Connect with us

Hír

A Cowboys kivágta a sérült Gerald McCoyt, és még spórolt is rajta

A Cowboys kivágta a tegnap megsérült Gerald McCoyt, áll a csapat hivatalos közleményében . A dolog érdekessége, hogy ezzel a lépéssel spórolt a csapat, hála egy nagyon okos kiegészítésnek a játékos szerződésében.

A Bucs és Panthers korábbi DT-je idén írt alá három évre 18 millió dollárért a dallasi csapattal. A szerződéséből 7 millió dollár teljesen garantált volt: 3 milliót kapott aláírási bónuszként, további 4 millió dollár pedig az alapfizetéséből volt garantált (az idei 2,5 milliós alapfizetése és a jövő éviből 1,5 millió). Az aláírási bónusszal nem lehet mit tenni, viszont a többivel már igen.

Normális esetben, ha egy játékos megsérül, akkor minden teljesen garantált tartalmat megkap. McCoy jobb quadriceps-ínja ugyanakkor a Cowboys orvosai szerint olyan nagy kockázati tényező volt, hogy a szerződésben kikötötték: mennyibben az ínnal bármi probléma lesz, az összes garantált alapfizetés annullálódik. Ez azt jelenti, hogy a csapat nyugodtan elküldhette, mert így spórolt McCoyon összesen 4 millió dollárt. Érdekesség továbbá, hogy a játékosnak volt 3,5 millió dollárnyi sérülés esetén garantált alapfizetése is. Ezt is annullálta a quadriceps-ín sérülés.

A csapat továbbá jelezte, hogy jövőre szívesen újraigazolnák a védőt, ha egészséges lesz. McCoy pedig már jelezte, hogy továbbra is mentorálni és segíteni fogja a Cowboys védőfalembereit idén.

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
reszelo.aladar
reszelo.aladar
3 years ago

A játékos hozzáállása rendben van, a csapaté aligha. Szimpatikusabb lett volna átstrukturálni a szerződését és úgy IR-re tenni, de így legalább a csapat leteheti ugyanezt a kontraktot elé jövőre is. Így egy aláírási bónuszért cserébe nincs semmijük.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x