Connect with us

Hír

A tesztek kezdete óta most először nem került senki COVID-IR-re

Jó hír a ligának, a játékosoknak és a szurkolóknak egyaránt – a tesztek kezdete óta most először nem került senki COVID-IR-re, vagyis egyetlen rosteren lévő játékos sem produkált pozitív koronavírus-tesztet vagy érintkezett fertőzöttel (via Mike Klis). Az izoláció különösen Denverben hatásos, a Broncosnál ugyanis 1100+ tesztből csak egyetlen volt pozitív (Andrew Beck) – remélhetőleg hasonló lesz majd szezon közben is a tendencia.

További hírek a pandémiával kapcsolatban, hogy az NFL és a játékosok szakszervezete dolgozik azon, hogy a fals pozitív teszteket kiszúrják, a játékosoknak pedig ne kelljen emiatt kiülni mérkőzéseket. Ugyanakkor egyelőre nincs szó a fals negatív tesztek kezeléséről – egyelőre nem tudni ilyen esetről, de mivel ez is előfordulhat, így erre is ki kellene majd találni valamit. Már csak azért is, mert egy fals negatív teszt nyilvánvalóan sokkal több kárt okozhat, mint egy fals pozitív.

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
conspiracy theory
conspiracy theory
3 years ago

A fals negatív helyett true negative, aminek hirtelen nem jut eszembe jó magyar fordítása.
Gondolom arra gondoltál, hogy olyan betegek (true), akiknél negatív a teszt, azaz nem mutatja (negative), hogy beteg. Talán igaz, negatív? De így sem érti mindenki :)

tr
tr
Reply to  conspiracy theory
3 years ago

A true/false nem arra vonatkozik, hogy beteg-e, hanem a tesztelés helyességére. Magyarul valós/fals, esetleg valódi/ál.

conspiracy theory
conspiracy theory
Reply to  tr
3 years ago

Benéztem, okoskodtam, lebuktam. Kösz a korrekciót! ;)

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x