Connect with us

Hír

Az opt out járadékot akkor is vissza kell fizetni, ha a játékost kivágják jövőre

Mint ahogy mi is beszámoltunk róla, NFL és a játékosok szakszervezete (NFLPA) aláírta a módosított kollektív szerződést, melynek keretein belül a játékosok csütörtökig dönthetnek a szezon kiülése mellett. Ugyanakkor érdemes jól meggondolni, hogy megéri-e alapos ok nélkül opt outolni, az így kapott járadék ugyanis csak kölcsönbe szól és akkor is vissza kell fizetni, ha valakit kivágnak.

Az NFL egyik problémája az opt outtal az volt, hogy nem csak a veszélyeztetettek éltek a lehetőséggel, hanem azok a draftolatlan és roster végi játékosok is, akiknek vagy eleve nem is volt csapatuk, vagy jó eséllyel nem élték volna túl a végső keretszűkítést. Emiatt ezt a járadékot csak kölcsönbe kapta mindenki, így ha 2021-ben nem talál magának csapatot az opt outoló játékos, az összeget vissza kell fizetni.

A PFT viszont most arról ír, hogy annak a játékosnak is vissza kell fizetnie az opt out járadékot, akit a csapat vág ki azután, hogy visszatért. Magyarán az olyan szerződéssel rendelkező, kezdő potenciállal bíró opt outoló veteránok is kénytelenek visszafizetni a járadékukat, ha a csapatuk jövőre kivágja. Ez a szabály viszont nem vonatkozik a veszélyeztetett játékosokra.

Persze az más kérdés, hogy a csapatok vagy a liga hogyan próbálja majd visszaszerezni ezeket a költségvetésben elenyészőnek számító összegeket, hisz aki megkapta, jó eséllyel nem fogja a párnája alatt őrizgetni. Ennek elsősorban inkább jelzés értéke van, hogy mindenkiben tudatosuljon, az opt outért járó illetmény nem ingyen pénz.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!