Connect with us

Hír

Az egyetemi foci egyik legjobb elkapója és legjobb linebackere is kiüli a szezont

A Virginia Tech cornerbackje, Caleb Farley volt az első nagyobb fecske, aki úgy döntött, hogy kiüli az idei egyetemi szezont a koronavírus-járvány okozta kockázatok miatt és inkább a draftra való felkészülésre koncentrál. Várható volt, hogy nem ő lesz az egyetlen első körbe várt prospect, aki inkább kihagyja az évet, és most két nagy névvel bővült ez a lista.

Az egyikük Rashod Bateman, a Minnesota Golden Gophers elkapója, aki Twitteren jelentette be erre vonatkozó döntését. Bateman az idén is nagyon erősnek ígérkező WR-class egyik legjobb tagja, első kör második felébe várják. Tavaly sophomore-ként 1219 yardot és 12 TD-t szerzett, mindkettő iskolai rekord, ezzel pedig elnyerte a Big Ten konferencia legjobb elkapójának járó díjat is.

Másikuk pedig Micah Parsons, a Penn State Nittany Lions linebackere. Ő még hivatalosan nem jelentette be döntését, de Eric Edholm információi szerint ezt hamarosan megteszi majd. A Big Ten legjobb linebackerének járó díjat bezsebelő játékos posztján kvázi korszakos tehetségnek számít, top5-ös játékos a 2021-es NFL Drafton. Tavaly 109 tackle-t jegyzett (14 negatív yardos) és felpakolt még 5 sacket is a táblára. Nagyon kevés negatívumot találni a játékában, posztja ellenére top prospect lesz tavasszal és jelenleg fix top10-es picknek tekinthető.

A hozzájuk hasonló játékosoknak nincs már sok bizonyítani valójuk a scoutok számára, a 2020-as idény nélkül is minden bizonnyal el fognak kelni a játékosbörze első körében. És ha a csapatuk emellett még csak nem is esélyes a playoff-helyek egyikére, tehát egy bajnoki címre, akkor még kevésbé van értelme kockáztatniuk egészségüket, tehát várhatóan nem áll meg velük az egyetemi szezont kiülő játékosok száma.

4 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
acsdav2
acsdav2
3 years ago

A koronavírusnak ebből a szempontból van egy jótékony hatása, hogy a top prospectek akik 2 év alatt bizonyították a tehetségüket, nem kell egy 3.évben is összetörni magukat és így több évük lehet a profik között.

snookerista
snookerista
Reply to  acsdav2
3 years ago

Pl ha tavaly jön a virus Tua kiüli a szezont akkor egy sérüléssel kevesebb lenne neki és hamarabb megy ki.

RA7
RA7
Reply to  snookerista
3 years ago

Rengeteg a mi lett volna, ha.. Ennyi erővel játszon mindenki annyi meccset ami teljesített szezonnak számít aztán ne játszanak nehogy megsérüljenek.

acsdav2
acsdav2
Reply to  snookerista
3 years ago

Egy QB-nál mondjuk szerintem nem árt a 3. év. Ők nem a fizikumukból élnek meg. De egy LB-RB-CB pozícóban ahol 7-8 év a pályafutás és abból 3-4 tud igazán magas szintű lenne ott plusz egy év arányaiban sokat számít.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x