Connect with us

Minden ami NFL

Az NFL legtúlértékeltebb védői

Gyakran előfordul az olyan toplisták esetében, mint például az NFL Top 100, az All-Pro- vagy akár a Pro Bowl-szavazás, hogy az átmegy népszerűségi versenybe. Ez néha olyan abszurd helyzeteket teremt, hogy valaki két poszton is bekerül akár egy All-Pro keretbe, kiöregedett, pályát alig látó, de nagy nevű veteránok lesznek Pro Bowlerek vagy egyszerűen csak megszokásból felmerül a nevük a legjobbakról szóló diskurzusban. Gyakran az is elég a top státuszhoz, ha valaki győztes csapatban játszik vagy a nyers, kontextus nélküli statisztikákban (például tackle-ök) jól szerepel. Nem mindig a legjobb játékosok kapják a legnagyobb hype-ot, épp ezért összegyűjtöttünk hat védőt, akik indokolatlanul magas polcon vannak.

Korábban összeállítottunk egy 22-fős kezdőt a liga legtúlfizetettebb játékosaiból. Közülük tulajdonképpen bárki szerepelhetne ebben a cikkben, de most olyan védőkről lesz szó, akik többé-kevésbé a kvalitásaiknak megfelelő fizetést kapnak, miközben a közvélemény osztályokkal magasabban rangsorolja őket.

Kidobott pénz – a túlfizetett csapat

Khalil Mack, Edge, Chicago Bears

Egyből az egyik legnagyobb névvel kezdjük. Félreértés ne essék, Mack a liga egyik legjobb védője, prémium játékos a posztján, és bár én nem tartom egy 20+ milliós játékosnak, a mai tendenciáknak megfelelően ér annyit (pláne, ha Myles Garrett évi 25 milliót visz haza). A “probléma” sokkal inkább a szerintem túlságosan pozitív megítélésével van, sokak szemében ő a második legjobb védő Aaron Donald után, ami nem tűnik indokoltnak.

Vegyük például a tavalyi szezonját. Az első négy meccsen 4,5 sacket, 27 nyomásgenerálást (6,75 meccsenként) és négy fumble-t jegyzett, majd a következő 12 mérkőzésen négy sackje, 43 nyomása (3,58 meccsenként) és egy fumble-je volt. Az első négy meccsen ott volt mellette Akiem Hicks, a maradék 12-n ő nem játszott sérülés miatt, tehát minden figyelem Mackre összpontosult, ami a játékán is meglátszott. Ezzel szemben Aaron Donald egy átlag alatti védőfal egyszemélyes arzenáljaként pusztít, de JJ Watt körül szintén nem voltak elit társak – őket nemhogy duplázták, de gyakran triplázták, mégsem lehetett őket megállítani.

Sőt, a helyzet az, hogy Mack semmivel nem játszik jobban, mint tette azt a Raidersben, egyszerűen egy sikeresebb csapatban van tehetségesebb csapattársakkal. A PFF elemzése szerint mind futás ellen, mind passs rush-ban messze jobban teljesített Oaklandben: míg Bearként soha nem kapott 85,5-nél magasabb értékelést egyik aspektusban sem, addig Raiderként csak egyszer kapott 88-asnál rosszabb értéket, és még az is 86,3 volt (van igazság abban, hogy például a Bleacher Report a Bears legtúlfizetettebb játékosának tartja).

Mack egy kiváló védő, egyike a legjobbaknak, de ezzel együtt sem olyan, mint Donald, vagy mint amilyen Luke Kuechly és JJ Watt volt. Utóbbiak folyamatosan, évekig dominálták a ligát, kiemelkedtek a mezőnyből, nem nagyon volt ellenfelük a poszton. Mack ellenben csak egyike a legjobbaknak, és bár az ő polca is nagyon magasan van, van különbség egy All-Pro és egy Hall of Famer között.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!