Connect with us

Hír

Csökkentené a keretek létszámát az NFL az edzőtáborra

Újabb változásokat hozhat a koronavírus, most Adam Schefter információi szerint az edzőtáborba vihető játékosok létszámát akarja csökkenteni az NFL annak érdekében, hogy megnehezítsék a járvány terjedését. Az ESPN insidere úgy tudja, hogy biztosan nem lesz 90 fős a keret a training camp kezdetén és várhatóan valahol 75 és 80 fő közt lehet majd az ideális létszám. Ha ezt tényleg meglépik, akkor nagyon nehéz dolga lesz a draftolatlan, vagy hátsó körös játékosoknak bekerülni a végleges keretbe.

Hivatalos döntés nem született még a kérdésben, a játékosok szakszervezetével (NFLPA) is egyeztetni kell ezzel kapcsolatban. Az is felvetődött ötletként, hogy létszámtól függetlenül a teljes keretet megfeleznék és két külön csoportban, külön időpontban bonyolítanák le az edzéseket.

Úgy tűnik, az ezzel kapcsolatos szabályváltozások, protokollok körüli kérdésekkel még jó ideig foglalkozni kell, hiszen az USA-ban továbbra is tombol a járvány és folyton nő az aktív esetek száma. Ezért továbbra is kérdéses, hogy el lehet-e indítani az edzőtáborokat július végén, és ezzel kapcsolatban a szezon kezdete is veszélybe kerülhet.

További ezzel kapcsolatos potenciális változás, hogy a gyakorlócsapatok létszámát 16-20 fősre is emelhetik.

És ha már koronavírus és ezzel kapcsolatos aggályok, röviden beszámolnánk Dan Graziano jóvoltából, hogy mik hangzottak el a tegnapi konferenciahívásban az NFLPA és a játékosképviselők közt:

  • A játékosoknak fel kell készülniük arra a lehetőségre a szerződésük alapján, hogy pénzbüntetést kapnak a csapatoktól, ha felelőtlen viselkedés (étteremben vacsorázás, Uber, stb.) következtében elkapják a vírust.
  • Sok játékos elégedetlen a javasolt “face shieldek” (kvázi egy plexi a sisakrácson) miatt, amiket edzésen, meccsen kellene viselniük, mivel ezek zavarnák a látásukat és légzésüket.
  • A sajtótájékoztatók virtuálisak lesznek.
  • A jelenlegi tervek szerint kétnaponta tesztelnék a játékosokat koronavírusra az edzőtáborban, de ők napi tesztelést szeretnének.
  • A training camp alatt nem szállodákban, hanem saját otthonukban laknának a játékosok.
  • Sokan felvetik a kérdést, hogy miért játszanak egyáltalán, ha ennyire nem biztonságos.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!