Connect with us

Minden ami NFL

Az Évtized Játékai – Playoff nyertesek

Véget ért a playoff első köre, nézzük melyik játékok jutottak tovább az elődöntőbe.

Playoff első forduló

Olvasók döntése:

Itt volt a legegyértelműbb a végeredmény. A Philly Special, a Beastquake és a Beckham elkapás simán elvitte az első három helyet, így ők jutottak tovább. Talán egyedül a Beckham elkapás ilyen arányú előnye a meglepő, de ezt leszámítva itt még a papírforma érvényesült.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: Az első két játék nálam is ugyanaz, de a harmadik szavazatomat Fitzgeraldnak adtam. Két Rodgers Hail Mary után a Cardinals mentálisan olyan mélyen volt, hogy én biztos voltam benne, hogy a Packers nyerni fog. Nos, Fitzgerald megmutatta, hogy őt nem tudja kizökkenteni két ilyen játék, és gyakorlatilag egymaga megnyerte a meccset.

katonadani: A Philly Special és a Beastquake elég egyértelmű volt, szerintem a Super Bowlban is ott lesz a helyük, viszont azt hittem, a harmadik helyért nagyobb lesz a verseny és Fitz és OBJ közt.

Playoff második forduló

Olvasók döntése:

Itt viszont alaposan borult a papírforma. Az egyik legnagyobb meglepetést a Polamalu sack okozta, ami az első helyet kaparintotta meg. Hasonló meglepetést okozott a Simpson akrobata TD is, ami szintén továbbjutó helyen végzett. Sőt, volt olyan pontja a szavazásnak, amikor még a második helyen állt, és csak három szavazattal maradt le a Mariota TD-től, ami az egyetlen olyan play, amit innen továbbjutó helyre vártunk.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: Na, itt eléggé eltér az én listám. Nálam Luck és Mariota volt a két kedvenc, harmadiknak pedig végül a Jacoby Jones TD-t választottam. Nagyon elgondolkodtam a Watson menekülésen is, de végül a Ravensnek adtam a szavazatomat.

katonadani: Imádtam a Mariota önpassz-TD-t és a Simpson akrobata TD-t is, de nálam a Jacoby Super Bowl TD és a Luck fumble TD is előrébb lenne a képzeletbeli listán a játékok fontossága miatt.

Playoff harmadik forduló

Olvasók döntése:

Az első két hely tükörsima volt, a  Miami Miracle és Edelman elkapása csont nélkül továbbjutott. A harc inkább a harmadik helyért folyt, elsősorban a Poe TD, valamint a Miller strip sack között. Végül a Chiefs játéka nyert, és jutott tovább az elődöntőbe.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: Az első két hely megint ugyanaz nálam is, a harmadiknak azonban én a Broncos játékát választottam. A Poe TD-vel továbbra is az a „bajom” hogy egy teljesen felesleges pillanatban lőtte ezt el a Chiefs, emiatt pedig nem tudom annyira értékelni, mint mondjuk Miller strip sackjét a Super Bowlon.

katonadani: Ahogy az NFC hasonló tengelyénél, úgy az első kettő itt is totál egyértelmű volt, részemről mehetnek is a Super Bowlba. A harmadik helyre nem volt igazi favoritom, ha a Wasp play nyert volna a Chiefsnél, akkor az lett volna, így nagy jelentősége szerintem nincs, a következő körben erősen meglepne, ha továbbmenne.

Playoff negyedik forduló

Olvasók döntése:

A legszorosabb harc ebben a fordulóban volt. A legtöbb szavazásnál az a megszokott tendencia, hogy 2-3 óra után már látni, milyen végeredmény fog születni. Nos, itt ez nem érvényesült. Az első órákban 6 play között is minimális volt a különbség, és megtippelhetetlen volt, mi lesz a végső sorrend. Sokat elmond a szorosságról az is, hogy a végül második helyen végző Minneapolis Miracle eleinte még csak az ötödik helyen állt, és onnan küzdötte fel magát a továbbjutó helyre. A két Rodgers Hail Mary is csak a végén húzott el ennyire, eleinte nagyon karcsú volt az előnye. Az igazi meglepetést azonban a Falcons okozta, Julio elkapása ugyanis felért a harmadik helyre, megelőzve a Saints Onside Kicket. Sőt, majdnem a Minnesotát is sikerült megelőznie. 6 szavazaton múlott csupán a második hely.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: Itt voltam a legnagyobb bajban. Abban biztos voltam, hogy az egyik szavazatom a Minneapolis Miracle lesz, mert ahhoz fogható végjátékot nagyon ritkán látni. A másik kettőnél azonban gondban voltam. Végül az egyiket a Packersnek adtam, azért mégiscsak két Hail Mary egymás után, a harmadikat pedig a Saintsnek, mert Payton be merte vállalni ezt a kockázatos lépést a legfontosabb meccsen.

katonadani: Nálam a Minnesota Miracle és a Saints onside kick volt a két favorit, a Julio elkapás és a Rodgers hail maryk következtek volna mögöttük, így kicsit meglepett a végeredmény.

Ezzel véget ért a playoff első köre. Holnap megkezdjük a két elődöntőt, ahol az itt továbbjutott játékok mérkőznek meg egymással, hogy a döntőbe juthassanak AFC illetve NFC oldalról, . 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!