Connect with us

Hír

A visszavonulás lehet az új opt out

Csütörtökig lehetett következmények nélkül, 150-350 ezer dolláros illetményért kiülni a szezont. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a játékosoknak ne lenne a kezükben semmi, ha úgy érzik, hogy veszélyben vannak – a visszavonulás lehet az új opt out.

Több forrás, köztük Jeremy Fowler is arról számolt be, hogy a Panthers kezdő offensive tackle-je, Russell Okung fontolgatja a visszavonulást, ha úgy látja, az NFL protokolljai a koronavírussal szemben nem elég hatékonyak és nincs biztonságban. Ugyanakkor az is bőven benne van a pakliban, hogy a 31 játékos jövőre lép egy Brett Favre-t és visszatér, ha javul a helyzet.

Amennyiben valaki visszavonul, akkor a szerződése továbbra is élni fog, csak tolódik egy évet. Tehát olyan ez, mint az opt out, persze annyi különbséggel, hogy visszavonulás esetén nem jár semmilyen illetmény, illetve a már kifizetett aláírási bónuszokat és garantált tartalmakat a csapat visszakövetelheti.

Okung 2017-ben írt alá egy 4 éves szerződést a Chargersszel, amiből 10 millió dollár aláírási bónusz volt. Most már a Panthers játékosa egy cserének köszönhetően, és ha visszavonul, akkor a PFT információ szerint nem a Chargers, hanem a Panthers követelheti tőle minden további nélkül az aláírási bónuszából fennmaradt 2,5 millió dollárt, pedig azt még ugyebár a Chargers fizette ki. Hogy ez meg is történik-e, az már más kérdés, mindenesetre nem árt ezt is figyelembe venniük a visszavonulással kacérkodó játékosoknak.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!