Connect with us

Hír

Augusztus 13-ig opt outolhatnak a bírók

Megegyezett egymással az NFL és a bírók szakszervezete a 2020-as szezon lebonyolításáról. A megállapodás többek között magában foglalja az opt out lehetőségét, amit augusztus 13-ig tudnak bejelenteni a játékvezetők.

A bírók általában az idősebb korosztályt képviselik, így az ő esetükben extrán indokolt lehet a pandémia miatti opt out. Ennek megfelelően a szezont kiülő bírók 30 ezer dollárt kapnak a ligától, ami a PFT forrásai szerint nem visszatérítendő.  Továbbá az opt outoló bírók jövőre minden további nélkül visszatérhetnek, illetve ha egy játékvezető pozitív tesztet produkál, akkor az NFL áll minden felmerülő orvosi költséget.

Az NFL-ben tavaly 121 bíró dolgozott, az átlagos életkoruk 51 év volt és a cnbc.com szerint 4-10 ezer dollárt keresnek meccsenként. Ennek fényében a 30 ezer dolláros illetmény elfogadhatónak tűnik, nem lenne meglepő, ha több idősebb bíró az opt out mellett döntene.

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Fetyke
Fetyke
3 years ago

Lehet, hogy sok opt out esetén még javul is a bíráskodás színvonala. :)

KátrányosHelyzetűSzurkoló
KátrányosHelyzetűSzurkoló
Reply to  Fetyke
3 years ago

szerintem olvasd el a szabalykonyet az utolso oldalig, aztan a mechanics nevu 2x olyan hosszu dokumentaciot, majd tolts ki egy tetszet. Ha ezek utan meg mindig azt gondolod, hogy majd javul a biraskodas, ha 30 ev tapasztalatu birok visszavonulnak, akkor varom a visszajelzesed.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x