Connect with us

Hír

Lesz egyetemi foci, az ACC csapatai pályára lépnek ősszel

Korábban a másodosztály egyik konferenciája, az Ivy League (amelynek tagja a Yale, a Princeton, a Harvard, a Dartmouth, a Penn, a Cornell, a Columbia és a Brown) már bejelentette, hogy idén ősszel nem rendez semmilyen sportmérkőzést, emiatt pedig sokan úgy gondolták, hogy előbb-utóbb a teljes egyetemi szezont törlik/halasztják. Egyelőre ez nem fog megtörténni, sőt az FBS-ben (elsőosztály) az Atlantic Coast Conference (ACC) bejelentette, hogy nem marad el az idei szezon. További hírként érkezett, hogy az őszi idényre a Notre Dame Fighting Irish csatlakozik az ACC küzdelmeihez, tehát az amúgy független csapat idén teljes erőbedobással küzd majd a konferenciában.

Ez remek hír az egyetemi futballt kedvelőinek és az NFL-csapatoknak is, de korlátozásokra természetesen számítani kell. A jelenleg tervezettek szerint az ACC nem csak konferencián belüli meccseket fog rendezni a szezonban, hanem a fenti grafikán ábrázolt tíz, előre meghatározott mérkőzés mellett lesz tovább egy non-konf találkozó is csapatonként. A szezon szeptember 7-12 között fog kezdődni, a konferencia döntőjét pedig vagy december 12-én, vagy 19-én fogják lebonyolítani, a járványtól függően.

A jó hírrel együtt pedig be kell számolni egy rosszról is az ACC-t illetően, hiszen a Virginia Tech cornerbackje, Caleb Farley úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány miatt kiüli az egész szezont és a 2021-es draftra koncentrál, az idejét a felkészülésre szánja. Ez pedig azt is jelenti, hogy idén nem lesz esélyünk gyönyörködni az ország egyik legjobb cornerének játékában, ami mindenképp veszteségként könyvelhető el.

3 Comments

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások