Connect with us

Hír

Newton: Ez nem a pénzről szól, hanem a tiszteletről

Kiderültek Cam Newton szerződésének részletei, melyek szerint a Patriotsba szerződött irányító mindössze 550 ezer dollárt fog hazavinni garantáltan, az alapfizetése pedig $1,05 millió, ami a veterán minimumnak számít esetében. Ezen felül 700 ezer dollárt kaphat meccsenkénti roster bónuszként és további $5,75 millió ösztönzőt tartalmaz a kontraktus. A Patriots fizetési sapkájából mindössze $1,13 milliót fog foglalni, ami már csak azért is érdekes, mert a már Tampában játszó Tom Brady jóval többet foglal el az idei sapkából New Englandben ($13,5 millió), mint Newton, Stidham és Hoyer összesen (körülbelül $3 millió).

A korábbi MVP által aláírt szerződést sokan nevetségesnek találták, Newton viszont Instagramon válaszolt ezekre a hangokra a szokásos furcsa betűtípusával:

“Nem sok olyan dolog van, amit nem lehet pénzzel megvenni, de a tisztelet ott van a lista tetején. Ez nem a pénzről szól nekem, hanem a tiszteletről.”

Ezeket a fenti adatok is alátámasztják, a Panthersnél aláírt $100 milliós szerződése után láthatóan nem érdekelte a pénz, inkább vissza akarja kapni a megbecsülését, erre pedig legjobb esélye a Patriotsnál lehet minden bizonnyal. Ráadásul ha lehoz egy jó idényt, akkor újra előtérbe kerülhet a pénz is, ezzel a rövid távú, veteránminimumos szerződéssel hosszú távon jobban járhat, mintha aláírt volna egy 2-3 évre szóló, közepes fizetést tartalmazó kontraktust. Ezzel kapcsolatos információ, hogy azt sem kötötték ki a szerződésben, hogy ne tehetne rá a Patriots franchise taget jövőre, így a csapatnak erre is lehetősége van.

13 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
2020-07-03 08:28

Akárki akármit mond ez egy win-win szituáció. Amennyiben beválik ez az egy év, akkor biztos vagyok benne, hogy marasztalni fogják 2-3 évre.

Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
Reply to  Hurrá Torpedó
2020-07-03 09:02

Attól függ… ha Patriotsbszurkoló vagy akkot Win-Win… ha utálod a Patset vagy a másik 31 csapatnak szurkolsz akkor Lose-Lose 😄

d zoli
d zoli
Reply to  Lecc Go Pecc
2020-07-03 09:14

M1n9ke++ő/€£ egyetértek.

camillo 7777
Reply to  d zoli
2020-07-03 11:28

😃

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Lecc Go Pecc
2020-07-03 19:07

Azért most lesz pár tudathasadásos szurker, TB miatt.

Passzinter Ferenc
Passzinter Ferenc
2020-07-03 10:54

Továbbra is azt gondolom, remélem tévedek, hogy úgy jár vele a csapat mint AB-al vagy csak simán lesérül még az alapszakaszban.
Viszont ennyiért, kvázi gombokért, hiba lett volna nem leigazolni. Érdeklődve várom a folytatást.
“És a ruhája mellett a betűtípusa is milyen má’!” ;-)

conspiracy theory
conspiracy theory
Reply to  Passzinter Ferenc
2020-07-03 16:18

Milyen olyan ügye van/volt az NFL-ben CN-nek, ami pl. AB-nak volt?

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Passzinter Ferenc
2020-07-03 19:07

Kurvajó a neved, ember! Respect! :DDD
Egyébként meg nem értek egyet. Newton egy nagyon különc csávó, de nem agybeteg. A karrierjét soha nem veszélyeztette semmi hülyeséggel. A sérülés persze esélyes, sajnos :(

Passzinter Ferenc
Passzinter Ferenc
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-07-03 19:54

Köszönöm szépen kedves Kolléga!

Ugye Cam Newton is megírta, hogy a Respect fontos :)
“Conspiracy Theory” kérdése és a te felvetésed is azt mutatja, hogy félreérthetően fogalmaztam, illetve, hogy nagy “klasszikusoktól” idézzek, nem fejtettem ki megfelelően nézőpontom minden szálát.
Szóval nem egy konkrét ügy vagy AB féle “agybetegség” miatt gondolom úgy, hogy hatalmas bust lesz, hanem ahogy fogalmaztál, khm khm, különc a srác. Attól tartok, hogy ez a fajta személyiség nem fogja jól érezni magát, nem fog tudni beilleszkedni egy olyan helyen, ahol egy BB nevű úriember szabja meg a napi rutint és légkört, és ez nagyon komolyan meg fog látszani a teljesítményén, ami az utóbbi időkben amúgy sem volt acélos. Sietek tisztázni, természetesen mint hmm stílusikon, továbbra is jelentős! :)
Tehát komoly esélyt látok arra, hogy AB-hez hasonlóan nem tölti ki a szerződését, nem fog tudni megfelelni a csapat és a Pats Nation elvárásainak, ergo nem lesz hosszú távon megoldás a csapat számára.
Nyilván erre lehet azt mondani, és ezek komoly és legit ellenérvek, hogy nincs leszálló ágban, meg sérült volt, meg MVP volt és kiváló QB, majd most lesz a csúcson mert gyógyultan sikerre éhesebb mint valaha, hiszen lám meg is írta az Instán és majd BB rendszerében szárnyal, és BB mennyire dicsérte stb. stb. és ezen érvek így teljesen rendben is vannak, én csak azt gondolom, hogy mindezek ellenére bust lesz.
Továbbra is hangsúlyozom, hogy nagyon nagyon remélem, hogy tévedek (és NFL-el kapcsolatban mindig tévedek :D) mert azért Hoyernél simán jobb, Stidham meg… nos Stidhamről sok mindent nem tudok, mivel még nem nagyon láttuk élesben a pályán. Az, hogy edzésen jól mozog, az roppant örvendetes, de azért a puding próbája az evés…

Az hogy nem értünk egyet meg teljesen rendben van, többek között azért is jó ez a fórum, hogy jól megaszongyuk a dolgokat egymásnak, hogy aztán kiderüljön a szezon során, hogy na az teljesen nem is úgy van ahogy én azt gondoltam :)
Bocsánat, hogy ilyen bő lére eresztettem.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Passzinter Ferenc
2020-07-03 21:25

Szerintem Bostonban az van, amint a BB nevű gonosz ember mond és ez nem véletlen, hiszen csak-csak tud valamit az öreg. Szerintem már megmondta Newtonnak, hogy “öcsém, becsüld meg magad nálunk és ha akarsz még valamit kezdeni a karriereddel, akkor sajtótájékoztatón mezítláb és arany mamuszban vagy a Mari néni fejkendőjében meg ne lássalak”.
Én így gondolom, aztán meglátjuk, hogy mi lesz.

RA7
RA7
2020-07-03 15:17

Persze hogy nem a pénz számított neki. Nem hülye. Itt lesz most lehetősége valami nagyot nyújtania a rendszernek hála és majd valahol kap egy nagy szerződést még.

acsdav2
acsdav2
Reply to  RA7
2020-07-07 22:30

“és majd valahol kap egy nagy szerződést még.”

Tökéletese látod. Tehát, akkor mégis csak a pénz számít neki, csak hosszútávon :)

Gergely Nagy
Gergely Nagy
2020-07-03 21:15

Restecp

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x