Connect with us

Hír

Az opt out járadékot akkor is vissza kell fizetni, ha a játékost kivágják jövőre

Mint ahogy mi is beszámoltunk róla, NFL és a játékosok szakszervezete (NFLPA) aláírta a módosított kollektív szerződést, melynek keretein belül a játékosok csütörtökig dönthetnek a szezon kiülése mellett. Ugyanakkor érdemes jól meggondolni, hogy megéri-e alapos ok nélkül opt outolni, az így kapott járadék ugyanis csak kölcsönbe szól és akkor is vissza kell fizetni, ha valakit kivágnak.

Az NFL egyik problémája az opt outtal az volt, hogy nem csak a veszélyeztetettek éltek a lehetőséggel, hanem azok a draftolatlan és roster végi játékosok is, akiknek vagy eleve nem is volt csapatuk, vagy jó eséllyel nem élték volna túl a végső keretszűkítést. Emiatt ezt a járadékot csak kölcsönbe kapta mindenki, így ha 2021-ben nem talál magának csapatot az opt outoló játékos, az összeget vissza kell fizetni.

A PFT viszont most arról ír, hogy annak a játékosnak is vissza kell fizetnie az opt out járadékot, akit a csapat vág ki azután, hogy visszatért. Magyarán az olyan szerződéssel rendelkező, kezdő potenciállal bíró opt outoló veteránok is kénytelenek visszafizetni a járadékukat, ha a csapatuk jövőre kivágja. Ez a szabály viszont nem vonatkozik a veszélyeztetett játékosokra.

Persze az más kérdés, hogy a csapatok vagy a liga hogyan próbálja majd visszaszerezni ezeket a költségvetésben elenyészőnek számító összegeket, hisz aki megkapta, jó eséllyel nem fogja a párnája alatt őrizgetni. Ennek elsősorban inkább jelzés értéke van, hogy mindenkiben tudatosuljon, az opt outért járó illetmény nem ingyen pénz.

6 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
snookerista
snookerista
3 years ago

Egy roster végi játékosnak inkább az a célja, hogy ezt az időszakot kihasználja valahogy beverekedje magát a csapatba. 150 ezer egy évre még elég is lehet, de aztán lehet a kutyának se fog kelleni és még ezt a pénzt is visszaperelhetik tőle.

camillo 7777
Reply to  snookerista
3 years ago

Szerintem volt, olyan játékos ,aki indokolatlanul használta fel és csak nyerészkedni akart rajta. Kérdéses, hogy van-e értelme.
A roster végi játékosoknak valóban jó lehetőség a bizonyításra.
A szezon közben is akár kezdő poziciósban találhatják magukat.

Zsolt75
Zsolt75
Reply to  camillo 7777
3 years ago

Annyi, hogy eddig a kezdők kb. 2 %-a esett ki és ezekre is van nem kevés nem kimondottan kezdő jelentkező, talán az ő helyüket lehet elcsípni…

camillo 7777
Reply to  Zsolt75
3 years ago

Csak nézd meg tavalyi Eaglest! Nem volt vírus és gyakorló csapatos játékosok voltak wr kezdő pozicióban.
Sok sérült esetén bármi lehet.

Zsolt75
Zsolt75
Reply to  snookerista
3 years ago

Egy roster végi játékosnak elég is lehet… A 150.000 dollár/év juttatás az ottani minimálbér tízszerese… Azért az legyen már elég a semmiért… Az itthoni bruttó minimálbér 161.000 Ft/hó, ha benyögném a főnökömnek, hogy 1 év múlva találkozunk, mert parázok a vírustól és amúgy is kapok majd havi bruttó 1.610.000 Ft-ot (10-szeres minimálbérrel számolva), akkor szerinted mennyire lenne őszinte a mosolya?!

pritek
pritek
3 years ago

Ha nem vonatkozik a veszelyeztetettekre akkor Gilbert nem jo pelda, mert tudtommal o az.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x