Connect with us

Hír

Patrick Mahomes az első sportoló, aki félMILLIÁRD dolláros szerződést kapott

Ahogy beszámoltunk róla tegnap este, Patrick Mahomes kapott egy 10 éves 400+ millió dolláros szerződést. Azóta a szerződés nagyságáról szóló infók folyamatosan változtak, végül többek közt azt tudtuk meg Adam Scheftertől és Ian Rapoporttól, hogy a szerződés maximális tartalma 503 millió dollár. Mondani sem kell, ez a valaha volt legnagyobb szerződés, amit bármilyen sport bármely sportolója kapott – az eddigi rekordot Mike Trout tartotta $426,5 millióval.

A több mint félmilliárdos összeget Mahomes ügynöksége, a Steinberg Sports hozta nyilvánosságra, ráadásul ebből 477 millió dollár valamilyen opciós formában garantált. A többi infó alapján összességében nézve ez egy 10 éves, $450 milliós hosszabbítás, ami az eddig meglévő kétéves szerződéssel együtt 12 éves, $477 milliós kontraktus és ösztönzőkkel $503 milliósra rúghat – 2022-től kezdve minden évben $1,25 millió jár, ha megnyeri az AFC-döntőt és $1,25 millió, ha MVP lesz.

Az új pénzt figyelembe véve tehát Mahomes fizetése 45 millió dolláros átlaggal büszkélkedhet, ami 10 millióval több, mint amit a második Russell Wilson keres.

A kiszivárogtatott információk szerint a fenti összegből legalább 141 millió dollárt biztosan hazavisz az irányító, a maradékot pedig opciósan. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a Chiefsnek van lehetősége dönteni, ami a gyakorlatban valahogy úgy néz ki, mint az 5. éves opció. A csapatnak például 2021 tavaszán döntenie kell arról, hogy az irányítót 2022-es vagy 2023-as szezonban megtartja-e. Ha nem hívja le az opciót, akkor Mahomes azonnal szabadügynök lesz, ha pedig lehívja, akkor az irányító egy, vagy épp két évvel későbbi fizetése garantálttá válik.

A megállapodás abszolút egyedinek tűnik az eddigiek alapján. Amint kellő mennyiségű, megbízható információ szivárog ki, azonnal érkezünk egy mélyebb elemzéssel erről a történelmi szerződésről.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!