Connect with us

Hír

Newton: Ez nem a pénzről szól, hanem a tiszteletről

Kiderültek Cam Newton szerződésének részletei, melyek szerint a Patriotsba szerződött irányító mindössze 550 ezer dollárt fog hazavinni garantáltan, az alapfizetése pedig $1,05 millió, ami a veterán minimumnak számít esetében. Ezen felül 700 ezer dollárt kaphat meccsenkénti roster bónuszként és további $5,75 millió ösztönzőt tartalmaz a kontraktus. A Patriots fizetési sapkájából mindössze $1,13 milliót fog foglalni, ami már csak azért is érdekes, mert a már Tampában játszó Tom Brady jóval többet foglal el az idei sapkából New Englandben ($13,5 millió), mint Newton, Stidham és Hoyer összesen (körülbelül $3 millió).

A korábbi MVP által aláírt szerződést sokan nevetségesnek találták, Newton viszont Instagramon válaszolt ezekre a hangokra a szokásos furcsa betűtípusával:

“Nem sok olyan dolog van, amit nem lehet pénzzel megvenni, de a tisztelet ott van a lista tetején. Ez nem a pénzről szól nekem, hanem a tiszteletről.”

Ezeket a fenti adatok is alátámasztják, a Panthersnél aláírt $100 milliós szerződése után láthatóan nem érdekelte a pénz, inkább vissza akarja kapni a megbecsülését, erre pedig legjobb esélye a Patriotsnál lehet minden bizonnyal. Ráadásul ha lehoz egy jó idényt, akkor újra előtérbe kerülhet a pénz is, ezzel a rövid távú, veteránminimumos szerződéssel hosszú távon jobban járhat, mintha aláírt volna egy 2-3 évre szóló, közepes fizetést tartalmazó kontraktust. Ezzel kapcsolatos információ, hogy azt sem kötötték ki a szerződésben, hogy ne tehetne rá a Patriots franchise taget jövőre, így a csapatnak erre is lehetősége van.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!