Connect with us

Minden ami NFL

Az Évtized Játékai – NFC South

Megvannak a nyertesek az utolsó előtti csoportból is.

New Orleans Saints

Olvasók döntése:

View post on imgur.com

Nem volt kérdés, hogy a két Super Bowl játék közül fog kikerülni a győztes, és kezdetben fej-fej mellett haladt a két play. A végére azonban az onside kick alaposan elhúzott, és magabiztosan nyert Porte pick6-e előtt. Ez a játék annyira lemaradt, hogy majdnem a második helyről is lecsúszott, mert a Brees Falcons elleni TD-je nagyon feljött, de nem eléggé, így csak a harmadik hely jutott neki.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: A Saintsnél nálam is azvolt a kérdés, hogy az onside kicket válasszam, ami megfordította a meccs menetét, vagy a pick6-et, ami végleg eldöntötte. Nehéz megmondani, melyik volt a fontosabb play, viszont én ezt annak idején még kezdő tudással néztem, és az onside kick-et még nem tudtam hová tenni, csak sokkal később döbbentem rá, milyen nagy hívás volt. Viszont ott és akkor nem hagyott bennem mély nyomot, ellentétben a pick6-szel, így utóbbi mellett döntöttem.

Renningan:  Várható volt, hogy valamelyik Super Bowl-jelenet lesz a győztes. Nehéz eldönteni, hogy Porter pick6-e vagy a sikeres onside kick jut-e többeknek eszébe a döntőről, nem is nagyon lehet igazságot tenni. Bármelyik nyer, abszolút megérdemelten teszi – a többi játékkal ellentétben nem csak óriásiak voltak, de egyenesen történelmi jelentőségűek. Aki látta azt a meccset, soha nem felejti (az én esetemben az onside kicket).

Carolina Panthers

Olvasók döntése:

View post on imgur.com

Itt nem volt nagy kérdés, Kuechly simán behúzta ezt a versenyt. A második helyre Newton Texans elleni berepülése ért fel, a bronzérmet pedig a Patriots elleni nagy menekülés kapta.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: Én nem tudok vitatkozni az eredménnyel. A Newton menekülés a Patriots miatt megmaradt, de olyat még soha nem láttam, hogy valaki két egymást követő playben INT-et szerezzen. Ilyet még CB-k sem tudnak csinálni, Kuechly pedig LB. Nálam egyértelműen ennek kellett nyernie.

Renningan: Őszintén szólva én csalódtam Kuechly sikerében. Tény, hogy önmagában zseniális volt, de nekem az elmúlt tíz év Panthersét Cam Newton jelentette, a Patriots elleni menekülése pedig olyan lenyűgöző volt, hogy egy lekvárreklámban is jól nézne ki. Ha Panthers és Newton, akkor nekem ez a játék ugrik be.

Tampa Bay Buccaneers

Olvasók döntése:

View post on imgur.com

A Bucsnál már sokkal szorosabb volt a verseny, és végül 6 szavazattal Evans elkapása nyert. Szorosan mögötte végzett Winston Bears elleni szabadulása, majd a a két éllovastól némileg lemaradva Blount futása ért fel a harmadik helyre.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: Itt kicsit gondban vagyok, mert van három play, amik nálam nagyjából egy polcon vannak. Blount a fél Packers védelmen átrohant, Winston meg egy lehetetlen helyzetből dobott meg egy 40 yardos passzt. Végül mégis az Evans elkapást választottam én is. Nem is azért mert egy kézzel nyúlt érte, hanem mert szinte azonnal érkezett a gyorsvonat, de ő meg tudta tartani a labdát, és a pályán belül tudta tartani a lábát.

Renningan: A Bucs elég semmilyen csapat volt az elmúlt 10 évben, és egy sikertelen gárdáról valahogy nem nagyon marad semmi az emberben. Winstonnal semmi esetre sem lehet azonosítani a franchise-t, hiába volt egy-két megiramodása (a Bears elleni menekülése és bombája tényleg hihetetlen volt), de ha választani kell, akkor a szűk többséggel egyetértve én is Evans egykezesét választanám.

Atlanta Falcons

Olvasók döntése:

View post on imgur.com

Julio jött, látott, és simán elhozta az aranyérmet. Meg az ezüstöt is. A Super Bowl elkapását meg sem tudta közelíteni egyik  játék sem, az NFC döntős TD-jénél azonban erősen rezgett a léc. Deion Jones GW INT-je ugyanis csupán 3 szavazattal maradt le a második helyről.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: Megértem, hogy miért Julio nyert, de én még tisztán emlékszem, hogy amikor először láttam Ryan Panthers elleni bombáját, akkor felkiáltottam: „Mekkorát tud már ez dobni?!” Azóta erősen szimpatizálok a Falconsszal, és lényegében a második kedvenc csapatom lett. Mivel ez a play érte el, hogy a Patriots után a Falconst válasszam kedvencemnek, ezért ezt választottam.

Renningan: A játék, aminek Super Bowlt kellett volna érnie. A világ igazságtalansága, hogy a 2016-os Falcons nem lett bajnok (még akkor is, ha a Patriots a teljesítménye után maradéktalanul megérdemelte – egy olyan ritka eset ez, amikor tényleg kár, hogy kell egy vesztes is). Julio ezen a meccsen is nagyon jól játszott, a legkritikusabb pillanatban mutatta be karrierje legnagyszerűbb elkapását, gyakorlatilag nyert helyzetbe hozta a csapatot. Nem rajta múlt a kudarc és valahol nagyon szomorú, hogy egy ilyen játékhoz egy ennyire fájó emléknek kell társulnia.

Ezek lennének tehát a győztesek ebben a csoportból. Ha van bármilyen gondolatod az eredményhez, akkor kommentben nyugodtan megteheted. A játékot csütörtökön folytatjuk az utolsó hátramaradt csoporttal.

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Wyatt
Wyatt
2020-08-10 21:40

Höri inkább nem is írt már a Saints miatt? :D

Jarred
Jarred
Reply to  Wyatt
2020-08-10 23:30

Ma utazás miatt nem volt gépközelben.

Wyatt
Wyatt
Reply to  Jarred
2020-08-10 23:35

nyilván, de így sokkal jobb :)

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x