Connect with us

Minden ami NFL

Az Évtized Játékai – Playoff nyertesek

Véget ért a playoff első köre, nézzük melyik játékok jutottak tovább az elődöntőbe.

Playoff első forduló

Olvasók döntése:

Itt volt a legegyértelműbb a végeredmény. A Philly Special, a Beastquake és a Beckham elkapás simán elvitte az első három helyet, így ők jutottak tovább. Talán egyedül a Beckham elkapás ilyen arányú előnye a meglepő, de ezt leszámítva itt még a papírforma érvényesült.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: Az első két játék nálam is ugyanaz, de a harmadik szavazatomat Fitzgeraldnak adtam. Két Rodgers Hail Mary után a Cardinals mentálisan olyan mélyen volt, hogy én biztos voltam benne, hogy a Packers nyerni fog. Nos, Fitzgerald megmutatta, hogy őt nem tudja kizökkenteni két ilyen játék, és gyakorlatilag egymaga megnyerte a meccset.

katonadani: A Philly Special és a Beastquake elég egyértelmű volt, szerintem a Super Bowlban is ott lesz a helyük, viszont azt hittem, a harmadik helyért nagyobb lesz a verseny és Fitz és OBJ közt.

Playoff második forduló

Olvasók döntése:

Itt viszont alaposan borult a papírforma. Az egyik legnagyobb meglepetést a Polamalu sack okozta, ami az első helyet kaparintotta meg. Hasonló meglepetést okozott a Simpson akrobata TD is, ami szintén továbbjutó helyen végzett. Sőt, volt olyan pontja a szavazásnak, amikor még a második helyen állt, és csak három szavazattal maradt le a Mariota TD-től, ami az egyetlen olyan play, amit innen továbbjutó helyre vártunk.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: Na, itt eléggé eltér az én listám. Nálam Luck és Mariota volt a két kedvenc, harmadiknak pedig végül a Jacoby Jones TD-t választottam. Nagyon elgondolkodtam a Watson menekülésen is, de végül a Ravensnek adtam a szavazatomat.

katonadani: Imádtam a Mariota önpassz-TD-t és a Simpson akrobata TD-t is, de nálam a Jacoby Super Bowl TD és a Luck fumble TD is előrébb lenne a képzeletbeli listán a játékok fontossága miatt.

Playoff harmadik forduló

Olvasók döntése:

Az első két hely tükörsima volt, a  Miami Miracle és Edelman elkapása csont nélkül továbbjutott. A harc inkább a harmadik helyért folyt, elsősorban a Poe TD, valamint a Miller strip sack között. Végül a Chiefs játéka nyert, és jutott tovább az elődöntőbe.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: Az első két hely megint ugyanaz nálam is, a harmadiknak azonban én a Broncos játékát választottam. A Poe TD-vel továbbra is az a „bajom” hogy egy teljesen felesleges pillanatban lőtte ezt el a Chiefs, emiatt pedig nem tudom annyira értékelni, mint mondjuk Miller strip sackjét a Super Bowlon.

katonadani: Ahogy az NFC hasonló tengelyénél, úgy az első kettő itt is totál egyértelmű volt, részemről mehetnek is a Super Bowlba. A harmadik helyre nem volt igazi favoritom, ha a Wasp play nyert volna a Chiefsnél, akkor az lett volna, így nagy jelentősége szerintem nincs, a következő körben erősen meglepne, ha továbbmenne.

Playoff negyedik forduló

Olvasók döntése:

A legszorosabb harc ebben a fordulóban volt. A legtöbb szavazásnál az a megszokott tendencia, hogy 2-3 óra után már látni, milyen végeredmény fog születni. Nos, itt ez nem érvényesült. Az első órákban 6 play között is minimális volt a különbség, és megtippelhetetlen volt, mi lesz a végső sorrend. Sokat elmond a szorosságról az is, hogy a végül második helyen végző Minneapolis Miracle eleinte még csak az ötödik helyen állt, és onnan küzdötte fel magát a továbbjutó helyre. A két Rodgers Hail Mary is csak a végén húzott el ennyire, eleinte nagyon karcsú volt az előnye. Az igazi meglepetést azonban a Falcons okozta, Julio elkapása ugyanis felért a harmadik helyre, megelőzve a Saints Onside Kicket. Sőt, majdnem a Minnesotát is sikerült megelőznie. 6 szavazaton múlott csupán a második hely.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: Itt voltam a legnagyobb bajban. Abban biztos voltam, hogy az egyik szavazatom a Minneapolis Miracle lesz, mert ahhoz fogható végjátékot nagyon ritkán látni. A másik kettőnél azonban gondban voltam. Végül az egyiket a Packersnek adtam, azért mégiscsak két Hail Mary egymás után, a harmadikat pedig a Saintsnek, mert Payton be merte vállalni ezt a kockázatos lépést a legfontosabb meccsen.

katonadani: Nálam a Minnesota Miracle és a Saints onside kick volt a két favorit, a Julio elkapás és a Rodgers hail maryk következtek volna mögöttük, így kicsit meglepett a végeredmény.

Ezzel véget ért a playoff első köre. Holnap megkezdjük a két elődöntőt, ahol az itt továbbjutott játékok mérkőznek meg egymással, hogy a döntőbe juthassanak AFC illetve NFC oldalról, . 

12 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ThySoul
ThySoul
2020-08-23 20:46

Én a Beastquake-t simán kihagytam, helyette a Rams átverése ment be.
Amit sajnálok viszont nagyon az a Browns lábbal elkapott td, meg Stafford TD-je :'(

Fetyke
Fetyke
Reply to  ThySoul
2020-08-23 22:40

A Stafford TD-t én is sajnálom. Szerintem az is volt akkora trükk, mint a Philly Special, csak nyilván nem olyan fontos meccsen történt.

ThySoul
ThySoul
Reply to  Fetyke
2020-08-24 07:25

Én inkább arra mentem, hogy látványos legyen az adott játék ami történik, a fontosságot egyáltalán nem néztem. Az onside kick pl ezért maradt nálam ki

d zoli
d zoli
2020-08-23 21:33

Egyetértek az előttem szólóval. A Beastquaket túlszárnyalta Henry. Többször is. Minden ami ott volt megtörtént több akcióval nagyobb robbanásokkal.

bjeela
bjeela
Reply to  d zoli
2020-08-23 22:50

Őőőőő… nem. Lynch sokkal több kontaktot élt túl izomból, mint Henry.
https://twitter.com/nflthrowback/status/1070874130910666752

d zoli
d zoli
Reply to  bjeela
2020-08-23 23:41

Az a két stiff arm azért veri a három lecsúszott szerelés+1stiff armot.

camillo 7777
2020-08-23 23:42

Minneapolis Miracle miért akkor play?
Gyakorlatilag egy ordas nagy védőhiba volt.
Természetesen megértem a Vikes szurkololat. Helyükben én is örülnék és a számukra nagyon fontos és jó időzített play volt. Inkább egy megmagyaráhatatlan baki és egy durva fordítás maradt meg bennem.
Nyilván a hiba mindig benne volt/van, de ez NFL szintén értékelhetetlen volt védőrészről.
Mintha a gurulos fociban egy kapus luftott rugott volna és abból lett volna gól.

d zoli
d zoli
Reply to  camillo 7777
2020-08-24 08:18

De milyen emlékezetes gól! :)

Jarred
Jarred
Reply to  camillo 7777
2020-08-24 14:19

Walkoff TD playoffban? Ilyen jó ha egyszer van egy évtizedben. Nyilván elég nagy védőhiba volt, de annyira váratlan volt ez az egész, hogy azt nem lehet elfelejteni.

camillo 7777
Reply to  Jarred
2020-08-25 12:44

Szerintem ez egy gyenge play csak az emeli fel, hogy POban történt ráadásul utolsó percben.
Hozzáteszem a Vikes teljesen megérdemelten jutott tovább ezzel a TDvel.

Bandi
Bandi
2020-08-24 12:26

Azért hogy a lábbal elkapott TéDé utolsó legyen az nagyon kiabrándító.
Számomra nem azért emlékezetes egy play mert fontos pillanatban történt hanem azért mert megismételhetetlen szinte lehetetlen dolog történt.

Jarred
Jarred
Reply to  Bandi
2020-08-24 14:19

A helyzet az, hogy abban a “csoportban” majdnem mindegyik ilyen volt. Lehetetlen sack, akrobata TD, önTD, fumble TD stb. Mindre valahol rá lehet mondani, hogy ilyet nem látni gyakran.

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x