Connect with us

Minden ami NFL

Az Évtized Játékai – Lions

A nyárra egy újfajta játékot találtunk ki, ami valószínűleg a szezonkezdetig ki fog tartani reményeink szerint. Ennek a játéknak pedig az lesz a lényege, hogy megpróbáljuk minden csapatnál megtalálni az elmúlt évtized legjobb játékát.

A játék úgy fog kinézni, hogy az elmúlt évtizedből minden csapathoz kerestem 7  playt. Ezeket a playeket az alapján választottam ki, hogy mennyire voltak emlékezetesek, mennyire befolyásolták egy adott csapat szezonját, és mennyire történtek fontos pillanatokban. Értelemszerűen a playoff meccseken történt playek valamilyen szinten előnyt élveznek, de nem csak onnan válogattam.

Ebből a 7 playből lehet szavazni kettőre, amiről úgy gondolod, hogy szerinted e kettő közül érdemelné meg valamelyik az évtized játéka címet (azért kettőre lehet szavazni, mert az egy kevés a három meg sok. Illetve így kicsit többet kell gondolkodni).

Egy fontos információ még, hogy az NFL az évtizedet naptárilag számolja, tehát a 2009-es playoff meccsekkel kezdődik (amik ugye már 2010-ben lettek lejátszva) és egészen a 2019-es alapszakasz végéig tart. Az elejét átvettem tőlük, de úgy gondoltam a ’19-es playoff meccseket is beraktam ebbe a játékba (ki tudja lesz-e még ilyen). Szóval olyan játékok fognak jönni, amelyek a 2009-es playofftól kezdődően az idei Super Bowlig bezárólag estek meg.

Ezen a héten az NFC North csapatai érkeznek, ma pedig a Lions kerül sorra.

Szavazni a Lions playeire szombat este 19.00-ig lehet, ekkor fogom lezárni a szavazást. Eredményhirdetés majd hétfőn lesz, mikor már a csoport többi tagjánál is eldőlt melyik play nyert. Természetesen nem csak az adott csapat szurkolója szavazhat, sőt az lenne a legjobb, ha mindenki más is szavazna hiszen nem csak egy szurkolótábor számára lehet emlékezetes egy-egy play. Ha pedig úgy érzed szeretnéd megindokolni, mire adtál szavazatot és miért, vagy hogy szerinted mi maradt ki, akkor nyugodtan megteheted kommentben. Valahol az is a célja ennek a játéknak, hogy beszéljünk arról, mik is történtek az elmúlt évtizedben.

#1 Bobby Carpenter pick6 a Cowboys ellen – 2011 week 4

2011-ben jó szezont zárt a Lions, de könnyen alakulhatott volna máshogy, ha a 4. héten nem sikerül nyerni a Cowboys ellen. A meccs során a Lions 24 pontos hátrányba került, és teljesen reménytelennek tűnt a helyzet. De aztán Bobby Carpenter elcsípte Romo passzát, és a fél pályát keresztbefutva TD-t szerzett. Ezzel felébresztette a csapatot, és a végén a Lions diadalmaskodott.

View post on imgur.com

#2 Megatron triple coverage TD a Bengals ellen – 2013 week 7

Az ott Megatron triple coverage-ben? Kit érdekel, úgyis elkapja! Gondolta Stafford, és igaza lett. Megatront három Bengals védő sem tudta megállítani abban, hogy TD-t szerezzen. (Illetve Sraffordot sem hatotta meg, hogy pont a dobás pillanatában ütötték meg hátulról)

View post on imgur.com

#3 Stafford fake spike TD a Cowboys ellen – 2013 week 8

Soha ne pókerezzetek Stafforddal! A Cowboys ellen az utolsó pillanatokban kiosztott egy jó passzt Megatronnak, akit azonban 1 yardon megállítottak. Stafford gyorsan felismerte, mit kell csinálnia, és heves kézmozdulatokkal jelezte a csapattársaknak, hogy álljanak gyorsan fel, mert spike-olni akar. Annyira jól eladta ezeket a mozdulatokat, hogy a Cowboysnál mindenki elhitte, valóban spike jön, aztán nagyot néztek, mikor Satfford mégsem vágta földre a labdát, hanem beugrott vele az end zone-ba. Nyert a Lions.

View post on imgur.com

#4 Megatron TD a Packers ellen – 2015 week 13

Már régóta tudni lehetett, hogy Megatron nem ember, de ha valakinek lett volna kétsége efelől, akkor a Packers elleni TD-vel eloszlatta azt. Tökéletes koncentrációval nemcsak a lábait tudta pályán belül tartani, de még azt is meg tudta akadályozni, hogy a csupán jobb kezében szorongatott labdát kiüssék a kezéből.

View post on imgur.com

#5 Golden Tate GW TD a Vikings ellen – 2016 week 9

Ritka alkalmak egyike volt, mikor a Lions úgy játszott a szezon közepén, hogy versenyben volt a rájátszásért. A Vikings is jó mérleggel érkezett erre a meccsre, így a találkozó nagy téttel bírt. Ahogy az elvárható volt, egy ilyen meccs nem is dőlt el rendes játékidőben, és hosszabbítás jött. Ott végül Golden Tate adta meg a kegyelemdöfést a Vikingsnak, mikor lerázta magáról Harrison Smith-t, és beugrott a célterületre.

View post on imgur.com

#6 Marvin Jones TD a Vikings ellen – 2017 week 12

Ha Megatron el tudta kapni a labdát triple coverage-ben, akkor Jonesnak biztosan menni fog duble coverage-ben. Gondolta Stafford, és igaza lett. Jones elkapta a labdát, és egy 43 yardos TD-t szerzett.

View post on imgur.com

#7 Amendola TD passza David Blough-nak – 2019 week 17

Túl sok jó dolog nem történt tavaly a Lionsszal, és az utolsó hétre fordulva már tényleg csak annyit tehetett, hogy kiszúr az egyik riválissal. Patricia meg is lepte a Packerst, mikor Amendolával dobatott TD-t az amúgy csereirányító David Blough-nak.

View post on imgur.com

Szavazás:

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!