Connect with us

Hír

Megnőhet a gyakorlócsapatok szerepe a pandémia miatt

A koronavírus-járvány miatt fennáll annak a veszélye, hogy a mérkőzések előtt pár órával dőlnek ki játékosok a pozitív Covid-tesztek miatt. Ennek a problémának a kezelését az NFL a gyakorlócsapatokban látja és egy új szabállyal szeretné megkönnyíteni a csapatok dolgát.

A liga már elküldte a javaslatot a játékosok szakszervezetének (via PFT), melynek értelmében a gyakorlócsapatok létszámát 12-ről 16 főre növelnék, a franchise-ok pedig vészhelyzet esetén akár mind a 16 játékost aktiválhatják. A vészhelyzet ebben az esetben azt jelenti, hogy valaki a mérkőzés előtt legfeljebb egy nappal dől ki a vírus miatt, amikor már nem lehet a normál ügymenet alapján játékostranzakciókat lebonyolítani. A gyakorlócsapatos játékosokat legkésőbb a mérkőzés előtt 90 perccel lehet aktiválni.

Ez jó hír a roster végi játékosoknak, ugyanis így nagyobb eséllyel kapnak helyett a gyakorlócsapatokban, illetve jó eséllyel élesben is lesz lehetőségük bizonyítani.

4 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
2020-07-20 18:32

Az aktuális szakvélemények szerint a fertőzött ember már pár nappal a vírus kimutathatósága előtt is fertőz(het). Ha a meccs előtt pár órával mutatják ki valakinél, akkor jó eséllyel már akár az egész csapatot megfertőzhette és ezen +4 db practice squad játékos nem nagyon fog segíteni. Továbbra sem láttam semmi infot arról, hogy mi van akkor, ha egy csapat tömeges fertőzés miatt nem tud kiállni? Valszeg mennek 3 hétre karanténba, de mi lesz az így elmaradt meccsekkel? És ilyenkor mondjuk az utolsó ellenfél is karanténba kerülne? A foci ugyanis egy kontakt sport, ha az NFL még nem vette volna észre…

Bélabá a csótány
Bélabá a csótány
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-07-20 19:10

Mi lenne?
Jelen állás szerint semmi SE lesz :”D

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Bélabá a csótány
2020-07-21 02:11

Nyilván, de akkor meg mit fűrészeli a fingot az NFL hetek óta “nagy tudományossággal”? Ennyi erővel a klasszikus “Meglátjuk, mi lesz, a seggünk kilesz” bemondás is megtenné. :(

Bélabá a csótány
Bélabá a csótány
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-07-21 09:25

Pont azért, amiért a maszkviselést SE lehet kötelezővé tenni az usában.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x