Connect with us

Hír

Csökkentené a keretek létszámát az NFL az edzőtáborra

Újabb változásokat hozhat a koronavírus, most Adam Schefter információi szerint az edzőtáborba vihető játékosok létszámát akarja csökkenteni az NFL annak érdekében, hogy megnehezítsék a járvány terjedését. Az ESPN insidere úgy tudja, hogy biztosan nem lesz 90 fős a keret a training camp kezdetén és várhatóan valahol 75 és 80 fő közt lehet majd az ideális létszám. Ha ezt tényleg meglépik, akkor nagyon nehéz dolga lesz a draftolatlan, vagy hátsó körös játékosoknak bekerülni a végleges keretbe.

Hivatalos döntés nem született még a kérdésben, a játékosok szakszervezetével (NFLPA) is egyeztetni kell ezzel kapcsolatban. Az is felvetődött ötletként, hogy létszámtól függetlenül a teljes keretet megfeleznék és két külön csoportban, külön időpontban bonyolítanák le az edzéseket.

Úgy tűnik, az ezzel kapcsolatos szabályváltozások, protokollok körüli kérdésekkel még jó ideig foglalkozni kell, hiszen az USA-ban továbbra is tombol a járvány és folyton nő az aktív esetek száma. Ezért továbbra is kérdéses, hogy el lehet-e indítani az edzőtáborokat július végén, és ezzel kapcsolatban a szezon kezdete is veszélybe kerülhet.

További ezzel kapcsolatos potenciális változás, hogy a gyakorlócsapatok létszámát 16-20 fősre is emelhetik.

És ha már koronavírus és ezzel kapcsolatos aggályok, röviden beszámolnánk Dan Graziano jóvoltából, hogy mik hangzottak el a tegnapi konferenciahívásban az NFLPA és a játékosképviselők közt:

  • A játékosoknak fel kell készülniük arra a lehetőségre a szerződésük alapján, hogy pénzbüntetést kapnak a csapatoktól, ha felelőtlen viselkedés (étteremben vacsorázás, Uber, stb.) következtében elkapják a vírust.
  • Sok játékos elégedetlen a javasolt “face shieldek” (kvázi egy plexi a sisakrácson) miatt, amiket edzésen, meccsen kellene viselniük, mivel ezek zavarnák a látásukat és légzésüket.
  • A sajtótájékoztatók virtuálisak lesznek.
  • A jelenlegi tervek szerint kétnaponta tesztelnék a játékosokat koronavírusra az edzőtáborban, de ők napi tesztelést szeretnének.
  • A training camp alatt nem szállodákban, hanem saját otthonukban laknának a játékosok.
  • Sokan felvetik a kérdést, hogy miért játszanak egyáltalán, ha ennyire nem biztonságos.

8 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
juhaszvik
juhaszvik
2020-07-03 14:39

Bezárni mindet, egy héten át tesztelni, aztán kezdődhet a camp. Nem hogy hotelbe vagy hazautazni… bezárni a camp területére őket, kerítés alatt beadni az ebédet. A Hard Knocks pedig drónról veszi fel a műsort.
Máshogy esélytelen. Náluk nem ez a napi 0-10 körül van az új fertőzöttek száma, mint nálunk. Ha este csak egy valaki is elmegy duhajkondi, szívatja az egész csapatot.

Fetyke
Fetyke
Reply to  juhaszvik
2020-07-03 16:05

Nem csak nálunk indult újra a gurulós. Más, nyugatabbi országokban is újra tudták indítani, ráadásul amikor ott elkezdték újra az edzéseket bizony még szintén javában tombolt ott is a járvány (Anglia, Olaszország, Spanyolország).
Ha ott meg tudták oldani ezt, akkor továbbra is azt gondolom, hogy egy ekkora biznisz, mint amekkorát bármely amerikai major sport jelent, is meg kell tudja oldani.
És nyilván a szigorú előírásokat nem csak a játékosoknak, hanem a klub életében részt vevő többi alkalmazottnak (de még azokkal egy háztartásban élő közeli családtagjaiknak) is ugyanolyan szigorúan be kell tartaniuk. A szabályok megszegőivel szemben pedig nem pénzbüntetést, hanem azonnali eltiltást (“karantén”) kell alkalmazni.
Én továbbra is azt gondolom, hogy ez simán megoldható, csak akarat kell hozzá. Nem akarásnak nyilván nyögés a vége…

ducksfan
ducksfan
Reply to  Fetyke
2020-07-03 18:46

Az NBA, NHL és az MLB is úgy tervezi, hogy egy helyen, elzárva lesznek megtartva a meccsek, a csapatok ne utaznak sehova. Két hónap még sok időnek tűnik, pláne ha az eddig eltelt kb. 4-t nézed, de nem látni, mikor lesz ennek vége. Amíg nincs vakcina, addig csak reménykedés van.
Az FK!n is simán voltak olyan pozitív hangvételű cikkek, kommentek pár hónapja, hete is akár, hogy az NFL-t nem érinti, mert mire elkezdődne a szezon/edzőtáborok, lecseng az egész. Aztán most már előszezon rövidítés, edzőtábor korlátozások, szerintem jön majd a szezon egy hónappal való eltolása/ vagy kevesebb meccs. Talán amíg 10 meccset meg lehet rendezni, addig van értelme szezonról beszélni, annál kevesebb mintha lottósorsolás lenne.
Itt nem csak nem akarásról van szó.

Tibor Cseh
Tibor Cseh
Reply to  ducksfan
2020-07-04 00:12

Vakcina egy vírus ellen,aminek kb.kéthetente új mutációja van?

Fetyke
Fetyke
Reply to  ducksfan
2020-07-05 03:17

“Az NBA, NHL és az MLB is úgy tervezi, hogy egy helyen, elzárva lesznek megtartva a meccsek, a csapatok ne utaznak sehova. ”
Viccnek mindez elmegy. :) Egyedül az NBA esetében lenne mindennek elvi realitása, mivel kosárlabdázni és így edzéseket tartani tulajdonképpen bármilyen fedett teremben lehetséges lenne. Elvileg. De gyakorlatilag ilyen hosszú időre 30 csapatnak mindezt egy helyen (értsd egy városban vagy annak környékén) biztosítani ebben sportágban is képtelenség még Amerikában is. A további infrastrukturális szükségletekről (szállás, étkezés, egészségügyi ellátás, stb) már ne is beszéljünk. A jégkorong és a baseball esetében pedig már elegendő pálya sem lenne ahhoz, hogy a csapatok “egy helyen” edzenek és mérkőzésesek is játsszanak. Az meg, hogy még mindez elzárva is legyen…
Jó, azt belátom, hogy az európai gurulós példa annyiban sántít, hogy még itt is csak nemzeti mérkőzéseket rendeznek, nemzetközieket még nem tartanak, és így a csapatoknak nem kell akkorákat utazniuk.
De! Ha az USA-ban nem tudják kitalálni és megoldani azt, hogy a játékosok a megfelelő biztonsági szabályok (távolságtartás) mellett saját városaik, saját csapatainak a létesítményeiben edzenek és játsszák le a meccseiket, akkor viszont én nem látom esélyét a szezon megtartásának. Ez az egy helyen, elzárva nevetséges és kivitelezhetetlen ötlet…

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  juhaszvik
2020-07-03 21:34

“…kerítés alatt beadni az ebédet..”
OFF, de muszáj:
Két orvos beszélget:
1: Hallom, hogy az osztályotokon van egy ebolás beteg.
2: Igen, szigorú elkülönítésben.
1: És mit adtok neki?
2: Pizzát és palacsintát.
1: Az jót tesz neki?
2: Nem tudjuk, de csak az fér be az ajtó alatt.

ducksfan
ducksfan
2020-07-03 18:42

“Sokan felvetik a kérdést, hogy miért játszanak egyáltalán, ha ennyire nem biztonságos.”
Mert különben vagy egyáltalán nem lenne miből fizetést adni, vagy a következő években is csak jóval kevesebbet.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
2020-07-03 19:13

“Sokan felvetik a kérdést, hogy miért játszanak egyáltalán, ha ennyire nem biztonságos.”
Jut eszembe: ha elmaradna a szezon, kapnának a játékosok valami pénzt? A garantált részt? Vagy azt sem?

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x