoztam három fiatalt, akik közül ketten azért már bőven bizonyítottak eddig is. A védelemre így kevés figyelem jutott, ott maradtam az edge-CB duónál, mint alapkő – sajnos a jobb CB-ket itt is be kellett áldoznom az offense oltárán.

Cleveland Browns (Patrik)

1 (8) Dak Prescott QB
2 (57) JuJu Smith-Schuster WR
3 (72) Casey Hayward CB
4 (121) Devante Parker WR
5 (136) William Jackson III CB
6 (185) Taylor Moton OT
7 (200) Cameron Jordan ED
8 (249) Budda Baker S
9 (264) Frank Ragnow iOL
10 (313) Jerry Tillery iDL

Prescott csúnyán alulértékelt irányító, igazából nem volt kérdés, hogy őt húzom ezen a ponton. Utána pedig a légteret akartam uralni, úgy jött a WR-CB-WR-CB sorminta, ami elég pofásan is sikerült. A draft végefelé pedig begyűjtöttem pár alulértékelt arcot, akik stabilitást adhatnak a csapatnak.

Dallas Cowboys (Bálint)

1 (9) Kyler Murray QB
2 (56) Amari Cooper WR
3 (73) La’el Collins OT
4 (120) Jaire Alexander CB
5 (137) Dee Ford ED
6 (184) Juan Thornhill S
7 (201) Elgton Jenkins iOL
8 (248) Andre Dillard OT
9 (265) Roquan Smith LB
10 (312) Trayvon Mullen CB

A kedvenc csapatomnál igyekeztem ínyenc pickeket lőni, amit úgy gondolom, hogy sikerült is véghez vinni, bőven jöttek olyan alappillér szerepet betöltő nevek, akik előtt nagyon fényes jövő van. Murray megadta a kellő felütést, Cooper miatt sem panaszkodom, de a későbbiekben a Thornhill-Jenkins-Dillard trió is mosolyt csalt az arcomra. Talán ezzel a csapattal vagyok a leginkább megelégedve, mert ez a tíz játékos illik leginkább ahhoz a filozófiához, amit végig igyekeztem követni.

Denver Broncos (Höri)

1 (10) Matt Ryan QB
2 (55) Courtland Sutton WR
3 (74) DJ Moore WR
4 (119) Calvin Ridley WR
5 (138) Kendall Fuller CB
6 (183) Logan Ryan CB
7 (202) Micah Hyde S
8 (247) Jawaan Taylor OT
9 (266) Ja’Wuan James OT
10 (311) Grant Delpit S

Ryan már 35 éves, de még nem látszik rajta. Ha nála is kitolódik a karrier, akkor a stabil környezetben megszolgálhatja a top10-es bizalmat számos playoff-részvétellel még. Elrontani nem fogja a csapatot és remélhetőleg mindenkit megkapott maga mellé (Shanahanen kívül), hogy megközelítse a karrier-csúcsait.

Detroit Lions (Balázs)

1 (11) Aaron Rodgers QB
2 (54) Terry McLaurin WR
3 (75) Anthony Castonzo OT
4 (118) Brandin Cooks WR
5 (139) Adoree’ Jackson CB
6 (182) Kyle Fuller CB
7 (203) Bryan Bulaga OT
8 (246) Brandon Linder iOL
9 (267) Harold Landry ED
10 (310) Jurrell Casey iDL

Alias: A levegő urai, (hamis öreg fiúk)

Miként az első alkalommal a védelmi csapatom alapköveit tettem le, itt már ideje volt ráfeküdni a passzoló felfogású csapatra. Ryan volt ide kinézve, de meglepett, hogy AR még elérhető és pl hamarabb ment ki Murray vagy a már említett Matt. Cseppet sem bántam, hogy elérhető volt még Rodgers, még ha furcsa is lenne világoskékben nézni… Tudjuk jól, hogy milyen mizéria ment itt a holtszezonban AR és a skill személyzete körül. Két dolgot szerettem volna, 2 kiemelkedő elkapót és legalább 3 tagú, passzblokkolásban kiemelkedő falat. Ha van lehetőség, akkor pedig cornerekkel letenni a védelem alapját. A Castonzo – Bulaga páros nem fiatal, de ez a csapat nem is 2025-re van tervezve, ellenben mindketten top5 passzblokkolók a posztjukon, akárcsak Linder. Az elkapósorban két kezem összetettem, hogy a 2. kör végére még bent volt McLaurin. Párjaként szerettem volna egy inkább possesion receiver alkatú srácot hozni, de 3. körben sokkal jobb érték volt Castonzo, mint a bent lévő WR-ek, a 4. körben viszont már annyira megcsappant a WR szekció, hogy muszály voltam ott BPA alapon választani. Mivel később még kevésbé voltak bent sexy nevek, a 3. számú elkapó helyett próbáltam egy másik hiányosságot orvosolni a back to back corner pickkel.

AR két ilyen remekül szeparálódó, gyors elkapó mellett nem biztos, hogy igényel egy 3. kiemelkedő játékost is, a fal előtte szerencsére adott, ahogy a védelemben is az alapok az ellenfél passzjátékának megállítására lettek kihegyezve. Hamis öreg fiúk csapat lett. Terry vagy a CB duó egyáltalán nem öreg, de Bulaga pl az elejétől fogva ehhez a csapathoz volt kinézve, ahogy Caseyt sem biztos, hogy máshova elvittem volna.

Kedvenc pickek: Nem volt olyan bitan nagy, de Bulaga pl a 7. körben jó érték, már ha egészséges tud maradni. De Fuller is az volt már a 6. körben.

Green Bay Packers (Józsi)

1 (12) Kirk Cousins QB
2 (53) Travis Kelce TE
3 (76) Christian McCaffrey RB
4 (117) Robert Woods WR
5 (140) Marcus Williams S
6 (181) Matt Feiler OT
7 (204) Russell Okung OT
8 (245) Steven Nelson CB
9 (268) Marvin Jones WR
10 (309) Javon Hargrave iDL

Ismételten sikerült egy top QB-t behúzni, ráadásul nagyon vicces, hogy az NFC North három legjobb irányítója rittig más csapatba került. A csapatépítési filozófiám itt is hasonló volt, mint a Bearsnél, bár itt a skillpozició megelőzte a támadófalat.

Mivel a jó elkapók és George Kittle is kiment már, így Kelce mellett tettem le a voksomat a 2. körben, a harmadikban pedig elhoztam az egyetlen olyan futót, aki tényleg megérdemli az elkapópénzt – nemcsak, hogy ő volt a BPA futó a 3. kör elején, de a BPA elkapó is. A támadósorba ezek után még két elkapó, illetve két OT érkezett – az elkapóimmal meg vagyok elégedve, mert bár nem a legszexibb nevek, de kellően diverzek ahhoz, hogy egy elit TE-vel és futóval együtt megállíthatatlanak legyenek. A két tackle már nem ennyire kiváló (én Feilert csak azért is RT-ként fogom használni), de velük már egy közepes fal összehozható.

A védelembe három játékos érkezett, ketten a secondarybe remek coverage skillekkel, illetve egy BPA védőfalember, Javon Hargrave, aki tavaly átlag felettit nyújtott pass rush-ban, és remélhetőleg ezt konzisztensen tudja majd hozni.

Houston Texans (Dani)

1 (13) Baker Mayfield, QB
2 (52) Odell Beckham Jr., WR
3 (77) Taylor Lewan, OT
4 (116) DJ Chark, WR
5 (141) Jedrick Wills, OT
6 (180) Desmond Trufant, CB
7 (205) Marcus Davenport, Edge
8 (244) K’Waun Williams, CB
9 (269) OJ Howard, TE
10 (308) Byron Murphy, CB

Elgondolkodtam a két újonc QB-n, de végül Mayfield mellett tettem le a voksom, aki szerintem vissza tud majd térni a 2018-as teljesítményéhez. Itt nagyon jól látszik az alapstratégiám: az első 5 pickre QB-2WR-2OT legyen meg, innen indulhat egy stabil offense, amihez még egy tight endet is társítottam később – Charkon kívül egyébként mindegyik támadóm első körös prospect volt. Ráadásul itt érvényesült a legjobban a defense alapfelfogásom is, hogy cornerbackekre kell építeni, így három is érkezett.

Indianapolis Colts (Patrik)

1 (14) Sam Darnold QB
2 (51) Khalil Mack ED
3 (78) Bradley Chubb ED
4 (115) Jerry Jeudy WR
5 (142) Will Fuller WR
6 (179) Charvarius Ward CB
7 (206) Graham Glasgow iOL
8 (243) Ty Nsekhe OT
9 (270) Quandre Diggs S
10 (307) Jonathan Allen iDL

A legkevsébé ezzel a csapattal vagyok megelégedve. Eleve Sam Darnold nagyon kockázatos húzás, de ő volt az utolsó olyan irányító, akiről ha nehezen is, de el tudom képzelni még, hogy egyszer franchise QB lesz. Utána gondoltam megadom neki a kellő segítséget, de egyszerűen nem volt szívem reachelni. A két elkapó korrekt a maga helyén, de minden Darnold fejlődésén múlna.

Jacksonville Jaguars (Bálint)

1 (15) Jimmy Garoppolo QB
2 (50) Davante Adams WR
3 (79) Za’Darius Smith ED
4 (114) Mike McGlinchey OT
5 (143) Justin Simmons S
6 (178) Darius Slayton WR
7 (207) Erik McCoy iOL
8 (242) Jaylon Smith LB
9 (271) Ed Oliver iDL
10 (306) Montez Sweat ED

Ha az előző csapattal meg voltam elégedve, akkor erre pedig inkább az ellenkezője mondható el. Valahogy úgy jött ki a lépés, hogy itt mindig vacillálnom kellett, gondolkodni, ki lehet a legjobb elérhető opcióm. Jimmy G sem tetszik így utólag, ami egy QB-t tekintve nagyban meghatározza az összképet. Persze, itt is sikerült ellőni pár jó picket (Adams, McGlinchey, McCoy), de valahogy mégse érzem azt, hogy ez a csapat olyan jó lenne, hogy a top10-be tenném őket.

Kansas City Chiefs (Höri)

1 (16) Joe Burrow QB
2 (49) AJ Brown WR
3 (80) T.Y. Hilton WR
4 (113) CeeDee Lamb WR
5 (144) A.J. Bouye CB
6 (177) Levi Wallace CB
7 (208) Isaiah Simmons S
8 (241) Garrett Bolles OT
9 (272) Josh Jones OT
10 (305) Jalen Thompson S

Ez a legfiatalabb csapatom, három rookie és két másodéves. Majd együtt beérnek a terv szerint, ebben az álomvilágban tán még COVID sem volt, így már együtt edzenek. Burrow 0 snappel közepesen merész húzás 1/16-ra, de olyan erős a háttere, hogy még pár korábban kimenőnél is jobban hiszek benne, hogy hozni fogja magát, főleg, hogy itt lenne kivel együtt játszani.

(T.Y. remélem bizonyítja idén, hogy nem homerségből hoztam.)

Las Vegas Raiders (Balázs)

1 (17) Tua Tagovailoa QB
2 (48) Stefon Diggs WR
3 (81) Demarcus Lawrence ED
4 (112) Jeffrey Okudah CB
5 (145) Tyler Boyd WR
6 (176) Jadeveon Clowney ED
7 (209) Andrew Thomas OT
8 (240) Taylor Rapp S
9 (273) Chris Lindstrom iOL
10 (304) Devin Bush LB

Alias: “zöldfülűek”

Nem volt kifejezett életkor vonal, ami föléssemmiképp se megyek, 1-2 idősödő (de nem idős – ez fontos) játékos belefér, de a 27-28 éves határt azért ha csak nem nagyon jó érték az adott helyen, akkor ne lépjék túl sokan. A cél nem a 2020-as, hanem a későbbi évek voltak, de fontos volt, hogy az 5 éves ciklus végére se legyen veszélyben a csapat, mert már visszavonul a fél keret.
A Raiders a 3. csapatom volt a sorban. A fiatal csapat élé mindenképp egy újonc vagy maximum 3. éves irányítót szerettem volna választani, így elég szűk volt a mezsgye. Mayfield, Darnold és Burrow mind kimentek előttem, de szerencsére Bálint a Jagshez JimmyG-t vitte, így az egyik top opcióm maradt meg ide, Tua. Borasztó sokat várok a sráctól. A cél – mint mondtam – kerülni az idős játékosokat. Emellett picit a támadófal kárára is, de egy versenyképes védelmet és használható célpontokat akartam szerezni.

A rangidősök végül a pass rusherek lettek, de DML 28 évével is még illik az 5 éves tervbe. Végül sikerült 3 újoncot is választani és 3 másodéves játékost, így a pickek több, mint fele maximum 1 éve van a ligában. Vigyázz 2023, a Raiders be fog érni!

Kedvenc pickek: Okudah, Boyd és Thomas. Utóbbi talán a legközelebb a szívemhez, amennyire komoly run volt a tackle-ökért furcsáltam, hogy idáig bentmaradt. Nálam az idei legjobb OT prospect volt, aki idén még ugyan RT lesz, de jövőre vélhetően átmozog majd oda, ahol hosszú évekig kiemelkedő lehet, a vak oldalra.

Los Angeles Chargers (Józsi)

1 (18) Jared Goff QB
2 (47) Fletcher Cox iDL
3 (82) Zach Ertz TE
4 (111) Trey Flowers ED
5 (146) Trent Brown OT
6 (175) James Bradberry CB
7 (210) Jalen Reagor WR
8 (239) Harrison Smith S
9 (274) Andrew Norwell iOL
10 (303) Alexander Johnson LB

Goffot még elég korrekt irányítónak gondolom egy Super Bowlhoz, ugyanakkor annyira azért nem jó, hogy a saját hátán vigye a csapatot. Emiatt felváltva erősítettem a támadósort és a védősort, mindig BPA alapon. Messze ez a csapatom lett a legkiegyensúlyozottabb, vannak sztárok a támadó és védőfalban, a back sevenben, sikerül szerezni egy elit TE-t, egyedül az elkapósor lett a tervezettnél vékonyabb (nem hibáztatok ezért senkit… khm… Höri).

Los Angeles Rams (Dani)

1 (19) Tom Brady, QB
2 (46) Julio Jones, WR
3 (83) Richard Sherman, CB
4 (110) Von Miller, Edge
5 (147) Duane Brown, OT
6 (174) Chris Harris, CB
7 (211) AJ Green, WR
8 (238) Earl Thomas, S
9 (275) Jason Kelce, C
10 (302) Rob Gronkowski, TE

Öregfiúk-válogatott! Nem volt már igazán olyan fiatal irányító, aki tetszene, legyen hát akkor Brady és menjünk rá a következő két évre, de nagyon! Itt nem érdekelt az öt éves periódus, all-int mondtam 2020-ra és 2021-re, ugyanis a legfiatalabb játékosom is 31 éves. A végén pedig mindenképp kellett egy Gronk Brady mellé. Itt az lett a stratégiám Brady kiválasztása után, hogy mindig kivigyem a kora miatt sokat csúszó, de még mindig nagyon magas szinten teljesítő játékosokat, így rövid távon szerintem egyértelműen ez lett a legjobb nevekből álló csapat a draftunkon. Persze 2, maximum 3 év múlva meg mehet minden a kukába és jöhet egy óriási rebuild.

Miami Dolphins (Patrik)

1 (20) Ryan Tannehill QB
2 (45) George Kittle TE
3 (84) Laremy Tunsil OT
4 (109) Yannick Ngakoue ED
5 (148) Chidobe Awuzie CB
6 (173) Deion Jones LB
7 (212) Johnathan Jones CB
8 (237) Adrian Amos S
9 (276) Saquon Barkley RB
10 (301) Shelby Harris iDL

Tannehillben nem igazán hiszek, de abban még kevésbé, hogy franchise irányító nélkül eredményesen neki lehet állni egy franchise építésének. Utána abszolút BPA alapon húztam, de nem jött rosszul, hogy Kittle és Tunsil is a támadósorba jött, így Tannehill önbizalmát is fel lehet turbózni. Leginkább ennél a csapatnál követtem a BPA elvet, nagyon ritkán megszakítva, ha egy fontos posztra volt egy sokat csúszó játékos.

Minnesota Vikings (Bálint)

1 (21) Nick Bosa ED
2 (44) Ryan Ramczyk OT
3 (85) DK Metcalf WR
4 (108) Orlando Brown OT
5 (149) Carlton Davis CB
6 (172) Justin Reid S
7 (213) Fred Warner LB
8 (236) Tyler Higbee TE
9 (277) Anthony Miller WR
10 (300) Ben Roethlisberger QB

Első olyan csapatom, ahol már nem tudtam irányítóval kezdeni, ezért próbáltam nagy hangsúlyt adni más posztoknak – ez sikerült is. Bosát mindenképp szerettem volna valamelyik franchise-omba, ahogy Ramczyket is, mellettük pedig eddig kisebb nevű játékosokkal akartam feltölteni a keretet. Metcalf nagy húzásnak bizonyult, Brownra is büszke vagyok, ahogy a soron következő fiatal védőkre is. Egy dolog nyugtalanító csak, Big Ben jelenléte, akinek a kiválasztása a legvégére maradt, amolyan Zs-tervként, nem is mutat olyan jól. Őt leszámítva nem panaszkodom egy percig se, más kérdés, hogy meddig lesz még aktív az NFL-ben, ami ezt a játékot alapjaiban határozza meg.

New England Patriots (Höri)

1 (22) Drew Brees QB
2 (43) Mike Evans WR
3 (86) Robby Anderson WR
4 (107) Cooper Kupp WR
5 (150) Eddie Jackson S
6 (171) JC Jackson CB
7 (214) Dalton Risner OT
8 (235) Tre Boston S
9 (278) Tytus Howard OT
10 (299) Jaylon Johnson CB

Itt már csak veterán vagy kiszámíthatatlan irányítók maradtak. Vannak kétségeim Brees felől, mint 20 meccses játékos, de majd a backup igazolásnál ügyeskedünk mikor feltöltődik a keret. Próbáltam három olyan elkapót hozni, akik párhuzamba állíthatók az igazán sikeres Saints offense-k szereplőivel big slottól kezdve a deep threatig. Risner és Howard tudom, hogy guardnak indultak, de mindkettő mutatott annyit, hogy lehetőséget kapjanak a szélen, ahol az igazi érték van.

New Orleans Saints (Balázs)

1 (23) Daniel Jones QB
2 (42) Danielle Hunter ED
3 (87) Trent Williams OT
4 (106) Denzel Ward CB
5 (151) Kevin Byard S
6 (170) Sammy Watkins WR
7 (215) Corey Davis WR
8 (234) Darnell Savage S
9 (279) Charles Leno Jr. OT
10 (298) Maxx Crosby ED

Alias: BPA

Itt nem voltak extrém irányelvek. DB/ED/OT/WR jöjjön, amikor épp az van a board tetején. Elsőre természetesen egy irányító kellett. Itt már nem volt bő a választék, így Jones maradt. Ha Cam Newton ekkorra már Patrióta lett volan, őt választom (ha persze még itt elérhető lett volna, amit kétlek). Azt sajnálom, hogy Ward mellé még egy jobb cornert nem sikerült hozni, de Byard a liga egyik legjobb free safetyje és Savage is remek újonc éven van túl. Majd kompenzáljuk velük és a pass rusher egységgel.

Kedvenc pickek: Ward (a CB run főleg ez után indult be, a következő pickig 10 is kiment), így örültem utólag, hogy WR helyett már itt előre tudtam kicsit gondolkozni. Watkins, a 6. körre már kis híján gyakorló csapatos WR-ek maradtak csak, így mindenképp nagy fogás volt ott Sammy, aki a Chiefsben meg tudta mutatni újra, hogy jó játékos.

New York Giants (Józsi)

1 (24) Chris Jones iDL
2 (41) TJ Watt ED
3 (88) Chandler Jones ED
4 (105) DeForest Buckner iDL
5 (152) Dion Dawkins OT
6 (169) Joe Thuney iOL
7 (216) Joel Bitonio iOL
8 (233) Rob Havenstein OT
9 (280) JC Tretter iOL
10 (297) John Johnson S

Az első olyan csapatom, aminek már nem maradt olyan irányító, akire felhúztam volna egy franchise-t. Így inkább arra a tételre fókuszáltam rá, mely szerint a meccseket a falak döntik el,  így lett egy elit védőfalam és egy top támadófalam, illetve még a secondarynek is adtam egy tehetséget. Ez a csapat nem azonnal lesz jó, de egy ilyen támadófal mögött bárki képes lesz futni és egy újonc irányítónak sem kell attól tartania, hogy összetörik, illetve a kevésbé minőségi secondary dolga is egyszerűbb lesz egy elit pass rush-sal megtámogatva. Már csak a franchise-QB-t kell megtalálni.

New York Jets (Dani)

1 (25) Drew Lock, QB
2 (40) Michael Thomas, WR
3 (89) Quenton Nelson, iOL
4 (104) Mecole Hardman, WR
5 (153) Tristan Wirfs, OT
6 (168) CJ Henderson, CB
7 (217) Mekhi Becton, OT
8 (232) Jeff Gladney, CB
9 (281) Jeffery Simmons, iDL
10 (296) Michael Pittman Jr., WR

Ha az előbb öregfiú-válogatott, akkor most siheder-csapat. Két kivételével mindenki első- és másodéves játékos (és Nelson is csak harmadéves), így itt inkább a 3-5. évekre tervezek igazán beérni. Top prospectek hegyén-hátán igazából, még abban kell reménykedni, hogy Lock is berobban. Eredetileg egyébként azt hittem, itt már nem marad olyan QB, akit szívesen elvinnék, így ide gondolkodtam valami más felfogásban, de mivel Lock még bent maradt, így nem indultam el külön utakon.

Philadelphia Eagles (Patrik)

1 (26) Joey Bosa ED
2 (39) Tre’Davious White CB
3 (90) Josh Allen QB
4 (103) Grady Jarrett iDL
5 (154) JJ Watt DL
6 (167) Christian Kirk WR
7 (218) Noah Fant TE
8 (231) Isaiah Wynn OT
9 (282) Connor McGovern iOL
10 (295) Nick Chubb RB

Az egyetlen csapatom, ahol nem irányítóval indítottam, mégpedig azért, mert itt már nem láttam elég lehetőséget senkiben. Legalábbis akkorát nem, hogy egy ilyen korszakos pass rushert feladjak érte. A későbbiekben azon kívül, hogy főleg a védelem fejlesztésébe invesztáltam pickeket, adtam egy esélyt Josh Allennek, ezzel pedig kész a valóságban létező Bills.

Pittsburgh Steelers (Bálint)

1 (27) Ronnie Stanley OT
2 (38) Chris Godwin WR
3 (91) Justin Herbert QB
4 (102) Jake Matthews OT
5 (155) Tremaine Edmunds LB
6 (166) Shaquill Griffin CB
7 (219) Xavier Woods S
8 (230) James Washington WR
9 (283) Taron Johnson CB
10 (294) David Njoku TE

A Vikings után a Steelersnél sem maradt már megfelelő opció QB poszton, de itt olyan irányba mentem, hogy kihúzok egy igazán elit tackle-t meg egy elitté váló elkapót, melléjük pedig jöhet egy fiatal irányító. A terv megvalósult, én jobban hiszek Herbertben, mint az átlagember, ami lehet, hogy baj, de mégsem gondolom melléfogásnak, főleg ilyen tacke-ök és elkapók mellett. Ha pedig a védelemre nézünk, ott ékeskedik Edmunds neve, aki a jövő egyik meghatározó linebackere lesz, a mintapéldája annak, amit a modern futball megkíván. Őt egészíti majd ki három szintén fiatal defensive back, akikről talán nem hallottunk annyit, de ha mélyebbre ássuk magunkat a felvételek terén, akkor megértjük, miért bíznak bennük sokan.

San Francisco 49ers (Höri)

1 (28) Jameis Winston QB
2 (37) DeAndre Hopkins WR
3 (92) Diontae Johnson WR
4 (101) Jarvis Landry WR
5 (156) Jamel Dean CB
6 (165) Kenny Moore CB
7 (220) Quinton Dunbar CB
8 (229) Eric Fisher OT
9 (284) Ali Villanueva OT
10 (293) HaHa Clinton-Dix S

Itt hagytam a legnagyobb esélyt, hogy a szezon menjen a kukába, ezt Jameis egyedül megadja. A még mindig csak 26 éves regnáló passing yard-király megértem, hogy sokaknál leírta magát, de ha választanom kell egy stabil, de sosem elit irányító, meg egy hullámzó között, akkor jöjjön utóbbi, hátha jókor jön év végén a hullámhegy, ismeritek a példákat. Az egyik öreget át kell képeznem RT-nek, utólag is elnézést.

Seattle Seahawks (Balázs)

1 (29) Gardner Minshew QB
2 (36) David Bakhtiari OT
3 (93) Josh Allen ED
4 (100) Adam Thielen WR
5 (157) Patrick Peterson CB
6 (164) Leighton Vander Esch LB
7 (221) Brian O’Neill OT
8 (228) Preston Smith ED
9 (285) Kevin Zeitler iOL
10 (292) Tee Higgins WR

Alias: Dream team

Nem akartam “önző” lenni és már a draft elején ellőni ezt a csapatot, így az utolsó lehetőségre hagytam. 1-1 picktől eltekintve minden ide érkező játékost kifejezetten szeretek. Pár kedves célpontról lemaradtam, de szerencsére volt kikből válogatni. A Minshew bandwagonra elővételes jegyem volt már tavaly ilyenkor, így nem bántam, hogy ő “maradt” nekem így a sor végén. Bakhtiari az egyik kedvenc NFL-játékosom. Gyakorlatilag majd’ minden játékos beleillik a rozsaszín ködbe burkolózó csapatba, egész O’Neill-ig. A 7. kör közepén ugyanis Patrik bő 10 hellyel előttem kivitte Glasgowt, ami az egész draft legfájóbb pillanat volt.

Kedvenc pick: Nyilván 7-8 nevet fel lehetne sorolni, hisz mindenkit szeretek. Talán PP 5. körre való csúszása lepett meg kicsit, illetve Higginsé, hogy majdnem ki is csúszott a draftból.

Tampa Bay Buccaneers (Józsi)

1 (30) Jalen Ramsey CB
2 (35) Marcus Peters CB
3 (94) Derwin James S
4 (99) Anthony Harris S
5 (158) Kenny Clark iDL
6 (163) Eric Kendricks LB
7 (222) Stephon Tuitt iDL
8 (227) Frank Clark ED
9 (286) Brian Burns ED
10 (291) CJ Mosley LB

Nagyon gondolkoztam Cam Newtonon, és ha láttam volna benne öt jó évet, be is húzom, de ahogy bevezetőben is írtam, nem rövid/középtávra terveztem. A Giants esetében a falakra fektettem a hangsúlyt, és elsősorban a védőfalra, a Bucsszal viszont all-int mondtam a védelemre. Magabiztosan állítom, hogy a Tampa védelme lesz a legjobb a ligában, ezzel együtt is jó eséllyel 1/1-es lesz az első szezonban. Ami nem baj, 2-3 év alatt fel lehet építeni a nulláról egy korrekt offense-t, aztán meg lehet próbálni egy Broncos-féle menetelést – néha azért a védelmek nyerik a bajnokságot.

Tennessee Titans (Höri+Balázs+Józsi)

1 (31) Cam Newton QB
2 (34) Tyreek Hill WR
3 (95) Marquise Brown WR
4 (98) Desmond King CB
5 (159) Brandon Scherff OT
6 (162) Xavien Howard CB
7 (223) Tracy Walker S
8 (226) Cory Littleton LB
9 (287) Kristian Fulton CB
10 (290) Ezra Cleveland OT

Höri: Newtonnak még nem volt csapata, amikor megszavaztuk. Az utcáról impresszívebb lett volna első körbe jutni, de így se nézünk ki bután.

Józsi: A közös csapatba már minden további nélkül támogattam Newtont, pláne, hogy négy picken belül kétszer is jöttünk, így lehetőség volt egy elit fegyvert választani hozzá. Ezután többnyire arról szólt a program, hogy az irányítónak minél jobb fegyverei és támadófala legyen, illetve a back seven kapott komolyabb erősítést.

Balázs: Team Rock&Roll névre keresztelt egyveleg látható fent. Nagyon tetszett a Newton ötlet (aki ekkor még FA volt). Cam után már adta magát a speedster WR sor. A CB-k természetesen itt is fontosak voltak, de annak pl nem örültem, hogy Scherfföt elvett(ük) a saját dream team csapatomtól.

Washington Redskins (Dani+Patrik+Bálint)

1 (32) Stephon Gilmore, CB
2 (33) Myles Garrett, Edge
3 (96) Taylor Decker, OT
4 (97) Tyrann Mathieu, S
5 (160) Bobby Wagner, LB
6 (161) Justin Jefferson, WR
7 (224) Evan Engram, TE
8 (225) Greedy Williams, CB
9 (288) Preston Williams, WR
10 (289) Dwayne Haskins, QB

Dani: Nehéz volt ezt a csapatot összerakni, mert nem maradt olyan irányító, akit szívesen elvittünk volna, és mivel nagy különbség nem volt a “maradék” közt, így a végére hagytuk a döntést. Így pedig az lett a filozófia, hogy próbáljuk a lehető legjobb játékosokat kivinni, akik igazán meghatározók lehetnek – persze figyelve a pozíciós értékekre, habár ha épp szembejött egy elit játékos értéktelenebb poszton, de jóval magyobb tehetséggel, mint egy értékes poszton játszó valaki, akkor azt is kivittük magunknak.

Bálint: Az elején rámentünk az olyan nagy nevekre, akikkel ellensúlyozni lehet, hogy nem jött irányító, a végén pedig töltöttük a sorokat olyan csiszolatlan gyémántokkal, akikre öt év múlva úgy tekintünk majd, hogy hatalmas boomok lettek. Amit pedig egyértelműen ki lehet venni a nevekből: a passzjáték a fontos, a többivel törődjenek mások, mi a levegőben akarunk nyerni – a labda mindkét oldalán.

(A draft alapötletét az ESPN négykörös, hasonló játéka adta.)

4 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
RA7
RA7
2020-07-09 14:15

Az elején írtatok hogy sok függ egy adott OC vagy DC-tól én az adott csapat edzőire szabtam volna az egészet. :)
Pl 9ersnél Edge és az Oline lett volna a prioritás. :) de érdekes játék volt srácok 😊

Dawg
Dawg
Reply to  RA7
2020-07-10 10:04

Itt az volt a protokoll, hogy nincs senkinek edzője, mindenki a nulláról indul. A mestereket majd akkor nevezik ki, ha kész a keret,

Fetyke
Fetyke
2020-07-09 17:18

Höri rendesen megszívatta Lamart! 😊 Reiffet draftolni neki vakoldali tacklenek. :DDD

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x